Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Samasia, dokladnie

JoShiMa, nawet w pelnej cenie bb tutaj jest atrakcyjniejsze od chusty, pomijajac fakt, ze duuuuzo latwiej dostepne, w kazdym sklepie dzieciowym ci "skacze w oczy", w kazdej gazetce "Bobas", "Ciaza", "W oczekiwaniu na dziecko" "Mamo to ja" i tak dalej. W sekcji niezbedne akcesoria swieci triumfy. Chusty natomiast... trzeba naprawde pogrzebac w temacie, wyszukac w necie, wszystko jest wysylkowo, do tego ceny zazwyczaj powalajace z nog. "Glupie" Bebe Sachi (co prawda tkane recznie, ale malo rozreklamowane ) jest drogie. Nie kazdy ma tez tyle samozaparcia, zeby sprowadzac z Europy didki i natki z dodatkowo circa 30 euro kosztami wysylki.
    Uzywki na ebayu rzadkie i zazwyczaj drogie, ponizej stowy nie zejda. Drozej niz bb. (Chociaz czasami zdarzy sie deal stulecia jak moj smaragd indiacz za 64 dolce).
    Reasumujac, chusty sa naprawde jeszcze bardzo niszowa sprawa - przynajmniej tutaj. Ja tez z przykroscia obserwuje Afrykanki dumnie paradujace pociechy w bjornach (kto jak kto, ale one maja piekna tradycje noszenia, moze wstydza sie "szmat"?), a jeszcze bardziej mi przykro jak widze nawet nie miesieczniaka w bb zwisajacego z przodu taty, tatus oczywiscie jest zadzebistym tatusiem, no bo to takie "slodkie" przeciez. Ech...
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Yvona, jak nic powinnaś biznes chustowy na Antypodach rozkręcić
    Witek 2012

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ronja Zobacz posta
    Yvona, jak nic powinnaś biznes chustowy na Antypodach rozkręcić

Chustonówka

Domyślnie

Rozwin interes na antypodach!!! Koniecznie!!!
    Ja chciałam sie wam przyznac, ze niestety juz tez zdazylo mi sie zle nosic niestety. Oczywiscie z niewiedzy. No bo skad mamy wiedziec. Pamiętam jak było na obowiązkowej wizycie u ortopedy. Zbadał bioderka i spier.... Cośtam o chustach czytałam, ale też czytałam pozytywne opinie lekarzyo BB i myślałam, że jak tyle kasy za nosidełko dałam , to dobre musi być.....

Chusteryczka Awatar huskymama
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Jak to mawiała moja kuzynka zagraniczna, która mi chciała bb użyczyć......to mercedes wśród nosideł.....no dziwnie to dziecko w tym dyndało ale pamiętam, że gdybym już wtedy nie była z tematem chust i noszenia zaznajomiona przez dziewczynę z tego forum to bym na bank skorzystała i pożyczyła.

Chustoholiczka Awatar majka
    Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

A tu pan "guru fizjoterapii"

http://www.youtube.com/watch?v=aOnhP5OYudI

(jakoś nie lubię za bardzo tego gościa - nie wiem czemu, tzn. chyba wiem, bo nie lubię jak ktoś się za bardzo na czymś nie zna i zaczyna się swoją niewiedzą dzielić jakby to było coś pewnego, sprawdzonego - takie mam wobec niego odczucia, tzn. nie zarzucam mu braków w wiedzy fizjo, bo w tym to ja jestem laik, i tak nie wiem czy mówi dobrze, ale przy chustach, choć ze mnie nie ekspert to podstawy chociaż mam - takoż sądzę) - i co? - faktycznie wszystko o noszeniu dziecka? dla mnie informacje na pół gwizdka, oprócz tego, że chusty popiera, ale proponowanie nosideł turystycznych jako jedynie słusznych rozwiązań dla starszaka to bym polemizowała - nie raz widziałam jak głowy śpiących dzieci w tych nosidłach po prostu dyndają jak cię mogę (znajomi mają jedno z odchylanym panelem, to może trochę lepiej to wygląda, jak w odchylonym foteliku rowerowym) - no chyba, że tylko ułożenie pupy jest ważne. No i jeszcze ta chusta "kółkowo zapinana" - toż to chyba nie chusta.
    Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

majka, ale przecież to stary filmik.. Jemu już się w miedzyczasie pozmieniało w dobrą stronę, chyba nie wiesz
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yvona Zobacz posta
    Samasia, dokladnie

