Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: bez-szczelnośc

Mieszany widok

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie bez-szczelnośc

Mam nadzieję ze w dobrym dziale umiesciłam temat... a jesli nie to mam nadzieję że mi wybaczycie
    Otóż zaczelismy uzywac wielo jakos 3 tygodnie temu, może 4, sama nie wiem. Wszystko ładnie pięknie ale nęka nas problem - przelewają.
    Normalnie przecieki jak w aferach rządowych
    Ja młoda jeszcze jestem i życia nie znam więc pytam - czy to normalne przy wielorazówkach? Czy jak zwykle popełniłam ten sam błąd bo kupiłam jakieś tanie i zapewne chińskie na allegro ("na próbę") i te firmowe nie mają takiego defektu? Czy ja coś robię źle? Help! Przebieranie w najlepszym wypadku co godzinę mokrych ubranek sprawia że zaczynam wątpic...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

jak to kieszonki to pytanie nr 1-co wkładasz do środka, bo to bardzo ważne. No i w jakim wieku jest dziecko. Którędy cieknie?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

tak, kieszonki, wkładam wkłady mikrofibrowe które były razem z pieluszkami albo tetre. Młody ma 4 miesiące. Lepsze pytanie - którędy nie cieknie ale najbardziej przy nóżkach - a nie chce mu zapinac ciaśniej bo wtedy juz mu uciskają gumki.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nie wiem, czy to ten przypadek, ale wielorazówki generalnie trza zmieniać częściej, żeby nie ciekły
    mi przy czteromiesięczniaku taka sklepowa tetra nie starczała - są dzieci ktore siusiają więcej, może Twój do nich należy, mikrofibra dołączona do chinek też raczej do chłonnych/grubych nie należy - czy to wina dopasowania/pieluszki czy grubości/chłonności wkładu zorientujesz się po wilgotności wkładu (wylewa się z niego/da się wiciskać niemal, czy wilgotny a pielucha nie utrzymała)
    aha, pieluszki nabierają trochę chłonności w ramach prania (jak ręczniki trochę).
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

czasami po 15 minutach juz jest przelane a wkład suchy w połowie... moja pierwsza mysl tez własnie taka była że za rzadko przebieram, ale to chyba nie to...
    czy to mozliwe ze szajskie pieluszki po prostu?
    Jul - jakie wkłady zatem polecasz?
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

konkretnie markami nie polecę, ale raczej bambusowe albo konople, jakieś składane - tak żeby z choć 6 warstw materiału było (choć wiadomo - materiał materiałowi nierówny); dziewczyny szyjące robię fajne rzeczy - poszperaj w ich wątkach, zawsze możesz ich dopytać.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów