Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: Brać wózek na wyjazd?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie Brać wózek na wyjazd?

Wybieramy się na święta najbliższe do rodziny w okolice Stolicy, a zaraz potem na 2-3 dni do Krakowa. Samochód mamy niewielki (Honda Civic), wózek olbrzymi (Traxx Merlin 4). Mimo że liczę na to że za miesiąc Kornelia przesiądzie się do spacerówki to i tak sam stelaż wózka zajmuje nam cały bagażnik. A jeszcze ciuchy trzeba zabrać, pieluchy, turystyczne łóżeczko.

I zastanawiam się czy wlec z sobą tę spacerówkę. W święta głównie pewnie będziemy siedzieć przy stole, w Krk pozwiedzamy trochę na zasadzie odwiedzenia starych kątów (studiowałam tam, więc wszystko już widziałam, to podróż sentymentalna bardziej).

Z drugiej strony boję się że Nela nam się zbuntuje przy dłuższym chodzeniu w chuście albo że jak zacznie padać deszcz to zmoknie (w spacerówce jest jednak i daszek i folia). No i nie wiem na co się nastawić... Jakie macie doświadczenia w podróżowaniu bez wózka? Zaznaczam że we wrześniu wybieramy się do Grecji i też w sumie... bez wózka chyba.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Re: Brać wózek na wyjazd?

Ja bym nie brała wózka. A co do deszczu to moim zdaniem lepiej wziąć parasolkę niż pakować dziecko pod plastik
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

miałam traxxa i raz go zapakowałam w auto na wyjazd ...
    to był jego pierwszy i ostatni raz

nie polecam targać sie z takimi wózkami gdziekolwiek .
    chustę wez albo kup jakąś tania spacerówę używaną
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

ja wózek wzięłam raz na wakacje .. służył jako krzesełko do karmienia bo wszędzie chodziliśmy z chustą

a jak pada to dziecie idzie z tobą pod jedną parasolką i też nie zmoknie

Guest

Cytat Zamieszczone przez Olik
    Samochód mamy niewielki (Honda Civic), wózek olbrzymi (Traxx Merlin 4).
    jakby sama sobie udzielasz odpowiedzi ;P

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Rozum nam odebrało jak ten wózek kupowaliśmy

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Cytat Zamieszczone przez pasja
    Cytat Zamieszczone przez Olik
    Samochód mamy niewielki (Honda Civic), wózek olbrzymi (Traxx Merlin 4).
    jakby sama sobie udzielasz odpowiedzi ;P
    Teoretycznie tak, ale wciąż mam wątpliwości czy nam dziecko się nie wkurzy, a wtedy to będziemy mieć wyjazd zepsuty.

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

ja myślę że to zależy do czego dziecko jest bardziej przyzwyczajone.
    Ale mój głos to głos czarnej owcy w tym stadku bom wózkowa.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

odkad zaczela sie u nas era chustowa, tzn. od 18 miesiecy (tyle, ile ma Tomek) nie zabieamy wozka ze soba. ten samochod ktory mielismy gdy uzwyalismy wozka glebokiego, mial duzy bagaznik, miescilo sie wszystko - i wozek i torby i pieluchy.
    tylko po co ze soba to targac? chusta jest sweitnym rozwiazaniem logistycznym, malo miejsca zajmuje, moze sluzyc w aucie jako zaslonka, gdy slonce swieci, praktyczna jest jak nie wiem co

zreszta z tego co pamietam, Krakowska starowka brukiem wykladana (poprawcie mnie, jesli sie myle ), wygodniej bedzie w chuscie niz terkotac wozkiem, z najlepsza nawet amortyzacja, po kocich lbach.

matka czworga
    i psa

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

jedyny minus braku wózka to kawiarnie i miejsca do jedzenia bez fotelików dla dzieci (o ile dziecko siedzi)
    poza tym ani na podlasie do głuszy ani nad morze do "kurortu" wózka nie braliśmy.
    wzięliśmy raz, na jakiś weekend i ani razu nie użyliśmy...

