Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181921 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Raz widziałam gościa na osiedlu z maluszkiem w wisiadle. Jeden plus,że przodem do niego. Gość był słusznych rozmiarów,rozwalił się na ławce popijając cole, a dziecko wyglądało jak zwłoki sorry,za określenie,ale leżało na nim z tymi zwisajacymi rączkami i nóżkami... Strasznie głupio to wyglądało

A mądrych ludzi zawsze da się przekonać kumpela w ciąży napaliła się na BB. Odradzałam, tłumaczyłam dlaczego, a ona powtarzała,że chusta nie dla niej. Po porodzie zaczęła zgłębiać temat i zadzwoniła po nauki dostała ode mnie w prezencie chuste, kupiła Tule...można? Można :-D jestem z niej dumna!
    Ostatnio edytowane przez irish_dancer ; 18-09-2014 o 22:48

Chustofanka

Domyślnie

Z tymi moimi znajomymi to szczęście w nieszczęściu, że w tym wisiadle womar to nie będą w stanie już niedługo nosić, bo będzie niewygodnie i za ciężko.

Irish_dancer, podziwiam i gratuluję. Ja się czuję za mało kompetentna i doświadczona, żeby się odważyć na jakieś szersze dyskusje.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Dziś przed żłobkiem zatrzymał się wypasiony samochód, fura, skóra i komóra. Wysiada pan w gajerku, podchodzi do miejsca pasażera z przodu, otwiera drzwi - a tam, bez pasów, bez fotelika (pewnie też bez wyłączonej poduszki powietrznej) siedzi dwuletnia dziewczynka. Pan ją wyjął i poszli razem do żłobka. No kopara mi opadła do samej ziemi - już, już chciałam coś powiedzieć, ale nie miałam odwagi

Chustomanka Awatar Tymonka

Domyślnie

Nie wiem czy w dobrym miejscu , bo nie o wożenie chodzi , ale mnie przeraziło .Siedziałam w aucie z młodym i czekałam na męża , do auta stojącego z przodu podchodzą ludzie z dwójką dzieci , matka z papierosem . Patrze , a ona tego papierosa bierze do ust i dziecko na ręce , wsadza je do fotelika , zapina (trwało to ze 2-3 minuty ) ,cały czas dmuchając dziecku w buzie dymem z papierosa .Po czym z tym samym papierosem wsiadła do auta i zamknęła drzwi :/ .

Chustonówka Awatar true_ann
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

w temacie używek to mnie zmroziła moja znajoma...wczoraj bez żenady powiedziała, że przez całą ciążę popijała winko czerwone

z kolei w temacie wisiadeł, to widziałam wczoraj w Tesco Pana z dzieciem w wisiadle, przodem do świata. Wisiadło wisiało mu na jego zbyt dużym brzuchem, bobas był nieźle powyginany :/

Chustoguru Awatar Wrześniowa
    Miejscowość
    PL

Domyślnie

A moja kolejna znajoma na fb nosi w wisiadle...tzn tatus nosi ta mala ma moze ze 4 msc ...przodem do swiata, a jakze
    Chcialam byc delikatna i zapropnowalam chuste albo nosidlo,ale co ? Oczywiscie madra glowa wie lepiej i jak grochem o sciane. I jeszcze ze mam sie nie wtracac...heh nie wytrzymalam i usunelam ja ze znajomych. Nie chce na to patrzec.
    Prezes 2009 Sikorka 2012

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Wrześniowa, trzeba trochę wyluzować czasem Znam ten wnerw, niegdyś usuwałam ludzi ze znajomych, jak zmienili nazwisko po ślubie (jestem zażartą przeciwniczką tego zwyczaju), ale mi przeszło. W tematach dzieciowych też mam czasem poczucie, że no przecież ja wiem, ja wiem! że on/ona robi źle, gdyby tylko mnie posłuchali! A i tak wszyscy robią tak, jak uważają, nie wiem, czy kogokolwiek w swojej misjonarskiej karierze do czegokolwiek przekonałam...

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Jak.widzę dziecko w wisiadle to.aż mnie wszystko boli. Ale już nic nie mówię, po tym jak mnie zbluzgala znajoma, gdy probowalam jej wytłumaczyć, że wisiadla są szkodliwe :/
    Od tego momentu wtracam sie, tylko jak ktoś mnie spyta o noszenie
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

U nas noszą w wisiadlach non stop. No I kurka jeszcze nigdy nie widziałam niezadowolonego malucha. Co do szkodliwości wisiadel na fb co chwile wybuchają dyskusje. I niestety nikomu nie udało się udowodnić tej szkodliwości. Nie są one idealne, ale nikt nie równoważy tego ze szkodliwościa

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

A właśnie dzisiaj się zastanawiałam czy się tak da w wisiadle, na.plecach i przodem do swiata
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chusteryczka Awatar Leoni
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

jak widać się da...mnie ciągle zadziwia mnogość pomysłów jak oryginalnie przymocowć do siebie dziecko...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

łojezu ;/
    Maj 2014 i Marzec 2016

Chustonoszka

Domyślnie

A ja dzisiaj widziałam zestaw lalki Barbie z małym i nosidłem. I co? i wisiadło i przodem do świata. To tak w kwestii kształtowania świadomości ;P

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaPuna Zobacz posta
    A ja dzisiaj widziałam zestaw lalki Barbie z małym i nosidłem. I co? i wisiadło i przodem do świata. To tak w kwestii kształtowania świadomości ;P
    W książce "Jesień na ulicy Czereśniowej" też jest wisiadło przodem do świata. Jak żyć?

Chustomanka

Domyślnie

Ja dzisiaj widziałam wisiadło-siedziadełko. Wyglądało jak ergo tylko miało węższy panel, a pod dupką taka półkę jak w hipseat. Wyglądało to dziiiiiwnie. Dziecko OCZYWIŚCIE przodem do swiata

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Moze to było ergo360?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Złapane wczoraj pod blokiem

Napewno musi byc wygodnie

Edit. Nie powinnysmy umieszczac zdjec osob prywatnych, bez ich zgody;
    Ostatnio edytowane przez sakahet ; 06-10-2014 o 09:00

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

omg...

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Mój mąż stwierdził ze fajne, ale chyba nie o wisiadło mu chodziło

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Brak słów
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015