Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Nosidło idealne

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    Dla mnie emeibaby. Panelem jest chusta. Trochę jest zabawy z dopasowaniem ale potem się smiga.
    Do Manduki to chyba akurat stosunkowo mało podobne?
    Z tego co o tym wynalazku czytam to tylko pół panela z chusty, to nie lepszy zwykły chusto-MT jak już ktoś bardzo chce elementów chusty?

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cóż- poleciałabym Tulikowo...ale kupienie go graniczy z cudem
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamatomka Zobacz posta
    Do Manduki to chyba akurat stosunkowo mało podobne?
    Z tego co o tym wynalazku czytam to tylko pół panela z chusty, to nie lepszy zwykły chusto-MT jak już ktoś bardzo chce elementów chusty?
    Tak, ale mówisz, ze szukasz idealnego To zdecydowanie nie jest, że "ktoś bardzo chce elementów chusty" tylko naprawdę bardzo wygodne nosidło i dla noszącego i podejrzewam, że dla dziecka. Na karku jest z zewnatrz kawałek naszyty niechustowy - one jest troszkę bez sensu. Ale jeśli chodzi o wygodę, to najlepsza rzecz jaką miałam. Zapomniałam, że mam Bruna na plecach. Fajnie jest wypełniony pas biodrowy, pasy naramienne. No a dodatkowo możesz manewrować panelem za pomocą kółek (i też zmieniać szerokość sznureczkami). Wydaje mi się najbardziej uniwersalnym nosidłem - pasującym i na mniejsze dziecko (choć noworodka bym nie wsadziła) i na większe.
    Manduki nie lubię. Tzn była długo moim marzeniem do czasów prób noszenia. Dla mnie ona fajna na starsze dziecko, bo jednak dość szeroko dziecko ma nogi. Sam chusto-MT też fajny, ale tak jak MT masz wadę pasów, które się majtają przy wiązaniu. Wada względna, bo też dzieki temu lepiej dopasować.
    DD koniec końców nie próbowałam, ale przecież można uszyć jakieś nierzucające się bardzo w oczy

Widzę, że Ty z Wawy, poumawiaj sie może z dziewczynami, zeby przymierzyć, zobaczyć na żywo różne nosidła. Tak najlepiej chyba
    Ostatnio edytowane przez sheana ; 12-03-2013 o 15:10
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Tak, ale mówisz, ze szukasz idealnego
    Tak, ale dla mnie idealnym nosidłem byłaby Manduca tylko bez tych dodatkowych bajerów, które powodują że panel jest gruby i nierówny od środka. Ja Manducę przy Starszaku bardzo lubiłam tylko przeszkadzało mi właśnie to że za dużo naćkali w panel i przez to nosidło jest mniej przewiewne.

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

No to jednak zostaje uszycie raczej

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

No to jednak zostaje uszycie raczej
    Albo będę musiała przymknąć oko na to co mi nie pasuje w Manduce. Szyte na miarę nosidło też już miałam...

A co tobie nie podpasowało w Manduce? Coś konkretnego, czy tak ogólnie nie grało?

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Chyba spodziewałam się cudów głównie.

Dopasowywanie mi nie pasowało za bardzo. Się męczyłam z klamrami i dociąganiem pod siebie, potem mąż, ja. Wkurzające jak noszą osoby o różnych gabarytach. Niby w każdym nosidle tak, ale np Boba czy Emei się łatwiej regulowały. Miałam, jak Brun mniejszy był i jakaś strasznie szeroka mi się wydawała na 6-7 miesięczniaka, a wkładka z kolei wisiadłowa. Więc to też nie bardzo.
    I materiał taki jakiś szorstki mi się wydał.
    No i mnie nie było jakoś mega wygodnie. Ale też ja jestem dość drobna, może dlatego nie mogłam fajnie dopasować (zresztą z emei teraz też mam problem w domu, bo mi się schudło przez nocnego ssaka, na kurtkę ok)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

...wkładka z kolei wisiadłowa. Więc to też nie bardzo.
    No właśnie, ta wkładka tylko przeszkadza.

Ale też ja jestem dość drobna, może dlatego nie mogłam fajnie dopasować
    Ja nie jestem szczególnie drobną osobą a w Manduce miałam maksymalnie ściągnięte paski, to nosidło chyba nie jest dla drobnych osób.

Uprawnienia umieszczania postów