Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 79101112131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 340 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Akcja nicminiewisi jest fajna, ale niektóre chustomamy też trzeba uświadomić. Ostatnio w bodajże "Twoim dziecku" widziałam tak koszmarnie zawiązaną kieszonkę, że mój nieudolny kangur to przy niej cudo - wydaje mi się, że skoro już w gazecie pokazują, że chustowanie jest fajne, to powinni wybrać prawidłowe wiązanie. No i wczoraj na moim osiedlu widziałam mamę niosącą w fachowo zawiązanym 2x noworodka. Wiązanie pięknie dociągnięte, tylko co z tego, skoro główka fruwa na wszystkie strony
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Dzięki mudiwa, poszukam i zobaczę co to
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Mi sie podoba ta akcja o tyle, ze nie polega na wytykaniu palcami nieprawidłowego noszenia, a promuje prawidłowe - mała roznica, a jednak ja całego swojego Facebooka obklejam zdjęciami moich dzieci w chustach i juz naprawde sporo znajomych spodziewających sie dzieci do mnie napisało zapytać, co polecam a ze jestem jedna z pierwszych osób, ktore miała dzieci wsród moich znajomych, to jestem trendsetterka

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Widziałam na Pudelku filmik z wizyty Kopacz gdzieś tam i była rozmowa z kobietą z 2,5 miesięcznym bobasem w wisiadle przodem do świata , którym to bobasem się zebrani popisowo zachwycali, plus wygłosiła ta kobieta pean na cześć PO - całościowo koszmarne wrażenie :/
    A. VI 2014

Chustonoszka
    Miejscowość
    Myślenice

Domyślnie

pokazują ze noszenie jest super, tylko szkoda że podają marne przykłady
    Basti 07.08.2009
    Jako 08.11.2011
    Marti 13.11.2015

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Kamilka, ale gdzie?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czytałam dziś nową Basię, czytam: "Nadszedł zaraz po Mamie (...) z Frankiem w chuście.." - myślę sobie fajnie tatuś noszący dziecko po lesie - super widok a tu 6 stron dalej co widzę?

ech

i czar prysł

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

Dziecku pielucha wyszła spod mietka to się nazywa dupowpadka!

Tapatalk

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Ha ha, no to sie nazywa ATTACHMENT parenting

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

A później się dziwimy że tyle złych wiązań a rodzice tacy zadowoleni i dumni idą

Chustomanka Awatar kura
    Miejscowość
    Pociecha :)

Domyślnie

musicie mi uwierzyć na słowo, zdjęcia nie mam, bo nie umiem fotografować obcej osoby w dodatku po kryjomu.

Widziałyście takie cudowne szelki - chodziki http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...28557620.html? Na pewno widziałyście.
    A wiecie, że można zarzucić sobie uchwyt na kark i nieść w ten sposób dziecko (oczywiście przodem do świata)?

Na taki niesamowity pomysł wpadł pewien tatuś w parku na Bemowie. Najpierw prowadził (w sumie to raczej wlókł) córeczkę, a później zawiesił sobie ja na szyi. No dobra, jedna reką podtrzymywał ją trochę w kroku, więc za bardzo nie dyndała.

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kreatywny gość, nie ma co
    A. VI 2014

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kura Zobacz posta
    musicie mi uwierzyć na słowo, zdjęcia nie mam, bo nie umiem fotografować obcej osoby w dodatku po kryjomu.

Widziałyście takie cudowne szelki - chodziki http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...28557620.html? Na pewno widziałyście.
    A wiecie, że można zarzucić sobie uchwyt na kark i nieść w ten sposób dziecko (oczywiście przodem do świata)?

Na taki niesamowity pomysł wpadł pewien tatuś w parku na Bemowie. Najpierw prowadził (w sumie to raczej wlókł) córeczkę, a później zawiesił sobie ja na szyi. No dobra, jedna reką podtrzymywał ją trochę w kroku, więc za bardzo nie dyndała.
    Tatusiowie niestety są czasem zbyt kreatywni (niektóre mamusie też, ale jakoś moje negatywne doświadczenia dotyczą bardziej tatusiów)

