Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: wiazanie na biodrze

Chustonoszka

Domyślnie wiazanie na biodrze

Zaczelismy sid nosic na biodrze. Moj mlody okazuje sie tak lubic chuste, ze nawet na biodrze zasypiani spi. Ale jest problem z wiazaniem- z tylu, pomiedzy wezlem az do pleckow malego jest luz, z a z przodu chusta jest napieta I naciagnieta. Nie mam pojecia, co robie zle. Wiazanie jest proste, bo to siodelko proste, zadnego w sumie dociagania.
    I drugie pytanie-jaka chusta bedzie lepsza do noszenia na biodrze, pouch czy kolkowa? Trudno wiazac kolkowa? Nie mialam takiej nigdy w reku. Teraz mam tkana nati.

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

kółkowa jest bardziej uniwersalna, pouch jest dobierany indywidualnie do Twoich wymiarów - jeśli nosisz raz po domu, a za chwilę na kurtkę to się nie sprawdzi... nosiłam w jednym i w drugim i IMO łatwiej w kółkowej, bo masz możliwość dociągnięcia/wyregulowania materiału... spróbuj pożyczyć, albo kupić tańszą kółkową - ważny jest wybór ramienia, w większości przypadków najwygodniejsze jest proste

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Spróbuj jeszcze kangura na biodrze, może bardziej Wam będzie leżał.

Pouch najlepiej dla dziecka siedzącego, kółkowa dużo wcześniej. Kółkowa bardziej uniwersalna, chociaż ja jestem fanką dobrze dobranych pouchy najlepiej, gdybyś się mogła przed zakupem przymierzyć.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kółkowa!!! Gdybyś chciała przymierzyć pouche albo kółkowa to możesz wpaść w środę na warsztaty do klubu mamy i taty na Stanislawowskiej (tylko zapisać sie trzeba)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

http://noszebokocham.pl/chusta-na-do...owa-czy-pouch/ filmiki koniecznie trzeba oglądać bez dźwięku
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustonoszka

Domyślnie

Kolkowa juz w drodze. Czy w kolkowej mozna nosic dluzej, np 2 godz? Moj mlody nie moze sie chuscie oprzec I zasypia, a ja go w ciagu dnia nie wyjmuje. Mozna wiec tak nosic w kolkowej? I czy w kolkowej mozna na plecach nosic, bo ja strasznie chce, ale w tkanej za cholere nie potrafie. Gdzies znalazlam info, ze w kolkowej na plecach od 12 msc zycia mozna na plecach.
    Ostatnio edytowane przez eloiz ; 13-03-2013 o 09:55

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Można i 2h i można na plecach, tylko po co? raczej umęczysz się. Kółkowa lepiej się sprawdza na krótsze wypady, bo obciążasz jedną stronę. Jeśli chcecie się tak długo nosić koniecznie pilnuj symetrii i noszenia raz po jednej stronie, raz po drugiej. Jak wiązana chusta nie do ogarnięcia na plecach, to może nosidło? Będzie wygodniej zarówno na plecach jak i do długiego noszenia.
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Na plecach w kolkowej jest niebezpiecznie, na nosidło za wcześnie. Po 2 godzinach raz ze bedzie Ci niewygodne, a dwa ze koniecznie trzeba zmienić ramię

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

a dziecko jest niesiedzące? bo nie widzę tez informacji, stąd moja propozycja nosidłowa.
    -----------------------

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Niesiedzące, ma 4 miesiące z tego co pamietam z poprzedniego wątku

Chustonoszka

Domyślnie

Niesiedzace. Na nosidlo faktycznie za wczesnie. Ale nawet kieszonka na takie dlugie noszenie nie jest szczegolnie wygodna.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ale chodzi tu przede wszystkim o symetrie Twoja i Młodego - w kolkowej obciazasz jedno ramię/biodro i Dziecko tez nigdy nie jest idealnie symetryczne stad zalecenie odnośnie zmiany stron

Chustonoszka

Domyślnie

A, ok. A z kieszonki powinnam wyjmowac po godz I od nowa wiazac, czy wystarczy dociagnac? I jesli zmienie ramie w kolkowej, to maly moze siedziec w chuscie dluzszy czas?

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak zmieniasz ramię to możesz jeśli Ci plecy pozwolą. Kieszonka dobrze dociagnieta nie powinna po godzinie wymagać poprawiania, ale jeśli czujesz luzy, a Młody śpi to jasne ze możesz spróbować podociagac

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eloiz Zobacz posta
    I czy w kolkowej mozna na plecach nosic, bo ja strasznie chce, ale w tkanej za cholere nie potrafie.
    Eloiz wybierz się na warsztaty, ja byłam niedawno (zresztą u Kaś ) i już wrzucam młodego na plecy bez problemu, a on się zaśmiewa przy tym (wrzucam z tobołka bo tak mi jakoś najbardziej przypasowało). Potem zasypia. A w ogóle to bez większego problemu go wyjmuję i odkładam jak zaśnie, nie muszę nosić przez 2 godziny, może spróbuj
    Witek 2012

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ronja cieszę sie! Następne bedą w przyszła środę

Chustonoszka

Domyślnie

Wlasnie probowalam z tobolka, ojciec asekurowal I maly polecial. W ostatniej chwili go przerzucilam na przod I polecial na wersalke. Nawet nie zaplakal, ale stres dziki.

Uprawnienia umieszczania postów