Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AneczkaG Zobacz posta
    Ja to taka wyrodna matka jestem, że nawet jak na spacer samochodem jadę, to i tak wyciagam dziecia i wsadzam najpierw do gondoli
    Not o ciesz się, że Ci się gondola w aucie mieści. Nie wszyscy mają takie luksusy

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    no dokładnie, poza tym żeby kąt był inny to na moją głowę powinna być regulacja oparcia albo podstawy nosidełka, jak adapter do wózka może zmienić kąt pod którym siedzi/leży dziecko? Chyba, że ja czegoś nie kumam dobrze..
    No nie kumasz. W samochodzie fotelik stoi na kanapie w adapterze mocowany jest na specjalnych zaczepach. Dwa różne mocowania dają możliwość uzyskania dwóch różnych położeń fotelika.

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Not o ciesz się, że Ci się gondola w aucie mieści. Nie wszyscy mają takie luksusy
    Sprzedałam w p... to auto, co mi się gondola nie mieściła A tak poważnie, to faktycznie po porodzie wzięłam mężowego kombika i woziłam w nim... chustę
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

o fotelikach i leżaczkach do poczytania - od strony fizjoterapeuty zwymienieniem powodów dlaczegosię wystrzegać tej wygody
    http://www.terapia-ndt.waw.pl/fotelik.php
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

JoShi Ma- mam tu akurat na myśli mamę, którą codziennie widzę czasem nawet po kilka razy przechodzącą pod moimi oknami albo przechodzimy koło siebie obok albo widujemy się w parku. NIGDY nie widzialam żeby woziła w gondoli, tysiąc razy ją widziałam w foteliku przypiętym do stelaża wózka, w niedzielę i święta równiez, nie tylko w dzień powszedni.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta
    o fotelikach i leżaczkach do poczytania - od strony fizjoterapeuty zwymienieniem powodów dlaczegosię wystrzegać tej wygody
    http://www.terapia-ndt.waw.pl/fotelik.php
    Ojejku, bardzo ci dziękuję za ten link! W końcu jakiś profesjonalista napisał kilka słów o tym, do czego zawsze brakowało mi argumentów w dyskusji.. U nas też w mieście jest to coraz częstszy widok, i nawet ja sama mojej bliskiej koleżance nie umiem tego wyperswadować.. Wg nich, fotelik zajmuje mniej miejsca w mieszkaniu, raz dwa i jest zamontowany, łatwiej, szybciej, można w nim dziecko trzymać też w domu podczas gotowania, chodzenia między pokojami... Mnóstwo czasu mały w nim spędza, prawie pół dnia A jak się wypuszczają na zakupy, to z reguły jest to minimum 2,5 h, + krótki spacer bo młody zasnął i tak w foteliku, to wykorzystamy, plus potem spacer popołudniowy też w foteliku oczywiście. A gondolkę mają, wypasioną, tylko nie chce im się tego montować i wozić w bagażniku.
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta

No nie kumasz. W samochodzie fotelik stoi na kanapie w adapterze mocowany jest na specjalnych zaczepach. Dwa różne mocowania dają możliwość uzyskania dwóch różnych położeń fotelika.
    Ja tez nie rozumiem i prosze o wyjasnieniw, jak twarda skorupa fotelika może zmienić kąt w zależności od ustawienia.
    Ja mam baze do fotelika i kat jest inny niz w wózku, ale to nie zmienia faktu, ze dziecko dalej jest w tej samej pozycji tylko raz bardziej pochylone do tyłu a raz do przodu
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Uprawnienia umieszczania postów