Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Wątek: cena otulaczy a jakość i przyjazność dla skóry

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mnie się wydaje, że to jest tak, że clue tkwi w przewidywalności.

PUL chiński - loteria (no i chyba też brak trzymania standardów jednak... )
    PUL małych polskich firm - zazwyczaj robiony na ich zamówienie, mój faworyt PULowy to nowy NappiMe. Mięciutki, ale porządny.

MałeMe/Milovia jedynie macałam tu i tam i rozważam wejście w ich posiadanie, bo to super firma jest.

Przemysłowe "wielkie" marki, to przewidywalność, ale... no ale nie wspierasz "Swoich"

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

a ja musiałam zalanolinować,bo bez tego przesiąkał mi na wylot po jednym siku,ale zalanolinowany trzyma rewelacyjnie nawet ze zwykłą sklepową tetrą

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Franada, to napisz, jakbyś się zdecydowała na Ecodidi, weźmiemy wspólny przesył i umówimy się na spacer do zoo albo Skaryszaka
    Witek 2012

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Żeby wełniaki szybciej schły po wyciśnięciu zawijam w ręcznik (mam nawet jeden oddelegowany specjalnie do tego ), a potem udeptuję ten rulonik - na rano zazwyczaj wełniak suchy
    Ciekawe... Muszę spróbować.
    2009 2012

Chustofanka

Domyślnie

Co do otulaczy wełnianych jestem absolutnie za,mam kilka sztuk kupionych na allegro rodzimej produkcji już za 15zł sprawdzają się bez zarzutu,mam też otulacze szyte przez Franiszki i też za przyzwoitą cenę jest dobra jakość niektóre dziergam sama,nie zawsze więc drogie jest super wydajne.Jeśli zaś chodzi o pulowe otulacze moim jedynym najlepszym number 1 jest otulacz Pupeko na rzepy,nic sie z nimi nie dzieje,otulacz nie przepuszcza ani kropli choć pielucha w środku niekiedy juz ocieka,pul nie jest jakiś grubaśny jest akurat,piore w temp nawet i 60st i nic mu się nie dzieje.Cena tez jest przyzwoita dlatego serdecznie go polecam a na lato wełne jest niezastąpiona.
    Czasem kiedy ktoś przekona się do jednej marki ciężko by choć spróbował ocenić inną pozytywnie, bo w porównaniu z tym najlepszym ulubionym i tak zawsze wypadnie blado.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Zabrałam się za szycie wełniaka Ale chyba z jeden PUL by się przydał. Jak mi się wełniak uda to będzie ekstra, bo tyle co czas poświęcony na pracę, a koszt =0zł.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Guest
    Guest

Domyślnie

rodzaj pulu to jedno ale dla mnie ważniejszy jest krój, nie ukrywam że the best off są te z tzw firankami

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    rodzaj pulu to jedno ale dla mnie ważniejszy jest krój, nie ukrywam że the best off są te z tzw firankami
    a co to firanki?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Guest
    Guest

Domyślnie

żebym to ja umiała wyjaśnić
    mój thirsties to ma

o tu znalazłam http://allegro.pl/dwa-otulacze-nowy-...993052523.html
    Ostatnio edytowane przez Guest ; 23-03-2013 o 16:47

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    żebym to ja umiała wyjaśnić
    mój thirsties to ma

o tu znalazłam http://allegro.pl/dwa-otulacze-nowy-...993052523.html
    aha, o falbanki ci chodzi!
    Dla mnie też ważny jest krój. Z falbankami świetne otulacze nature babies chodzą po 10-15zł i są IMO lepsze od flipa
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

ja teraz mamna bazarku pule , ale chcę powiedzieć że są pule i pule i jest ogromna różnica między tymi w USA i tymi z Chin i w cenie i w jakości , bo widzę że ty z tych szyjących jesteś , to tak serio uszycie otulacza jest bardzo bardzo prostę ( zerknij na mojego bloga może cię zainteresuje mój ostatni otulaczyk-pierwszy jaki w życiu szyłam ) koszt uszycia to pul 14 zł i lamówka kilka zł i masz i jakość i uszyte pod dany egzemplarz dziecka i nowe w cenie naprawde bardzo nieskiej , ja bym spróbowała uszyć na twoim miejscu napradę nie jest to trudne
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Uprawnienia umieszczania postów