Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Pomoc w doborze rozmiaru Nosidełka TULA

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta
    oooooooo!!! to wątek dla mnie
    potrzebuję zegoś do noszenia, szybko załozyć, blisko ciała, wygodnie dla nosiciela + podtrzymanie ciałka i głowki przy śnie

młoda ma 17 msc, ubranka między 86 a 92, 14,5-15 kg wagi-> już toddler? czy się potopi i nie ma sensu?
    zdecydowanie toddler!
    Marcel 3 lata

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

dzieki za odp.
    cieszy mnie pewnosc, nie cieszy mnie, że mniej toddlerów na rynku

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Mi się zdaje, że to nosidło przez nas mierzone jest na córkę za małe... Mąż nosił w nim swego czasu 1,5roczną dziewczynkę, a teraz nasza 6mc córa z niego wyłazi tj. panel na szerokość nie jest od zgięcia kolanowego do zgięca i panel na wysokość nie sięga do szyi...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Bez fotki trudno cokolwiek powiedzieć, ale zakładając, że 1,5-roczna dziewczynka była w tym nosidle noszona poprawnie, to dziwne, że 6-miesięczne dziecko się nie mieści. Pierwsze co przychodzi mi do głowy to to, że dziecko zostało do nosidła włożone zbyt płytko.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Moja córka ma rok, a panel sięga jej do połowy ucha, a nie jest ani kruszynką, ani dużym klopsem. Spróbuj załapać za panel i go "pociągnąć" w górę, zanim dociągniesz pasy- mi też się zdarza, że mała za płytko wpada, wtedy poprawiam. Można też włożyć ręce do środka i podnieść pupkę i ułożyć na nowo.

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Tamta dziewczynka miała rok - mój błąd. Nic w tym dziwnego, teraz moja córka bierze ubranka od niej, które ona nosiła jeszcze na jesieni... Proste: moja córka duża, tamta dziewczynka malutka Moja córka ma gdzieś 8,5kg i jakbym teraz body miała kupować to penwie 74 na styk, raczej 80.
    Spróbuję dziś to ustrojstwo na siebie włożyć z przodu i zrobić fotę. A ja dziecko włożyć sobie samej na plecy? Z tym za płytkim wpadaniem to trochę nie wiem o co chodzi...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Dziewzyny, czy rzeczywiście tula jest taka dobra (lepsza) w porównaniu do innych-> jej ceny (jak dla mnie) zabijają. wiem, każdemu co innego odpowiada,
    ale jakie są opinie większości- czuć dużą róznice między mamami szyjącymi a tulą?

//wiem to nie ten watek i są watki z recenzjami, ale jest tego tyle, że tydz. musiałabym ogrniać a nadal miała mętlik//

Uprawnienia umieszczania postów