JoShiMa, nawet w pelnej cenie bb tutaj jest atrakcyjniejsze od chusty, pomijajac fakt, ze duuuuzo latwiej dostepne, w kazdym sklepie dzieciowym ci "skacze w oczy", w kazdej gazetce "Bobas", "Ciaza", "W oczekiwaniu na dziecko" "Mamo to ja" i tak dalej. W sekcji niezbedne akcesoria swieci triumfy. Chusty natomiast... trzeba naprawde pogrzebac w temacie, wyszukac w necie, wszystko jest wysylkowo, do tego ceny zazwyczaj powalajace z nog. "Glupie" Bebe Sachi (co prawda tkane recznie, ale malo rozreklamowane ) jest drogie. Nie kazdy ma tez tyle samozaparcia, zeby sprowadzac z Europy didki i natki z dodatkowo circa 30 euro kosztami wysylki.
    Uzywki na ebayu rzadkie i zazwyczaj drogie, ponizej stowy nie zejda. Drozej niz bb. (Chociaz czasami zdarzy sie deal stulecia jak moj smaragd indiacz za 64 dolce).
    Reasumujac, chusty sa naprawde jeszcze bardzo niszowa sprawa - przynajmniej tutaj. Ja tez z przykroscia obserwuje Afrykanki dumnie paradujace pociechy w bjornach (kto jak kto, ale one maja piekna tradycje noszenia, moze wstydza sie "szmat"?), a jeszcze bardziej mi przykro jak widze nawet nie miesieczniaka w bb zwisajacego z przodu taty, tatus oczywiscie jest zadzebistym tatusiem, no bo to takie "slodkie" przeciez. Ech...
    Ja bym jeszcze do tego dodała pewnego rodzaju hmmm... odium? związane z chustami - nieświadomi ludzie myślą, że mnie po prostu nie stać na wisiadło, to noszę w szmacie. Mama mojej koleżanki tak właśnie do niej powiedziała - że to wstyd nosić dziecko w szmacie. Gdybyż wiedziała, ile ta szmata kosztuje
    Nazgul, 1. 02. 2009; Morgulina 13. 06. 2011
    One candle left to burn now... before the Darkness comes.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Wczoraj, w drodze do lekarza widziałam tatę z dzieckiem w chuście. Tata i dziecko chyba obcokrajowcy.
    Dziecko było, owszem, w chuście, ale zawiązanej arcyniedbale, bardzo luźno, tak że w niej wisiało: nóżki wyprostowane, plecki i głowa odchylone do tyłu.
    Do tej pory byłam zdania, żeby nie zwracać uwagi, że pewnie rodzic się uczy i tak dalej, ale wczoraj poczułam po raz pierwszy, że mam ochotę wyciągnąć nosiciela z tramwaju na pierwszym przystanku i porządnie go zamotać nie czekając na wyjaśnienia.
    Stwierdziłam przy okazji, że spośród widzianych przeze mnie źle zamotanych, z wisiadłami, większość to ojcowie. Ciekawa jestem, czy to się przekłada na większą grupę, czy to tylko ja tak trafiłam.

