skąd jestes?
może ktos ma w twojej okolicy nosidło i mogłabys przymierzyc![]()
skąd jestes?
może ktos ma w twojej okolicy nosidło i mogłabys przymierzyc![]()
mieszkam w województwie śląskim niedaleko granicy czeskiej..
Może ktoś może coś jednak doradzić by bez przymierzania kopić?
Ostatnio edytowane przez Mooli ; 09-03-2013 o 18:32
nie, ale troche jest![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Mooli ; 09-03-2013 o 18:43
hmm.. a może, któraś z was mogłaby mi napisać od jakiego miejsca i do jakiego miejsca, są mierzone 39cm wysokości w panelu Tuli? czy ten "kołnierzyk" u góry jest wliczany w ten wymiar czy nie? jeśli nie to ile tam jest centymetrów?
O, podepnę się pod temat![]()
Mam taki sam dylemat: dziecię 8miesięcy i 10kg/75cm więc całkiem podobnie jak u Mooli, rośnie i rośnie, a ja poważnie zastanawiam się nad Tulą...
Chwilowo eksploatujemy chusty, ale tatusiowi nie wychodzi, a nosić uwielbia - na przymiarki nie mam szans...
Potrzeba nam nosidła docelowego (i tak zaraz dobijemy do tych 11kg), ale czy toddler nie będzie za duży?
Jakiej wielkości/w jakim wieku dziecko mogę w nim nosić?
Czy za duże nosidło może być szkodliwe tak w ogóle?
![]()
Dziewczyny, toddler wg mnie będzie zdecydowanie za duży. Był dobry na moją rosłą 3-latkę. Dla Hani mam standard, a ona też do małych dzieci nie należy, 9 miesięcy, a ciuszki nosi na 80-86, także zdecydowanie odradzam toddlera, bo wam się dzieci utopią.
edit: tu macie porównanie standard vs toddler (dziecko 9 kg i rozm. 80 mniej więcej)
![]()
Ostatnio edytowane przez margaretka ; 11-03-2013 o 21:12
Poszukuję zdjęć dobrze i źle dobranego rozmiaru nosidła. Pożyczyliśmy nosidło ergo i skąd mamw iedzieć czy dobrze dobrane? Intuicja mówi, że nie, ale chciałabym to na focie zobaczycBył gdzies temat??
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
oooooooo!!! to wątek dla mnie
potrzebuję zegoś do noszenia, szybko załozyć, blisko ciała, wygodnie dla nosiciela + podtrzymanie ciałka i głowki przy śnie
młoda ma 17 msc, ubranka między 86 a 92, 14,5-15 kg wagi-> już toddler? czy się potopi i nie ma sensu?
Masz w poście nr 8
A tak serio - najlepiej zrób fotkę i umieść na forum do oceny. Tak będzie łatwiej cokolwiek powiedzieć, bo nosidło może być niewłaściwe pod różnymi względami.
spinek, u Ciebie rozważyłabym Toddler - zwłaszcza, jeśli dziecko podsypia w nosidle (wyższy panel).
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl