Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda-sh Zobacz posta
    nie wiem dlaczego ludzie maja takie parcie na spacerowki i jeszcze na tych malutkich telepiacych sie kolkach. Ja nadal woze w gondoli moja 7 miesieczniaczke i' wszyscy 'sie dziwia ze taka duza i w gondoli i ze nie sadzam w spacerowke jeszcze
    Ale duzo zależy tez od dziecka, moja córka po pierwsze strasznie sie nudziła w gondoli, płakała, wierciła sie, unosiła głowę,żeby zobaczyć cos więcej niz niebo. Jak ja przesadziłam do rozkładanej na płasko spacerówki, to nagle cisza i spokój, bo zaczęła widzieć świat. Często jeździła w niej leżąc na brzuszku i była przeszczesliwa, zaczepiała ludzi, cos tam do nich gaworzyła. Nie mówiąc juz o tym, ze w upały spacerówka przewiewniejsza niz gondola. A po drugie, to szybko zaczęła siedzieć, raczkować i stać,wiec jako 7 miesięczniak to by mi z tego wózka wypadła- nie miałam gondoli z pasami bezpieczeństwa. Gdy ja wsadziłam raz do gondolki jako 5 miesieczniaka, żeby sprawdzić,czy jeszcze sie mieści, to zaraz mi z niej wypełzła

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wczoraj na rynku spotkałam jakąś mamusię, turystkę z za granicy, granatowe nosidło ergonomiczne, pasy naciągnięte na max, w środku dziecko ok 1,5 letnie, z przodu, wiszące głową trochę nad jej pępek, i odbijające się o jej nogi Ogólnie małej nie wyglądało,by było niewygodnie,ale ja gratuluję kobiecinie kręgosłupa,maxymalne niedociągnięcie i z (15? kg) wagi tak sobie nosić.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

15 kilo to by bylo naprawde duze dziecko Moj Daniel duzy i ciezki, a 15 osiagnal jakos kolo 18 miesiecy. No ale z tym wiszeniem... taki duzy maluch to ma wlasciwie w nosie; za to potem slysze tu i owdzie, ze ktos juz nie nosi "bo kregoslup", no i zazwyczaj to jest jakis bjorn albo zle podociagane ergo. Ja ostatnio pozyczylam chuste na czas nieokreslony znajomej, ciekawe, czy sie polubia.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

OT mój młody ma teraz jakoś ponad 70cm i 9,670 waży (5 miesiąc skończył) Więc też się szykuję,że kawał faceta będę dźwigać za rok >.<
    W sumie dużo od masy urodzeniowej zależy.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar Tasia
    Miejscowość
    KR - NH

Domyślnie

w "urodzić i nie zwariować" jest kilka scen mrożących krew w żyłach, jak Tatusiowe w parku z dzieckami na spacerze są i mają te bidne istoty przodem do świata w nosidłach umieszczone
    Heniu sierpień`20

Domyślnie

Żaden ze mnie spec, ale widziałam ostatnio w akcji nosidło ze stelażem (!). Przez moment myślałam, że to plecak, dokładnie do momentu, kiedy kobieta umieściła w nim dzieciaka. Tyle mniej koszmaru, że to nie noworodek, tylko chodliwy już.

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dziadova Zobacz posta
    Żaden ze mnie spec, ale widziałam ostatnio w akcji nosidło ze stelażem (!). Przez moment myślałam, że to plecak, dokładnie do momentu, kiedy kobieta umieściła w nim dzieciaka. Tyle mniej koszmaru, że to nie noworodek, tylko chodliwy już.
    Ale w nosidle ze stalezem nie ma nic zlego, tzn nie jest chyba super wygodne dla noszacego, ale takie chodzace szkraby to chyba lubia.

A. listopad 2012

Chustonoszka Awatar .FK.
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    OT mój młody ma teraz jakoś ponad 70cm i 9,670 waży (5 miesiąc skończył) Więc też się szykuję,że kawał faceta będę dźwigać za rok >.<
    No nie wiem, ja urodziłam chłopa 4760g, właśnie skończył 4 miesiące i waży 6600g, więc moim zdaniem zależy od mleka
    Ewka, mama Jacka (02.06.2011) Tomka (08.01.2013) i Marcina (07.07.2014)

Chustomanka Awatar Falka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Na własnym osiedlu, sąsiadka z klatki nosiła dziś po placu zabaw swoją najmłodszą uwiązaną w chuście, wiszącą przodem do świata. Zdębiałam.
    Dziecko ma 6 miesięcy.
    Kręgosłup miało w literkę C, tyle, że odwróconą.
    Nie odezwałam się oczywiście.

Zastanawiałam się gdzie ona takie wiązanie znalazła? Kreatywność własna?
    Gałganka 31.10.2011

Chustonoszka Awatar Atoka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Falka Zobacz posta
    Na własnym osiedlu, sąsiadka z klatki nosiła dziś po placu zabaw swoją najmłodszą uwiązaną w chuście, wiszącą przodem do świata. Zdębiałam.
    Dziecko ma 6 miesięcy.
    Kręgosłup miało w literkę C, tyle, że odwróconą.
    Nie odezwałam się oczywiście.

Zastanawiałam się gdzie ona takie wiązanie znalazła? Kreatywność własna?
    Coś jak to? https://www.youtube.com/watch?v=fVWFUj-GNUA
    O i jeszcze tak... tutaj sie na dziecku nie odważyli https://www.youtube.com/watch?v=V_5jJATHHZc
    Ostatnio edytowane przez Atoka ; 21-05-2013 o 23:53
    Mama Kruszynki [*] 2010 i Jasia 2012, i Krzysia 2015

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Hej, pocieszę cię mój też mniej więcej tyle ważył w tym wieku, a teraz chłopak prawie 20 miesięcy 12,5 kilo

Uprawnienia umieszczania postów