Strona 20 z 24 PierwszyPierwszy ... 1012131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 400 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

może rzeczywiście miała na myśli gondolę? Sama taką miałam przy pierwszym dziecku. Przydatne zwłaszcza gdy nie ma się auta a od czasu do czasu trzeba gdzieś z kimś przy okazji podjechać
    Lepiej zbyt cienko ubrać dziecko niż za grubo. Lepiej żeby zmarzło niż żeby było przegrzane
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

najlepiej to ubrać cienko ale mieć przy sobie jedna dodatkową warstwę na wszelki np kocyk pod wózkiem lub osłonkę na chustę. a latem, wiosną czy jesienią to sama chusta jest super bo daje możliwość zmiany wiązania np na 2x gdzie już zamiast 1 mamy 2 warstwy, albo w kieszonce jak zimno można naciągnąć poły boczne i uzyskać nawet 3 warstwy na dziecku
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustonówka

Domyślnie

Sami z mężem zastanawialiśmy się czy może chodziło jej o gondolę, ale padło spacerówka, może było to przejęzyczenie. W każdym razie byłam w szoku i bodźce zewnętrzne już do mnie nie docierały A jeśli chodzi o zimny chów, to tak- miałam na myśli chowanie w zimnych warunkach, a nie przeciwieństwo RB.

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Lepiej zbyt cienko ubrać dziecko niż za grubo. Lepiej żeby zmarzło niż żeby było przegrzane

Wiewiórka, powiedz to moim teściom.. Dziecko spocone? To dobrze, znak, ze my cieplutko i nie zachoruje..

Przepraszam za OT, musiałam się wyżalić.
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Wiewiorka, ogolnie sie zgodze, ale nie w moim przypadku, u mnie bylo bardzo za cienko. Szybko sie nauczylam I targam ze soba dodatkowe rzeczy.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustoholiczka Awatar nika023
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Co za koszmar... ergobaby 360 :/
    Marcysia '13 Janka '18

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Miałam wkleić to zdjęcie. Wygląda to masakralnie, co to dziecko ma przy nóżkach???

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

He he, czyli nie tylko ja siedzę na Pudelku Też miałam wrzucać.

Koszmar...
    A. VI 2014

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Jak w fotelu ginekologicznym...

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALiA Zobacz posta
    Miałam wkleić to zdjęcie. Wygląda to masakralnie, co to dziecko ma przy nóżkach???
    to przy nóżkach to może coś, co miało zrobić z nosidła "ergo", ale przodem do świata się nie da, więc rozpięte?! /tak tylko "głośno" myślę

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Niee, to chyba takie specjalne podtrzymywacze na nóżki

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Tylko niecenzuralne slowa cisna sie na usta.
    https://m.facebook.com/story.php?sto...42006442499515
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoholiczka Awatar gazetka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ups, pomyłka.
    Janka - jesień 2013, Hanka - sierpień 2016, Leon - październik 2019

Chusteryczka Awatar emilia3333
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Jakbym ja jechała za nią...

Wysłane z mojego HTC Desire 620G dual sim przy użyciu Tapatalka

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

U mnie przez wioskę jeździ czasem auto z około 1,5 roczniakiem bez fotelika. Mały stoi między nogami mamy-pasażerki z przodu lub trzyma go ona na kolanach. Uściślając trzyma go jedną ręką bo w drugiej zazwyczaj fajka. Przeprowadziłam dochodzenie w wyniku którego udało mi się ustalić kto to, zamierzam udać się z tym do naszgo wiejskiego posterunkowego.
    24.08.2015 M.16.06.2013 F.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Na policję od razu. Ale lepiej nie wdawać się w dyskusje. U mnie do żłobka podjeżdżał facet czarnym bmw z kremowymi skórzanymi obiciami. W środku dziecko - zawsze bez fotelika, bez pasów, śpiące na tylnym siedzeniu. Skomentowałam, to kazał mi się zająć swoim dzieckiem. Ale chyba interwencja u cioć żłobkowych pomogła i potem nie zauważyłam już takich akcji. Ale numer miałam spisany na wszelki wypadek, gdyby mu się zapomniało. Jak się rano mijaliśmy, patrzył na mnie morderczym wzrokiem.

A najbardziej wkurzają mnie ludzie z grup "wolnościowych" w stylu Edukacja Demokratyczna. Tam mnóstwo jest głosów oburzenia, że nakaz wożenia w fotelikach narusza ich wolność wyboru. Czubki.

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

z OLX:

A. VI 2014

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowa Zobacz posta
    z OLX:

OMG...

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Raz zagadałam do dziewczyny. Niosła kruszynkę, maleństwo maciupeńkie w wisiadle i to przodem. Nie mogłam na to patrzeć. Podziękowała mi, za cenną uwagę, troche poplotkowałyśmy , nie miała pojęcia ze coś robi źle, stwierdziła, ze warto zglebic temat, bo jej lekarz nigdy jej uwagi nie zwrócił.
    Tylko, ze ona coś takiego przyjaznego w oczach miała, ze się odwazylam. Bo zazwyczaj się nie odważam.
    Natomiast znajomych moich oświecam odrazu co i jak, często jeszcze jeśli w ciąży są
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roanna Zobacz posta
    Raz zagadałam do dziewczyny. Niosła kruszynkę, maleństwo maciupeńkie w wisiadle i to przodem. Nie mogłam na to patrzeć. Podziękowała mi, za cenną uwagę, troche poplotkowałyśmy , nie miała pojęcia ze coś robi źle, stwierdziła, ze warto zglebic temat, bo jej lekarz nigdy jej uwagi nie zwrócił.
    Tylko, ze ona coś takiego przyjaznego w oczach miała, ze się odwazylam. Bo zazwyczaj się nie odważam.
    Natomiast znajomych moich oświecam odrazu co i jak, często jeszcze jeśli w ciąży są
    Prawda
    Ja też nie miewam odwagi zwykle. Szczególnie, ze nie wiem czy nie robię czegoś źle wciąż. Jakbym była doradcą to bym sie czuła pewnie a tak jakoś mi ciężko. Jak jakieś mamy z kolei na placu zabaw są i mam chustę to sama rozmowa wychodzi. Większość ludzi na prawdę się nad takimi rzeczami zastanawia, nawet jak tego nie przyzna publicznie, bo dziecko jest dla rodziców bardzo ważne i zwykle 10 razy sie zastanawiają nad różnymi rzeczami.

Uprawnienia umieszczania postów