Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: bwcc (plecak z krzyżem na plecach)

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie bwcc (plecak z krzyżem na plecach)

Miało być tak: http://www.youtube.com/watch?v=OOSwCBTzTS4&NR=1, a wyszło - totalna porażka, brak dociągnięć. https://picasaweb.google.com/lh/photo/JGl33p-Fin1rVfo0ZDw4uMYSRDYeHozGIgauroYqeDg?feat=directli nk

Wiązał mąż wg mojego instruktażu, no i sam oglądał filmik. Skończyło się kłótnią i spacerem w foteliku. Czy można to wiązanie zrobić z tkanego Hopka? Na zimne dni wydaje mi się idealne na spacer.

Ostatnio edytowane przez maroussia ; 19-03-2013 o 23:40

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

A może poprostu lepiej zacząć od plecaka prostego? Na kurtkę napewno będzie łatwiej go zawiązać i podociągać?

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Z plecakiem prostym próbowałam w domu i albo za mocno dociągnęłam i mała miała pręgę na szyi, albo mnie dusił węzeł... Chusta ma 4,6 m i muszę się nią 2 razy zawinąć w pasie. To moje pierwsze wiązanie plecaka prostego: https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

jestes szczupła, do plecaka prostego powinnaś miec chustę 3,6-3,8 byłoby lepiej

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

pierwszy raz rzadko kiedy wychodzi idealnie
    w plecaku prostym chusta nie może spadać na ramiona ponieważ 1. powoduje to poluźnianie się wiązania (więc będzie niewygodnie, kiepskie podparcie dla kręgosłupa itd.), 2. będzie Ci przeszkadzać

wydaje mi się, że pierwszą warstwę w plecaku z krzyżem macie zbyt luźno, niedociągniętą (może dziecko nie współpracowało albo zaczęło się wyginać, ponieważ czuło luzy).

poćwiczcie trochę albo umówcie się z doradcą.

i chyba najlepiej poćwiczyć najpierw w domu, na zwykłych ciuchach, bo na kurtce/kombinezonie się źle wiąże, a jeszcze trudniej uczy

powodzenia!
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Za pierwszym razem malo co i malo komu wychodzi. A nawet jak temu komus sie wydaje, ze wyszlo calkiem niezle (to ja ) to za drugim, trzecim, piatym wiazaniem sam sie z siebie smieje, ze tak myslal
    Nie ma co sie klocic czy obrazac, tylko poprobowac kilka razy. Najpierw na niesliskich ubraniach, po domu, potem z czyms grubszym. Dojdziecie do wprawy

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ale zdjecie z opisem plecak prosty to nie plecak prosty...
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stella Zobacz posta
    Ale zdjecie z opisem plecak prosty to nie plecak prosty...
    Wiem już, że chusta na ramionach nie powinna zwisać, no i jestem 2 razy zakręcona, bo mam długą chustę. Czy to w ogóle jest złe wiązanie?

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Stellę pewnie zmyliły te spadające poły chusty

jak wrzucisz dziecko na plecy, zbierz poły, dociągnij i skręć każdą połę 1,5 raza do wewnątrz (jeśli skręcisz na zewnątrz, będzie się rozkręcać = luzować). I dopiero później poprawadź do tyłu po nóżkach dziecka. Jeśli skręcisz zbyt wiele razy, pójdzie Ci po ramionach jako coś w rodzaju sznura i będzie się bardziej wrzynać (doradczynie radziły nam właśnie 1,5 skrętu).

sama tak samo wiążę zbyt długą chustę - normalnie kończę plecak z przodu płaskim węzłem i prowadzę końcówki luźno do tyłu i wiążę na własnym kuprze (to już nie musi być dociągnięte, bo nie trzyma dziecka)
    2 + 7 (2005-2018)

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i opinie.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej prosty jak na pierwsze próby jest ok poprawisz poły jw i bedzie super. Z krzyżem nie podociagany a przedewszystkim na kombi związany. Gdybyś chciała pocwiczyc zapraszam na warsztaty

Uprawnienia umieszczania postów