Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 4678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 280 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

no i teraz nie wiem co robić. moja kuzynka rodzi niedługo, widzę, że zlajkowała na fejsie taką stronę: https://www.facebook.com/KangooWrap eleganckie przykłady jak zrobić z elastyka wisiadło. Nie wiem, czy ma zamiar nosić dziecko (bo nie rozmawia ze mną na tematy rodzicielskie, chyba uważa mnie za mało kompetentną ), ale jak będzie nosić i tak wieszać małego to nie wiem, chyba wypadałoby jej zwrócić uwagę? Trochę mam uraz, kiedyś koleżance zwróciłam, że wisiadła niezdrowe są (w dodatku nosiła w nim nie swoje dziecię), to tak się wściekła, że już nic nikomu nie mówię....
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    A w ulicy Czereśniowej...

Oj, no co wy! Ja się bardzo ucieszyłam, że tam się pojawia nosidło. Pal licho, że przodem. W którejś z książek jest też mama karmiąca piersią

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

moze już było ;]

Chustofanka Awatar kasikader
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

zabawne ale niestety pojawią się bezmyślni naśladowcy

Zastanwiam się czy to nie jakaś akcja społeczna

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Też zerknęłam i niema tragedi.
    Jedynie pani w czerwonej ma źle zawiązaną.
    Ja bym z kuzynką porozmawiała bo skoro wybrała chustę elastycznę a nie nosidło to znaczy że jest na dobrej drodze

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Tragedii nie ma, ale jednak dziecko wisi jak w wisiadle. Najgorsze, że z kuzynka rozmowy nie ma, bo krytyki nie uznaje. Może jak w akcji bym ja zobaczyła, to by się zgodziła, żeby te nóżki jej ułożyć...? Ja też na początku nie kumalam ocb z ta pupkowpadka, jak to zrobić
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustomanka Awatar chudzinkaa
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Jeśli to kuzynka, to chyba bym coś napisała na FB. Np., że widziałaś, że polubiła tą stronkę i czy zamierza nosić, jeśli tak to super i podrzuciłabym jakiś link do przeczytania o zdrowym noszeniu, żeby sobie zerknęła zanim coś kupi/zacznie.
    Adaśko 12.2013 i Basieńka 03.2017

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chudzinkaa Zobacz posta
    Jeśli to kuzynka, to chyba bym coś napisała na FB. Np., że widziałaś, że polubiła tą stronkę i czy zamierza nosić, jeśli tak to super i podrzuciłabym jakiś link do przeczytania o zdrowym noszeniu, żeby sobie zerknęła zanim coś kupi/zacznie.
    tylko co jej podrzucic, zeby sie zachecila?
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Ja bym w prezencie na babyshower podarowala jej elastyka oraz wykupioną godzinną konsultacje z doradcą. Ciebie moze nie posłuchać, ale wiedzy doradcy kwestionować nie bedzie. No i moze z czasem z elastyków przerzuci sie na tkane.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar Agatek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem ekspertem, ale na tej stronie fejsbukowej, za bardzo maluchy wyprostowane sa nie sądzicie?
    nie maja zaokrąglonych plecków, nóg w żabkę- na pewno w koralowej chuscie jest tragedia jak piszecie
    ale reszta tez jakos mnie kłuje w oczy
    (ech sama tak wiazałam elastyczna, teraz widze na fotkach, na szczescie duzo nie nosiłam ale i tak mam wyrzuty sumienia
    ze przy obnizonym napieciu m jeszcze rozciagałam tak córę).
    Pan z maluchem w cytrynowej- co z glowką dziecka? bedzie ja tak trzymał ręką, widac ze maluch jeszcze słabo trzyma

moze ktos fachowy skrobnie im tam pare slow porady?
    :sierpień 2013, i !marzec 2015

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

jak dla mnie na tych fotkach nie jest ok, te nogi jedna wyzej druga nizej, ten przeprost:

tez ekspertem nie jestem. niestety, na bejbiszauer zaproszenia nie dostalam (moze nie bylo? nie wiem), z kuzynka sprawa o tyle trudna, ze nie rpzyjmuje zadnej krytyki. to chyba nie bede jej przed czasem denerwowac, tylko jak zobacze "w praniu", nie sadzicie? i jak jej to wytlumaczyc, zeby zrozumiala, ze wiszenie nie jest zdrowe?
    Ostatnio edytowane przez Isolt ; 22-12-2014 o 13:34
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

dziewczyny, ale Wy nadal wierzycie, że uratujecie cały świat przed zagładą nosideł-wisiadeł oraz źle zamotanych chust??

Dlaczego tylko w Polsce jest tka instytucja jak "ciocia dobra rada"? Nie piję do Ciebie personalnie Isolt.

