Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Pomoc w doborze rozmiaru Nosidełka TULA

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    To zależy, czy dziecko śpi w nosidle czy nie. Jeśli śpi, panel powinien sięgać do karku, bo podtrzymanie głowy samym kapturkiem nie daje wsparcia dla górnej części kręgosłupa. Jeśli ktoś próbował kimać w autokarze lub pociągu na siedząco, to wie, o co chodzi.

W poście nr 30 Standard jest za mały, a Toddler za duży Ja wolę szyć nosidła na miarę.

(Wysłane z telefonu.)
    ja też lubię szyte na miarę

moja juz z tuli standard wyrasta, szyjemy nowe nosidła z chusty z uwzględnieniem moich i dziecka wymiarów, już nie mogę się doczekac

Chustofanka Awatar olula
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

fajny wątek
    zdjęcia dają jakieś wyobrażenie

fajnie byłoby gdyby jakaś ekspertka napisała więcej o zasadach kiedy nosidło jest dobrane prawidłowo, bo nawet jak ktoś mierzy w sklepie to musi wiedzieć czego sie trzymać. Dokąd ma co sięgać. Czyli np. zdjęcie z ocena, ze tak jest dobrze a tak źle.
    Sama zastanawiam się nad doborem TULI
    Zosia (kwiecień 2006 r.), Oleńka (kwiecień 2013 r.)

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja powiem na naszym przykładzie: Zosia ma 10 miesięcy i pewnie ciut ponad 10 kg (74/80), dość tłusta jest. Jesienią było idealnie, bez zastrzeżeń. Ale teraz, jak mamy obie na sobie grube zimowe swetry, to zaczyna nam się robić ciasno, kiedy ja jestem w kurtce, a ona w kombinezonie, to jest już bardzo ciasno. W nóżkach wszystko jest moim zdaniem okej. Niedługo wiosna, więc podejrzewam, że jeszcze się spokojnie w standardzie ponosimy do jesieni. A potem to już pewnie pomału noszenie będzie w ogóle szło w odstawkę...

Toddlera bym chętnie kupiła, ale nie stać mnie na nowego, a używanych na bazarku jak na lekarstwo.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wilydż w północnej Pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olula Zobacz posta
    fajnie byłoby gdyby jakaś ekspertka napisała więcej o zasadach kiedy nosidło jest dobrane prawidłowo, bo nawet jak ktoś mierzy w sklepie to musi wiedzieć czego sie trzymać. Dokąd ma co sięgać. Czyli np. zdjęcie z ocena, ze tak jest dobrze a tak źle.
    Podzielam.
    Zastanawiam się na jak długo faktycznie może starczać takie nosidło, żeby wciąż noszenie w nim bobanka nie było katorgą. A że to spory wydatek, to szkoda kupować na parę miesięcy. A chyba szyte na miarę przestaje pasować nim się człowiek obejrzy, czy nie?
    Kamila, mama Kai (maj 2013)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Idę_tam_gdzie_idę Zobacz posta
    Podzielam.
    Zastanawiam się na jak długo faktycznie może starczać takie nosidło, żeby wciąż noszenie w nim bobanka nie było katorgą. A że to spory wydatek, to szkoda kupować na parę miesięcy. A chyba szyte na miarę przestaje pasować nim się człowiek obejrzy, czy nie?
    To zależy, od kiedy zaczynasz korzystać z nosidła. Dzieci rosną z różną dynamiką w różnym czasie. Im później zaczynasz, tym dłużej korzystasz. To jest jedna rzecz, a druga - zazwyczaj nosidła szyte przez nasze forumki są znacznie tańsze niż gotowce.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

To jest, zgodnie z moją wiedzą, dobrze dobrane nosidło:

Jest to moje prywatne dziecko, z prywatnym mężem i prywatnym nosidłem, dlatego będę wdzięczna za nierozpowszechnianie

Nosidło Doux-Doux - szyte na miarę.

*To wykadrowane przeze mnie na potrzeby tego wątku zdjęcie jest autorstwa andzi330 (Anna Urbańska, www.fotodzieciaki.com) i zamieszczam je tu za jej zgodą.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wilydż w północnej Pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta

Jest to moje prywatne dziecko, z prywatnym mężem i prywatnym nosidłem, dlatego będę wdzięczna za nierozpowszechnianie
    ...a ja myślałam, że to z katalogu jakiegoś

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wilydż w północnej Pl

Domyślnie

Pat, a czy możesz powiedzieć ile takie Du Du Cię kosztowało? Byłam na stronie, wszystko wygląda fantastycznie ...ach..

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

kurcze, to znaczy, ze nasza Tula powoli staje sie za mala Ignaś nosi rozmiar 80, i te dołki podkolanowe są ledwo, ledwo.... boję się tylko, że Toddler będzie sporo za duży, chyba też nas czeka szycie na miarę
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Idę_tam_gdzie_idę Zobacz posta
    Pat, a czy możesz powiedzieć ile takie Du Du Cię kosztowało? Byłam na stronie, wszystko wygląda fantastycznie ...ach..
    Kosztowało sporo, mniej więcej tyle, co popularne gotowce, ale jest wyjątkowe i fantastycznie uszyte. Doux-Doux to klasa sama w sobie. Nosidło jest warte każdej złotówki.

Napisałam jednak wyżej, że większość szytych na miarę jest tańsza, bo tak jest. Warto się zainteresować, naprawdę polecam.

(Wysłane z telefonu.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Przepraszam jeśli wprowadzam w błąd, ale chyba nie ma juz mozliwosci uszycia dd ?
    Nam w Tuli jest akurat wygodniej, ergo DD nam nie pasowało jakoś, hybryda za to była cudownie wygodna <3

Uprawnienia umieszczania postów