ja tez to slyszalsam! Nawet filmik jakis instruktazowy dorwałam, potomka chciałam zamotak to darł się jak opętany, myslalam ze mu nogi łamię i prawie że się zniechęciłam do chusty.
ja tez to slyszalsam! Nawet filmik jakis instruktazowy dorwałam, potomka chciałam zamotak to darł się jak opętany, myslalam ze mu nogi łamię i prawie że się zniechęciłam do chusty.
Mały Myszlistopad 2012, Mniejszy Mysz
luty 2016
Nie jestem autorytetem, ale ja tak nosiłam córkę przez pierwsze tygodnie. Noszę ją od 4 dnia życia (jej życia oczywiście) - na początku była tak malutka, że wyciąganie nóg z chusty odpadało. Rozkładałam tę jej malutką żabkę pod chustą i motałam resztę tak, jakby miała nogi na zewnątrz.
Efekt był, IMO, bardzo dobry - chodziłyśmy wszędzie, również np. do sklepu (mam kurtkę dla dwojga, córka pod wpinką) i Helena wolała być tak opatulona, gdy pierwszy raz wyciągnęłam jej nogi na zewnątrz bała się.
Od początku nosiłam w tkanej.
Kangur oraz kieszonka. W kangurze prowadziłam po schowanych nóżkach i wiązałam węzeł pod dupką. W kieszonce prowadziłam chustę między - zaczęłam nosić w kieszonce jak miała jakieś 2 tygodnie, na początku tylko kangurek. Korzystałam z tej strony: http://www.wrapyourbaby.com/newborncarries.htm Nie wiem, na ile "jedyne słuszne"są te wiązania, ale mojej córce takie schowanie bardzo odpowiadało. Nóżki miała maleńkie, dbałam żeby pupa była odpowiednio podwinięta.
Ja czesem zaslanialam nozki tym panelem poprzecznym. Nie wiem czy to daje cos poza dodatkowym ciepelkiem szczerze mowiac.
A. 02.2010, T. 06.2012
eee, raczej nie muszą być schowane. ja chowałam żeby cieplej było ( w sensie naciągałam nieco tą pierwszą -przednią- warstwę.
czasem dzieci wolą nóżki schowane, czują granicę- czują się bezpieczniej. ale czasem próbują się odpychać i sprężynują i wtedy już lepiej wyjąć.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Dziękuję serdecznie![]()
Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.
I ja od poczatku nosiłam w zwykłej tkanej z elastykiem się nigdy nie dogadałam. I przy każdej z dziewczynyej chowałam na początku nóżki do chusty, bo mi ta po prostu wygdoniej było. Na początku te nóżki akie maciupeńkie, że ciężko z chusty wydobyć![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012