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

eee nie, nie sadze, ze uratuję cały świat. ale to jednak chodzi o rodzinę

i mnie tez draznia te mentorskie wpisy np. w jednej z fejsbukowych grup, gdzie wlasciwie są juz chustotalibowie antywisiadłowi. tak tylko sobie myślę, bo fajnie by było, żeby kuzynka nosiła, i to nosiła dobrze, skoro już chce
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Nie chce mi sie wierzyć w te rewelacje. Jak dla mnie to dziennikarska kaczka.
    Jak mozna zmieścić niemowlę miedzy siebie a kierownice? Puza tym główka dziecka przysłania widok... Bzdury wymyślone na potrzeby artykułu

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

poza tym są chusty i chusty. przypomnijcie sobie juz zawiazany amazonas http://allegro.pl/chusta-amazonas-ca...978478785.html
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustofanka

Domyślnie

Niestety, widziałam na własne oczy na parkingu supermarketu kobietę ok. półrocznym dzieckiem z przodu w nosidle (nie wiem już czy w nosidle czy w wisiadle, bo wtedy jeszcze nie rozróżniałam), która wsiadła do auta i odjechała. Wprawdzie jako pasażer, ale w razie wypadku to raczej nic nie zmieni.

Zapamiętałam tę sytuację, bo ja wtedy miałam maluszka w elastyku i wyjmowałam go, żeby przełożyć do fotelika mimo, że jechaliśmy tylko ok. 800 m po parkingu do drugiego supermarketu. Pewnie jakbym miała już chustę tkaną to bym wolała pójść pieszo ten kawałek

Chustonówka Awatar Szarotka
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Kota bym się bała tak przewozić, a co dopiero dziecko!

Chustomanka

Domyślnie

Rozmowa z grupy sprzedażowej (ciuszki dla dzieci)

Kupująca: kupię womar eco!
    Pada kilka propozycji sprzedaży wisiadeł.
    Kupująca: nie nie, mi zależy na tym pasie biodrowym, ma być nosidło ergonomiczne
    Sprzedająca chustoświadoma: ja mam nosidło, jest ergonomiczne, blablabla, nie można nosić przodem, blablabla
    Kupująca: co też pani opowiada, ja wiem, że można!
    Sprzedająca się spiera, zapodaje linki itp Nic, zero zrozumienia.
    Włączam się ja: pani D. ma rację, w ergonomikach nie można nosić przodem do świata, można nosić na plecach i wtedy dziecko patrzy tam gdzie rodzic, więc niby jest przodem
    Kupująca nie wierzy, a że w swoich wypowiedziach stosowała dużo emotek odpowiadam żarcikiem: Można nosić z przodu twarzą do rodzica lub na plecach twarzą do kierunku marszu. Inaczej się nie da, no nidyrydy
    Na co kupująca odpowiada, że nosidła ergonomiczne mają opcję noszenia przodem, a ja udaję mądrą krytykując innych w internecie
    Nienawidzę hejterstwa w necie, więc zamiast jej odpisać, a idź głupia babo, piszę:
    Ale proszę mi wierzyć, nie krytykuję pani. Nosidła ergonomiczne to są właśnie te z pasem biodrowym i one nie mają opcji noszenia z przodu przodem. Nie udaję mądrej jak to pani napisała tylko chciałam pomóc, bo siedzę w temacie od kilku lat, ale skoro pani się upiera to proszę nosić jak pani chce z mojej strony koniec tematu. Ech i tak to jest, człowiek chce pomóc, a tu taka reakcja
    Na co sprzedająca odpisała, że jej nie chodzi o ten pas tylko, żeby było ergonomiczne i przodem do świata...

Mój mąż skomentował to tak: chciałabym drogi, sportowy samochód, ale żeby był tani i rodzinny

Chustofanka Awatar kasikader
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolka Zobacz posta
    Pewnie pani pomyślała, że się nie znasz na temacie, bo jak wpisała w internet nosidło ergonomiczne to zobaczyła stronę bb i tam przecież piszą, że można nosić przodem.
    Tak, a co pisza w necie to musi byc prawda. A jesli jeszcze na dowod sa zdjecia
    ... Eh...

Chustoholiczka Awatar Danala
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zawsze się zastanawiam w takich wypadkach czy z punktu widzenia dobra dziecka lepiej nosić choć w wisiadle, czy nie nosić wcale... co dziecku bardziej "zaszkodzi" brak bliskości, czy przeciążenia kręgosłupa
    Nasze szczęście - Hania 24 VI 2014r., Zosia 25 IX 2016r.

Uprawnienia umieszczania postów