Domyślnie

mówicie o koszmarnym wożeniu... a widziałyście kiedyś dziecko wożone na dachu SAMOCHODU? Ja naprawdę widziałam. W Kielcach jakaś liczna rodzina Cyganów wsiadała do auta. Matka posadziła dziecko ( miało może rok lub dwa) na dachu i wsiadła do środka. Samochód powoli ruszył. Po przejechaniu( bardzo powoli) około 30 metrów matka zdjęła dziecko i odjechali. Nie wiem czy ona chciała mu w ten sposób zapewnić rozrywkę czy po prostu o nim zapomniała. To był dla mnie szok.
    A teraz z innej beczki. Przyznam się, że często sadzam dwumiesięcznego syna w foteliku samochodowym. On lubi w nim być, spać, oglądać świat. Chciałabym kupić sobie chustę, bo synek uwialbia być na rękach, ale szczerze mówiąc nie mam kasy ani pojęcia o tym. Na to forum trafiłam ze względu na pieluchy wielorazowe. Mam w domu dwa nosidełka, które dostałam po innym dziecku z rodziny ale po przeczytaniu tego wątku wiem już, że nie będę w nich nosić bo są niezdrowe.
    Dziewczyny podziwiam Was, że tyle wiecie o dzieciach. Ja mam 23 lata, już dwójkę maluchów i ciągle się uczę. Nie ukrywam, że bardzo wielu rzeczy od mam z tego forum.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    Wczoraj, w drodze do lekarza widziałam tatę z dzieckiem w chuście. Tata i dziecko chyba obcokrajowcy.
    Dziecko było, owszem, w chuście, ale zawiązanej arcyniedbale, bardzo luźno, tak że w niej wisiało: nóżki wyprostowane, plecki i głowa odchylone do tyłu.
    Do tej pory byłam zdania, żeby nie zwracać uwagi, że pewnie rodzic się uczy i tak dalej, ale wczoraj poczułam po raz pierwszy, że mam ochotę wyciągnąć nosiciela z tramwaju na pierwszym przystanku i porządnie go zamotać nie czekając na wyjaśnienia.
    Stwierdziłam przy okazji, że spośród widzianych przeze mnie źle zamotanych, z wisiadłami, większość to ojcowie. Ciekawa jestem, czy to się przekłada na większą grupę, czy to tylko ja tak trafiłam.
    Jak w chuście, tobym pouczyła! Gdyby mnie ktoś zaczepił na ulicy i powiedział, co mam poprawić w czasach, kiedy wychodziłam z duszą na ramieniu, nie wiedząc, czy dziecku nie stanie się krzywda przez moje złe wiązanie, byłabym przeszczęśliwa

Chusteryczka
    Miejscowość
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    Może faktycznie coś w tym jest...Część facetów nie zwraca uwagi, że to niewygodne/niezdrowe/niebezpieczne dla dziecka i już.
    Jak ostatnio mój małż wyraził chęć zamotania, to ja nie posiadając się z radości, mówię mu, pokazuję, co i jak...(sam kiedys ćwiczył z ..poduszką ze dwa razy) A ten stał jak słup soli,łapy rozpostarł jak do lotu, ja z małą na ręku, a ten do mnie "no to weź mnie zakręć" Byliśmy już i tak spóźnieni, ale zamiast go motać, to miałam ochotę walnąć w łeb gumowym młotkiem. I poszliśmy z wózkiem.
    Uważaj, kiedy marzysz o własnym bagienku. Bo możesz wylądować z ogrem w jednym domu.

H.24.08.13

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Przeszukując net by obejrzeć fotki Fade Berry, znalazłam to:

Porozmawiajmy o dociąganiu....
    Focia z bloga:
    http://lalunne.livejournal.com/2709.html

Co to w ogóle jest? 2X?

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lati Zobacz posta
    Łomatko!!! aż nie wiem, jak to skomentować

Ania-przyszłamama, ja moją pierwszą chustę kupiłam za niecałe 100zł z przesyłką, Nati Savanna. Pewnie można znaleźć taniej a na pewno warto, jak dziecko podrośnie to nie tak łatwo będzie utrzymać je na rękach
    Witek 2012

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Koleżanka zachwycona Babybjornem, chyba tym nowym:
    http://scandinavianbaby.pl/product-p...FQ1c3godgAYAkw
    jakoś to do mnie nie przemawia :/

i dziwi się, że prawidłowe nosidła nie mają opcji noszenia przodem do świata
    Ostatnio edytowane przez irish_dancer ; 05-01-2014 o 12:59

Uprawnienia umieszczania postów