Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Nosidło idealne

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie Nosidło idealne

Przy starszaku miałam kilka nosideł, najlepiej pod prawie każdym względem pasowała mi Manduca. Przeszkadzało mi jedno - przez to że nosidło jest dość wszechstronne, panel jest za grubo napchany
    bo musi się tam zmieścić wkładka dla noworodka i ta część którą się spina suwakiem.
    Czy jest nosidło kształtem i wyprofilowaniem przypominające Manducę ale bez takich mechanizmów i bez kieszeni na plecach dziecka?
    Przede wszystkim chodzi mi o to żeby panel nie był prosty ani z zaszewkami, tylko właśnie tak fajnie wyprofilowany jak w Manduce.
    Poza tym odpowiednio wypchane (nie za mocno, nie za słabo) pasy, wygodna regulacja itp.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Uszyj MT na miarę z uwzględnieniem własnych życzeń
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Uszyj MT na miarę z uwzględnieniem własnych życzeń
    Szczerze mówiąc nie widziałam jeszcze MT z panelem takim jak Manduca, ktoś takie szyje?
    Te co widziałam miały albo panel prosty albo zaszewki, a właśnie nie o to mi chodzi.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Manduca juz nie ma kieszonki na plecach tzn. na panelu - od roku czy jakos tak.Ale zaszewki na pupie ma - może ich dobrze nie widać, ale są, dzięki temu jest tak fajnie wyprofilowana. ale chyba w nowych to nawet widac jedną zaszewkę, nie wiem czy mi sie uda, ale postaram sie obfocić
    Myśle, ze mogłabyc pogadać z dziewczynami szyjacymi hybrydy.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Przymierzałam się kiedyś do nosidła z zaszewkami szytego przez jakąś mamę, ale to nie było to.
    Myślę że w Manduce ten super komfortowy kształt panela jest osiągnięty nie poprzez zaszewkę, tylko w inny sposób, pewnie te wstawki po bokach w innym kolorze to nie kwestia estetytyki tylko właśnie w celu nadania odpowiedniego kształtu.
    Czy któraś z dziewczyn szyjących profiluje panel inaczej niż poprzez dwie proste zaszewki po bokach?

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A próbowałaś kiedyś Doux-Doux? To jest wg mnie właśnie nosidło idealne. I Ergo i hybryda i MT.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Uprawnienia umieszczania postów