Strona 7 z 24 PierwszyPierwszy 12345678910111213141517 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar kathriin
    Miejscowość
    WARSZAWA

Domyślnie

Ronja jak ten tata był w hoppediz pune pink ornage to pewnie mój mąż jak go zobaczyłam jak wszedł do domu to nogą się przeżegnałam

na szybcika z telefonu... przepraszam z ewentualne błędy
    www.kasiadobosz.com fotografia glamour & artnude

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

tatusiowie czasami tak mają!

Chustofanka Awatar ubyszka
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Ale po co chcesz oceniac?
    Nie, nie. Nie chcę oceniać. Tak patrzę i czasem mam wrażenie, że coś nie teges. Chciałam się tylko upewnić, że czasem to ja mam schizy. No i nabrać pewności siebie, że mogę tak wyjść do miasta i będzie ok. Raczej o to mi chodziło, bo bloga lubię i ją też. Plus zdjęcia super są moim zdaniem.
    Alek 13 VI 2013 r. i Jerzyk 19 XI 2015 r.

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Widziałam nad morzem dziecko w wisiadle przodem do świata z rączkami wyciagnietymi górą, obok głowy. Nie wyglądało na szczęśliwe. Widziałam inne, też w wisiadle, też nie było uratowane. Kuba w chuście albo się cieszy, rozgląda, gaworzy albo śpi albo ma szansę zasygnalizować, że chce wyjść. Nie patrzy smutnym, otepiałym wzrokiem jak tamte dzieciaki. Być może są dzieci w wisiadlach, które się śmieją, ja nie widziałam.
    Co do budy postawionej, to nasza ma otwory wentylacyjne.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja na szczęście miałam na pierwszych spacerach ze sobą moją mamę, która szybko mi wybiła z głowy nakładanie na wózek osłony ("dziecko musi mieć świeże powietrze"), a jak było ostre słońce, to nauczyła mnie ciągnąć wózek tyłem, żeby Zosia była w cieniu. Za to panikowała, że za cienki kocyk kładę pod dziecko

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

U mnie malo chustofanek, prócz rowerzystki i wisielczej chustomamy
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

A ja nie raz chodzę pewnie z koszmarną kieszonką . Czasem nóżka krzywo, czasem to jest dzidzia niedociągnięta i nisko, ale mam 3 minuty do domu to już nie ruszam wiązania... więc ciekawe czy jakiś chusto znawca się śmieje pod nosem . Ale przyznam że byłabym wniebowzięta gdyby jakaś chustomama do mnie podeszła od tak pogadać, niekoniecznie od razu zwracać uwagę . A jeśli zwracać to tym lepiej!

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikalina Zobacz posta
    pompolinka - eh co do kontaktu wzrokowego to bardzo nie lubię jak się do kogoś uśmiecham (ostatnio widziałam babkę z mt czy ergo) a ta nie odpowiada uśmiechem
    Mnie tez jest w takich sytuacjach bardzo przykro.

Podpisuję się (zresztą już pisałam o tym wcześniej) pod prośbami o zaczepianie i poprawianie - chociaż to już przy kolejnym dziecku, bo ostatecznie pożegnałyśmy się z chustami na rzecz nosidła. Ja w ogóle lubię sobie z ludźmi na ulicy pogadać. Stresuję się, czasem mi się język plącze, ale fajnie wiedzieć, że wszystkim nie jest wszystko jedno.

Chustomanka Awatar pompolinka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikalina Zobacz posta
    A ja nie raz chodzę pewnie z koszmarną kieszonką . Czasem nóżka krzywo, czasem to jest dzidzia niedociągnięta i nisko, ale mam 3 minuty do domu to już nie ruszam wiązania... więc ciekawe czy jakiś chusto znawca się śmieje pod nosem . Ale przyznam że byłabym wniebowzięta gdyby jakaś chustomama do mnie podeszła od tak pogadać, niekoniecznie od razu zwracać uwagę . A jeśli zwracać to tym lepiej!
    Eeee niedociągnięcia czy krzywizna lekka to jest dla mnie tzw. próg błędu, takie umiejętności to się od razu nie ma, z czasem się człowiek sam szkoli jak dobrze dociągnąć itd.
    Ja nie ogarniam wisiadeł w żaden sposób, patrzenie na to mnie fizycznie boli i wkurza.
    Jak się dzieć mi wydzierał albo wyginał to miałam w nosie technikę i krzywizny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

pompolinka - no prawda, czasem trzeba zawiązać chustę w pół minuty a potem ewentualnie dociągnąć, co daje różne rezultaty

Chustonówka

Domyślnie

a ja nawet lubię, kiedy chusta jest trochę niestaranna

Chustofanka Awatar ciocia_wiedzma
    Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

Kustafa, powiedz prosze ze szla z jedna reka pod pupa a druga na karku malucha. Bo inaczej sobie nie wyobrazam. Ja nawet jak czuje ze dociagniety to lapa czasem trzymam. Taki komfort psychiczny

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Nosidlo to to nie jest, ale w sumie ma sluzyc do trzymania dzieci "blisko".
    Sama nie wiem, czy smiac sie czy plakac...
    http://birthofanewearth.blogspot.jp/...ew-cuddle.html
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Mnie to trochę przypomina (w zamyśle) nasze rożki! I teraz się cieszę, że dużo w takim rożku nie nosiłam - przede wszystkim moja mama, która się z jakiegoś powodu bała trzymania Zosi bezpośrednio na rękach

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

soh, o matulu..

Faktycznie, "rewelacyjne"... Ciągle ta sama pozycja, ten sam kąt nachylenia, zero zmiany ułożenia ciałka, kiedy niewygodnie, suuuuper Dla mnie podobnie wygodne - jak trzymanie dziecka w domu w foteliku samochodowym..
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Soh, co to w ogole za nawiedzona stronka? Pisza cos o uzywaniu dzieci do produkcji ulepszaczy smaku??? WTF???
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Tez wczoraj widziałam mamę z dzieckiem w koeszonce, która kończyła się na wysokości pieluszki. Dziecko jej leciało z rąk, trzymała je od niechcenia, bo zagadana, szmata się jej wzynala w szyję. Aż mi się smutno zrobiło. Ale boję.się reakcji obcych ludzi na pouczanie, wiec nic nie powiedziałam. Mam nadzieje, ze jej to dziecko nie wyleciała.
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustofanka Awatar luthien

Domyślnie

Isolt ja bym podziękowała za uwagę za jakis błąd w noszeniu.
    Może czasem warto zaryzykować.

Chustonoszka Awatar jus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luthien Zobacz posta
    Isolt ja bym podziękowała za uwagę za jakis błąd w noszeniu.
    Może czasem warto zaryzykować.
    Ja też bym podziękowała i po rękach obcałowała)

W mojej najbliższej okolicy nie widziałam chustowych mam, ale niebawem się przeprowadzam na wolę warszawską i tam jak byłam w ciąży mijałam się z kilkoma. Nie mogę się doczekać aż się znowu gdzieś po drodze spotkamy i mam nadzieję, że trochę popytlujemy i kilka uwag cennych usłyszę
    całkiem niedawno, z mocą równą bombie atomowej, przekonałam się co to znaczy, że dzieci uczą pokory...

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

wożenie w aucie:
    wczoraj jade ,a przede mną auto, oczom nie wierzyłam - z tyłu dwie pindy,przypięte pasami (dało się zobaczyć)a między nimi podskakujący około 8 miesięczniak trzymany pod pachy i tak sobie jadą ....
    nie pojmuję normalnie tej ludzkiej głupoty
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Uprawnienia umieszczania postów