fajny wątek
zdjęcia dają jakieś wyobrażenie
fajnie byłoby gdyby jakaś ekspertka napisała więcej o zasadach kiedy nosidło jest dobrane prawidłowo, bo nawet jak ktoś mierzy w sklepie to musi wiedzieć czego sie trzymać. Dokąd ma co sięgać. Czyli np. zdjęcie z ocena, ze tak jest dobrze a tak źle.![]()
Sama zastanawiam się nad doborem TULI
Zosia (kwiecień 2006 r.), Oleńka (kwiecień 2013 r.)
Ja powiem na naszym przykładzie: Zosia ma 10 miesięcy i pewnie ciut ponad 10 kg (74/80), dość tłusta jest. Jesienią było idealnie, bez zastrzeżeń. Ale teraz, jak mamy obie na sobie grube zimowe swetry, to zaczyna nam się robić ciasno, kiedy ja jestem w kurtce, a ona w kombinezonie, to jest już bardzo ciasno. W nóżkach wszystko jest moim zdaniem okej. Niedługo wiosna, więc podejrzewam, że jeszcze się spokojnie w standardzie ponosimy do jesieni. A potem to już pewnie pomału noszenie będzie w ogóle szło w odstawkę...
Toddlera bym chętnie kupiła, ale nie stać mnie na nowego, a używanych na bazarku jak na lekarstwo.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Kamila, mama Kai (maj 2013)
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
To jest, zgodnie z moją wiedzą, dobrze dobrane nosidło:
Jest to moje prywatne dziecko, z prywatnym mężem i prywatnym nosidłem, dlatego będę wdzięczna za nierozpowszechnianie![]()
Nosidło Doux-Doux - szyte na miarę.
*To wykadrowane przeze mnie na potrzeby tego wątku zdjęcie jest autorstwa andzi330 (Anna Urbańska, www.fotodzieciaki.com) i zamieszczam je tu za jej zgodą.
Pat, a czy możesz powiedzieć ile takie Du Du Cię kosztowało? Byłam na stronie, wszystko wygląda fantastycznie ...ach..![]()
Kamila, mama Kai (maj 2013)
kurcze, to znaczy, ze nasza Tula powoli staje sie za malaIgnaś nosi rozmiar 80, i te dołki podkolanowe są ledwo, ledwo.... boję się tylko, że Toddler będzie sporo za duży, chyba też nas czeka szycie na miarę
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie
Kosztowało sporo, mniej więcej tyle, co popularne gotowce, ale jest wyjątkowe i fantastycznie uszyte. Doux-Doux to klasa sama w sobie. Nosidło jest warte każdej złotówki.
Napisałam jednak wyżej, że większość szytych na miarę jest tańsza, bo tak jest. Warto się zainteresować, naprawdę polecam.
(Wysłane z telefonu.)
Przepraszam jeśli wprowadzam w błąd, ale chyba nie ma juz mozliwosci uszycia dd ?
Nam w Tuli jest akurat wygodniej, ergo DD nam nie pasowało jakoś, hybryda za to była cudownie wygodna <3