Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Chusta czy MT

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Chusta czy MT

Cześć dziewczyny, poradźcie proszę, czy to prawda, że w nosidle typu MT to można dopiero nosić gdy dziecko samodzielnie usiądzie? Chciałabym nosić córkę, ale boję się chusty... podobają mi się MT - proste w obsłudze i jakieś takie kompaktowe Córka ma 4mce bez tygodnia, waży niecałe 6kg, rozm.62. Czy nawet gdybym uszyła (zamówiła) MT na miarę też będzie powodować złe ułożenie kręgosłupa? Dziecko będzie usztywnione w MT, nie wygnie plecków tak jak powinno? A taki uszyty MT dla wieku ok.4mcy na ile tygodni starczy? Wypowiedzcie się, proszę, bo ja się nie znam

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Linkuję swój watek na ten temat:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...wcześnie-w-MT

Dziecię jak ma cztery miesiące rośnie jeszcze bardzo szybko, więc moim zdaniem musiałabyś co miesiąca szyć nowe, a to kwota powyżej 150zł za jedno. Odpuść sobie i przekonaj się do chusty. Moja córa ma teraz 11 miesięcy prawie i dopiero teraz ładnie wchodzi do MT miejszego. Taką różnicę czuje sie od razu w trzymaniu się dziecka w chuście, a w MT.
    Zresztą wątków już było sporo na ten temat.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nautiko,dziękuję za odpowiedź i link. Przeczytałam uważnie. Tyle tego jest - całkiem spora wiedza na temat nosideł, chust itd., jak ktoś się nie zna to można się mocno pogubić

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

sumirell, zajrzyj do warszawskiego wątku chustoplotek lokalnych i wybierz się z dzieckiem na spotkanie z dziewczynami
    pomacasz chusty, dziewczyny pokażą Ci jak wiązać... może okaże się, że nie taki diabeł straszny
    a jak malec siądzie, kupisz mejtaja

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dobry pomysł z każdym dniem oswajam się z myślą, że spróbuję zachustować małą. Tylko muszę znaleźć wolną chwilkę, żeby z nią pojechać do sklepu. A swoją drogą lokalne chustomatki przydałoby się poznać )) Dzięki i pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów