Witajcie,
to moj debiut na forumjak rowniez przyszly debiut w noszeniu dzieci w chuscie (debiut mamy także
))
No właśnie. Aktualnie jestem w 27 tygodniu ciazy i spodziewam sie blizniaków, a konkretnie bliźniaczek. Bardzo chciałabym nosić je dwie naraz w chustach, ale po prześledzeniu watków o noszeniu dwóch dzieciaczków na raz, rezygnuję z tej opcji. Na początek chciałabym się zaopatrzyć w jedną chustę (może potem także w drugą dla męża), ponieważ wydaje mi się, że dzięki chuście będę w stanie wnieść do mieszkania dwójkę dzieci samodzielnie. Otóż mieszkam na czwartym piętrze bez windy, na szczęście mam wózkownię na parterze bloku, gdzie będę mogła zostawić wózek dla dzieciątek. No ale trzeba z nimi jeszcze wejść na czwarte piętro. I wymyśliłam sobie, że jednego dzieciaczka włożę w chustę, a drugiego po prostu wezmę na ręce i w ten sposób będę w stanie samodzielnie wyjść z nimi na spacer. No i teraz mam prośbę do dziewczyn bardziej doświadczonych niż ja. Potrzebuję zamówić chustę taką, którą szybko i łatwo można założyć i równie szybko i prosto zdjąć. Wydaje mi się, że najprościej będzie to uzyskać z chustą typu Ring, ale może się mylę. Dziewczyny pls, dajcie jakąś radę, która z chust wydaje się Wam najszysza w zamotaniu dla takiej nowicjuszki jak ja)
Pozdrawiam serdecznie
Marta