a mnie się te szelki podobają tzn bardziej niż takie inne do nauki chodzenia... pomijając opcję noszenia w tym dziecka oczywiście - wydaje mi się że są lepsze od tych, które zakłada się dziecku na klatkę i trzyma z tyłu - już widziałam jak jeden Tatuś przed kościołem prowadzał córeczkę, po czym jak się potknęła to żeby nie wyrżnęła głową w ziemię ją na tych szelkach uniósł (bo zaczepy dla rodzica nie wiedzieć czemu są w pasie dziecka zamiast na ramionach, gdzie by rzeczywiście zapobiegały upadkowi, a nie zwiększały negatywne konsekwencje - chyba lepiej upaść na kolanka i ręce niż na głowę)... tu jest taka różnica, że dziecko chyba nie poleci głową? bo rodzic trzymając szelki je "usiądzie" -no nie wiem jak to opisać... w każdym razie pociągnięcie za szelki nie powoduje że głowa jest niżej niż nogi...
    sama nie stosuję żadnych, bo jestem przeciwnikiem takich wynalazków, dziecko jak się będzie miało nauczyć chodzić, to się nauczy bez szelek... a potem jak umie tak tylko trochę chodzić to jakoś nie wydaje mi się żeby te szelki które widziałam były bezpieczne i wspierające chodzenie... mam te bardziej przeze mnie krytykowane, ale nie wpadłam że można je używać do nauki chodzenia - jako takie są sprzedawane - ja kupiłam je do przypięcia dzieci do fotelika do karmienia, bo niestety moje wszystkie próbują wstawać i wychodzić
    Synek 07.01.2010, Córeczka 10.01.2012, Córeczka 21.07.2014

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

szelki sprawdzają się też gdy dziecko nieźle chodzi i nagminnie ucieka nie zważając na niebezpieczeństwa a mama musi pchać np wózek z noworodkiem, albo sklepowy (a dziecko chce chodzić a nie siedzieć). może okrutne, nieco ale lepiej trzymać dziecko w szelkach niż zbierać spod samochodu albo poszukiwać po całym markecie.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

A ja Wam powiem że te wszystkie wisiadła czy nawet szelki to jest nic. Wiele razy już widziałam wózek w autobusie, który nie ma zaciągniętego hamulca, a dziecko jest nieprzypięte. To jest dopiero tragiczne wożenie. Jeszcze złe, ale już nie aż tak jest to że ludzie też nie wiedzą że ten wózek stawia się tyłem do kierunku jazdy, a nie np. bokiem lub przodem. Szczególnie ma to znaczenie przy noworodzie, który może z wózka wypaść przy hamowaniu.
    Maj 2014 i Marzec 2016

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    szelki sprawdzają się też gdy dziecko nieźle chodzi i nagminnie ucieka nie zważając na niebezpieczeństwa a mama musi pchać np wózek z noworodkiem, albo sklepowy (a dziecko chce chodzić a nie siedzieć). może okrutne, nieco ale lepiej trzymać dziecko w szelkach niż zbierać spod samochodu albo poszukiwać po całym markecie.
    Zgodzę się w 100%. My mamy taki mały plecaczek ze smyczą. Bez niego nie kupiłabym biletów na basenie

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

O mamuniu a widziałyscie ze na tej aukcji 129 osób kupiło 135 szt. tego ustrojstwa?
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar pompolinka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Właśnie urlopujemy nad polskim morzem, ilość wisiadeł porażająca... na szczęście sporo widziałam mam z bobasami wtuli i chustach

Chusteryczka Awatar huskymama
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pompolinka Zobacz posta
    Właśnie urlopujemy nad polskim morzem, ilość wisiadeł porażająca... na szczęście sporo widziałam mam z bobasami wtuli i chustach
    Ja tez ostatnio widziałam 4 mies. w tuli bez tej cholernej wkladki, z mocno rozjechanymi nozkami i tak niedopasowanej i luzno zapietej ze nie wiem czy to dobrze.
    Dobra zmykam nuz i nie skarze bo moje dzisiejsze motanie z rączkami na wierzchu tez sie do tego watku nadaje Czulam sie beznadziejnie tak z nim idac ale nie chcialam juz ruszac bo czujnie spal a2,5 latka marudzila.

Chustonówka

Domyślnie

Czasami jest to straszne widzieć jak ludzie to noszom. Jednak dobrze,że czasami również są osoby, które śmiało pokazują jak to robić prawidłowo

Uprawnienia umieszczania postów