Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanciaa Zobacz posta
    melodi piszesz, że jesteś mamą od 9ciu miesięcy. Na wiosnę pójdziesz z małym na plac zabaw i zobaczymy co wtedy zrobisz Zaczną Cię drażnić inne rzeczy np. jak matka rozmawia przez telefon a jej dzieciak kopie Twojego. Matka nie widzi. Kopie znowu, matka "ojej, nie wolno kochanie" skutek wychowawczy - żaden. Pójdziesz na huśtawkę, jakieś dziecko podłapie i będzie pierwsze, to odwrócisz się i pójdziesz na ślizgawkę a dzieciak zeskoczy z huśtawki i będzie pierwszy na ślizgawce i Cię nie wpuści.. Matka- brak reakcji.. Zacznie Cię wkurzać grzebanie w Twoim wózku przez obce dzieci i wiele innych rzeczy. Duuuużo opiekunów robi się na placach zabaw głuchych i ślepych. Pamiętaj świata nie zbawisz! Jedyne co możesz zrobić, to wychować mądrze (czyli zgodnie z Twoimi zasadami) swoje własne dziecko. Przynajmniej nie narobisz sobie wrogów wśród osób, z którymi później Twoje dziecko będzie chodziło do przedszkola czy szkoły. Rozumiem doskonale Twoje motywy, ale wierz mi, że to co Ty uważasz za mądre i dobre dla mnie wcale takie być nie musi
    Skoro napisałam: "poznałam wiele świetnych mam na placu zabaw obok mnie " to chyba jest sugestia, że chodzę na place zabaw Od jakiś dwóch miesięcy. Synek sobie raczkuje, wstaje przy barierkach, turlamy sobie piłeczkę, i uwielbia patrzeć się na inne dzieci. Nie raz ktoś młodego obsypie piaskiem czy zabierze zabawę,widuję też takie mamy , o których piszesz. I tak jak napisałam, nie raz rozmawiałam z nimi, nie w celu zbawienia świata, lecz dla poszerzenia horyzontów i wymiany spostrzeżeń, nie raz od nich też dowiaduję się rzeczy, na które wcześniej nie wpadłam/ nie wiedziałam/ nie doczytałam. hanciaa czytaj proszę moje wypowiedzi skoro rozmawiamy
    Ostatnio edytowane przez melodi ; 13-09-2013 o 12:29
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

hanciaa
    Guest

Domyślnie

melodi czytam, czytam i fajna z Ciebie babka też chętnie bym nie raz pogadała z innymi mamami, ale u mnie niestety rzadko się zdarzają osoby, które mają na to ochotę.. a osoby, którym szczerze zachwalałam chusty (były zainteresowane) kupowały w końcu wisiadła, jak próbowałam przekonać, że jak jest "mało mleka" to trzeba laktację pobudzać- przeszły na modyfikowane itd. Więc z doświadczeń mojego "podwórka" wynikają wnioski, o których piszę. Ty po doświadczeniach ze swojego środowiska masz inne. Zazdroszczę, Ci że Twoje argumenty do kogoś trafiają

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No czy trafiają, to nie powiem,bo tak na prawdę niewiele z tych osób faktycznie wracając do domu szuka sobie składu Danonków, ale pogadać zawsze warto
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    to jest pikuś z mamą jaką widziałam w kiepsko zawiązanej chuście elastycznej z dzieckiem przodem do świata, zdjęć nie robilam, a przydałyby się do tego wątku
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    OMG U mnie w kieszonce małe luzy przy szyjce i się podłamuję Jakbym zobaczyła na ulicy, to zwróciłabym uwagę, ale jak na razie widziałam tylko babeczkę z dzieckiem w manduce... Mam nadzieję, że osoba, która chustę kupi będzie miała więcej oleju w głowie i dokładnie przeczyta instrukcję, albo wskoczy na yt żeby zobaczyć jak się wiąże...

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustonoszka Awatar satt

Domyślnie

widziałam ostatnio w supermarkecie dziecię zawiązane podobnie tyle, że przodem do świata
    dyndało sobie nóżkami w okolicy kolan mamy noszącej

Chustomanka

Domyślnie

Stoję sobie ostatnio przed superhiperekstramarketem i czekam na M. Na parking wjeżdża auto, za kierownicą pan, z tyłu pani, a na rękach pani dzidziuś Dzidziuś na oko 8 miesięcy. Wysiadają, coś się grzebią, mnie się nudzi więc obserwuję I co pani zakłada?? Wisiadło!! Dumny tatuś wciska młodego, oczywiście przodem do świata, trochę to trwa, bo młody całkiem pulchny, mocują się z tym i szarpią (chustę już dwa razy by zawiązali ) Poszli. Myślę sobie: ciekawe czy przyjechali bez fotelika czy jednak mają? Podchodzę, patrzę, fotelik owszem jest, ale jakieś plastikowe g... z gatunku fotelik 9-36 za 99zł

Ech
    Nie muszę dodawać co sobie pomyślałam o tych ludziach

Uprawnienia umieszczania postów