Poszukując swojego pierwszego nosidła natknęłam się na 2 uśmiechnięte mamy...ciekawe co ich dzieci na to
Dopiero teraz zauważyłam, że słońce praży, one w czymś lekkim, a dzieci w kombinezonach![]()
Poszukując swojego pierwszego nosidła natknęłam się na 2 uśmiechnięte mamy...ciekawe co ich dzieci na to
Dopiero teraz zauważyłam, że słońce praży, one w czymś lekkim, a dzieci w kombinezonach![]()
Wczoraj aż mnie zamurowało. Stał sobie facet pod blokiem, głównie gadał przez kom, a wkoło latał taki dzieciaczek 1-1,5r (co już chodzi i biega, ale jeszcze ciut nieporadnie). Po czym patrzę, a ojciec niesie go do samochodu trzymając za jedną rękęDzieciak wisiał w powietrzu trzymany na jednym stawie. I to taki mały! Maaaasakra.
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
Zawitałam wczoraj do second handu, gdzie moim oczom ukazał się piękny wisiaczek, materiał w kroku jakieś 7-8 cm szerokościnawet za 1zł bym nie wzięła, ale Pani z wózeczkiem koło mnie i owszem.
Stoję obok niej w kolejce, młody w chuście, myślę powiedzieć coś czy nie...raz kozie śmierć
Wielki uśmiech i tłumaczę, że to niezbyt zdrowe, pokazuję w chuście układ nóg i mówię, że tam się tak nie da...Pani na to "ale tego użyję jak będzie starszy", zapłaciła, wyszła i pewnie będzie nosić przodem do świata. Ot co.
wiecie co, zaczełam czytać ten wątek ale jak zobaczyłam tą pseudo joge dla niemowląt to mi sie niedobrze zrobiło i mokro w oczach
Kurcze chyba sie za bardzo wrazliwa zrobiłam po porodzie
Ja ostatnio w lumpie widziałam jakas młoda azjatkę z dzieciem na oko 4-5mcy zamotanym w jakąś lużną szmatkę przodem do świata i jak dawniej nigdy sie nie zastanawiałam dlaczego nie powinno się tak nosić dzieci to jak zobaczyłam tego śpiącego Malucha któremu główka opadła na klatkę piersiową a mamuśka jeszcze gdzies sie pochylala żeby sobie ubranka pooglądać, mocniej przyduszała tą główkę to teraz myslę, że to powinno być prawnie zabronione![]()
Ale co wy z tym "za ciężko" - mi tam jest za ciężko w chuście, bo dziecko waży swoje, a ja mam słaby kręgosłup... I nie mówcie o dociąganiu, materiale itd. ;P
Ja właśnie nie wiem, czy zwracać uwagę czy nie zwracąc ludziom jak widzę :/
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
Franada, nie wiem jak ty, ale jak porzadnie zawiaze to kregoslup w ogole nie odczuwa, jedynie miednica, pupsko i nogi. Nosze 14 i 18 kilo. Chyba, bo dawno nie wazylam ich.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Widziałyście to? :>> http://www.awesomeinventions.com/sho...rrying-jacket/
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia