Moj wózek miał szelki w gondolce, bo ona niby mogła byc używana zamiast fotelika samochodowego. Z dużym zdziwieniem odkryłam, ze nie wszystkie gondolki maja szelki - a w zasadzie, ze prawie żadne nie maja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Masimba - 03/14
Mia - 12/10
No właśnie, ostatnio widziałam tatę wiozącego malucha w gondolce przodem do świata, po nierównej drodze, jakoś miałam wrażenie, że to dziecko zaraz wyleci prosto na twarz... Jak to jest, gondolka to tylko przodem do siebie, prawda? Bo ja od spacerówki dopiero zaczęłam wozić w wózku i w sumie się nie znam, no ale...
A. VI 2014
Phil&Teds smart lux ma szelki, gondolka jest jednoczesnie pozniej spacerowkowym, bo podpina sie pasy i zmienia kat siedziska. Szelki maja podwojne zabezpieczenie, dziecko samo nie odepnie (moja sprytna kumpela tez nie)
Co do autobusu dziwi mnie, ze kierowca pozwala na stawianie tak wozka. Tutaj jesli ktos postawi inaczej, kierowca kaze zmienic na wlasciwa pozycje, inaczej nie pojedzie. Tak samo, nie ma innej opcji jak tylko w tych miejscach dla inwalidow.
Mielismy smycz z plecakiem dla Daniela, bardzo sie spisala ladnie, ale pozniej juz nie stosowalismy.
Co do najgorszych noszen dla mnie pierwsza pozycje w top ten zajmuje dwutygodniowy bejbik w bjornie. Wkladka czy nie, takie male dziecko gibajace sie w pionie to zbrodnia.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
poczytałam trochę postów z początku, trochę teraz i jestem sobą przerażona!
-ja chyba bym wolała, żeby jakaś ogarniająca mama zwróciła mi uwagę,jeśli będę nieświadomie krzywdzić postawę swojego dziecka...
wprawdzie fotelika samochodowego nie popieram (a mamy funkcję, żeby podpiąć do wózka) i wozimy w gondolce, ale przyznam się,że nie znałam zasad bezpiecznej jazdy komunikacją miejską (to na szczęście przed nami dopiero...) ale jakieś głupotki w gondolce chyba już zdążyłam zrobić... no i moja zbrodnia to dziecko w leżaczku -przyznaję,że czasem coś mi nie pasowało,ale nie dopatrywałam się co...teraz mi otworzyłyście oczy - dziękuję,leżaczek póki co odkładam!
a z tragedii(?) to często ludzie się dziwią dlaczego nie nosimy dziecka "przodem do świata", żeby sobie popatrzyło...a ostatnio moi rodzice zachwycali się nad wisiadłem wlasnie z maluszkiem pleckami do klaty rodzica - czy to jest dopuszczalne??
Ri: Lipcowe Maleństwo 2015
Jo: Listopadowe Maleństwo 2017
Ce: Kwietniowe Maleństwo 2020
Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl
Rączka może być różnie, u mnie w spacerowie jest przekladans buda, ale generalnie tak aby dziecko bylo tylem do kierunku jazdy. Jak leży to glowka, jak siedzi pleckami. Również z dzieckiem na rękach najlepiej siadać tylem. Jesli autobus gwałtownie hamuje, dziecko leci do przodu autobusu czyli jesli byloby przodem do kierunku jazdy, może wypaść albo jesli nawet jest zapięte, gwałtownie poleci mu glowa do przodu. Generalnie zawsze budę ustawiasz przy tym miejscu dla inwalidy, ale lepiej miec to zobrazowane ze dziecko jest tylem. Mi się czasem kickalo to ustawienie jak w spacerowce miałam budę raz przodem, raz tylem do kierunku jazdy, wiec czasem trzeba chwilę się zastanowić![]()
Maj 2014i Marzec 2016
Thx
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Ernest jest z nami od 24.02.2015
Może przegapiłam - było? Może nieszczególnie koszmarne (nóżki szeroko), ale jako że ambasada Szwecji wywiesiła to na murze jako reklamę swojego kraju... (zaraz obok fotelików montowanych tyłem do kierunku jazdy)
![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
A to jakiś nowy model że nogi szeroko czy fartowne zdjęcie? BTW BB ma chyba model zbliżony do nosidła ergonomicznego?
Wczoraj na placu zabaw widziałam dziecko w rapalu wiązanej 2x 2x, przodem do świataNajpierw myślałam, że to elastyk ale nie, to była tkana
![]()
Jestem teraz na wakacjach w Gdyni, jestem w szoku ile rodziców nosi w ergo
Niestety zdarzają się też perełki. Ostatnio widziałam tatusia z dzieckiem w wisiadle, przodem do świata, na hulajnodzeKomentarz mojego M: ty, może to jakaś ukryta kamera...
Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
Gdzie to dziecko ma nogi jak jest przodem do świata?
No co wy, nie widzicie? nogi sobie zwisają, a Pani trzyma dziecko żeby w ogóle nie wypadło na ziemię, masakra.
Mama Jakuba - styczeń 2011, Alicji - luty 2014
i grudniowej 2016 Oliwki