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Cytat Zamieszczone przez mart
    jedyny minus braku wózka to kawiarnie i miejsca do jedzenia bez fotelików dla dzieci (o ile dziecko siedzi)
    wiesz że mi wtedy chusta pomagała wiązałam dwa x na krześle i wsadzałam w to franka był fotelik dla dziecka z chusty.. .moze gdzieś fotę znajdę jakoś

Chustofanka Awatar aninka
    Miejscowość
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Aga
    Cytat Zamieszczone przez mart
    wiesz że mi wtedy chusta pomagała wiązałam dwa x na krześle i wsadzałam w to franka był fotelik dla dziecka z chusty.. .moze gdzieś fotę znajdę jakoś
    ależ super pomysł, mi właśnie w takich sytuacjach najbardziej brakuje wózka, jeśli by się fotka znalazła to chętnie podejrzę patent
    Ania-mama Magdy (10.05.2008)

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Tak w ogóle, to ja mam dwie osoby, które chciałabym przekonać do wstąpienia do "chuściarskiej sekty" (szwagierka i kuzynka męża). Jak przyjadę bez wózka to zrobię większe wrażenie

Co do karmienia w knajpach to Nela jeszcze nie siedzi i żywi się tylko z piersi

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Moja Zosia ma 14 m-cy. Podróżujemy sporo. Wózka nie zabieraliśmy jeszcze ani razu.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustopróchno Awatar Budzik

Zależy od dziecka, moje by się wkurzyło w wózku, a podczas deszczu pod folią to w ogóle piany na pysku dostaje. Nie brałam na żaden wyjazd, zresztą w ogóle prawie nie używamy.

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

My przy braku krzesełka dziecięcego w lokalach<co się zdarza bardzo często> prosiliśmy o krzesło z oparciem i obwiązywaliśmy arka kółkową. Raz nawet MT nam się przydał i Arek siedział jak boss

Często bierzemy wózek<spacerówka>, ale częściej z niego nie korzystamy. Zawsze jest z nami chusta, bo bez niej to czuję się jak bez ręki. Nawet kiedy okazuje się niepotrzebna..
    codzienność płata figle...

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Poproś rodzinkę o zorganizowanie jakiegoś wózka, a może i w Krakowie się uda pożyczyć? Może jakieś forumki z Krakowa mają coś po piwnicach.
    Nie ma sensu wozić, a jak będzie potrzeba to chyba takie wypożyczenie będzie najlepsze.
    Sama mam dwa wózki gotowe do użycia (głęboko spacerowy i lekką spacerówkę), niestety nie w Krakowie I pewnie jest tak u wielu osób. Nie wspominam o tych co mają już duże dzieci, a wózki i tak gdzieś przechowują (tu dochodzi problem odkurzenia rzeczonego wózka).
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustomanka Awatar Magme
    Miejscowość
    Łódź

My jak Krzyś miał rok bylismy nad morzem - z chustami i spacerówką .
    Spacerówka wyjechała na spacer raz jeden jedyny - reszta się odbyła w chustach .
    Mnie się spacerówka przydawała jeszcze w bardzo wys temperaturach - kiedy zawiązani za bardzo się pociliśmy z Krzysiem, to wtedy wolałam go wrzucić do wózka, i może się przyda teraz jak z dwójką pojadę do rodziców - u mnie w chuście Kinia a dla Krzysia awaryjnie spacerówka prowadzona przez moja Mamę lub Tatę - oni raczej nie noszą ))
    Myślę ze na taki krótki wyjazd to nie brałabym przy jednym dziecku wózka - nawet na deszcz wygodniej jest nieść młode na sobie pod parasolem niż pchac upaprany mokry wózek i zastanawiać się czy dziecko tam nie zawieje czy nie zamoknie gdzies bokiem itd )
    Ewentualnie może faktycznie warto napisać jakąś prośbę do Krakowianek o wypożyczenie spacerówki na te parę dni?
    Jakby to była Łódź to służe uprzejmie
    Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...

nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
    stary mój blog http://madebyme.blox.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań/Białystok

ja wybieram sie na swięta i wóżek wezmę - mam dużo miejsca w bagażniku.
    wózek wezmę, bo chętnie zamiast iść na spacer pójdę sobie z książka do łożka, a moją pociechę z radością wyślę na dwór z osobą która w chuście nie nosi

gdybym miejsca nie miała - wózka bym nie wzięła.

Chustoholiczka Awatar Tuja

My właśnie wróciliśmy z Kazimierza, miałam chustę ( a nawet dwie ) i maclarena. I było tak, że najmłodszy ciągle w chuście, z wózka ucieszył się 3 latek, generalnie już dawno nie wózkowy
    Wózek natomiast bardzo się przydawał w kawiarniach, maluch sobie leżał pod kocykiem z chusty a ja mogłam normalnie napić się kawy

Uprawnienia umieszczania postów