Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 88

Wątek: Pomoc w doborze rozmiaru Nosidełka TULA

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nosidło ma jeszcze zapas. Jeśli chcę, mogę schować dziecku rączki. Jak się przyjrzysz zdjęciu, zobaczysz, że panel nie jest na dole całkowicie odwinięty.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Nie wygląda na duże... Z drugiej strony 3-4 latkowi tułów już chyba mniej rośnie niż nogi? Nie wiem nawet... Moja teraz nosi ubrania na 104 z reguły.
    Wprawdzie nosiłam w sierpniu w tuli toddler, ale nie pamiętam dobrze ile było zapasu...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

dianek
    Guest

Domyślnie

Franada - kupiliśmy Tule toddler gdy Bernard miał równe 3 lata - w ubraniach grubszy byla ok, ale w tshircie i normalnych spodniach - za duza. Na forum mam kilka fot z nim w nim, zaraz sprubuje powiedzieć ci gdzie.

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Moja jest najwidoczniej duża, bo myśmy ją nosili w lato, czyli miała 2 lata 8mc i nie wydawało mi się, aby była jakkolwiek za duża.
    http://pl.lennylamb.com/products/sho...ruga-generacja

Znalazłam taką fotkę jak powyżej, zproporcji widać, że duże dziecko.

Dianek: właśnie pamiętam, że Wy szukaliscie na wypady... I ja tak samo aktywność + małobieżne dziecko. Moja córka jednak z gatunku tych, co się w końcu nudzą/męczą. Musze miec ją jak nosić! A stelaż mnie nie przekonuje...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

dianek
    Guest

Domyślnie

Nie mogę znaleźć. Wkleję jak będę na kompie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Maks też nosi 104. Moim zdaniem to nosidło nie jest małe,natomiast po odwinięciu panelu zyskuje jeszcze na szerokości.

Tula jest mniej wyprofilowana, więc może sprawiać wrażenie ciut większej.

dianek
    Guest

Domyślnie

My z tuli Toddler jesteśmy bardzo zadowoleni. Ostatnio używana tylko jak młody jest bardzo zmęczony i nogi odmawiają posłuszeństwa a my chcemy iść dalej. Ogólnie to nie żałuję ani funta wydanego na to nosidlo
    Tak, Ben jest nie za duży, obecnie jakieś 97cm i 14kg. I nosidlo na nim ma jeszcze bardzo duży zapas jeśli chodzi o rozmiar.

dianek
    Guest

Domyślnie

widać fotki?

jak widzisz na ponad 3 latku jest zapas

Chustomanka Awatar pompolinka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

nasz prawie 3latka w todlerze, rozmiar ciuszków 98 w porywach do 104

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka

Chustofanka

Domyślnie

O właśnie tego wątku szukalam- dla swojego 3 latka chce kupic toddlera na wiosenno/letnie dlugie wypady. Mamy tule standard ktora super sie sprawdzala, teraz rozważam tule i lenny lamb, cena ll niższa, a że skosnotkanych porownywalna do tuli stad tez się zastanawiam.

Pat dobrze rozumiem ze w obu nosilas? Porownalabys mi te nosidla, gl o komfort noszenia mi chodzi, różnice w pasach?
    Moze ktos inny mial przyjemność oba porównywać?

Dzieki

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sta_sienka Zobacz posta
    O właśnie tego wątku szukalam- dla swojego 3 latka chce kupic toddlera na wiosenno/letnie dlugie wypady. Mamy tule standard ktora super sie sprawdzala, teraz rozważam tule i lenny lamb, cena ll niższa, a że skosnotkanych porownywalna do tuli stad tez się zastanawiam.

Pat dobrze rozumiem ze w obu nosilas? Porownalabys mi te nosidla, gl o komfort noszenia mi chodzi, różnice w pasach?
    Moze ktos inny mial przyjemność oba porównywać?

Dzieki

Wreszcie napisałam swoje porównanie:
    http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...ylamb-toddler/

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Super! Bardzo mi się podoba takie szczegółowe wyjaśnienie wszystkich różnic!

Lauren
    Guest

Domyślnie

Pat bardzo Ci dziękujemy!
    jestem właśnie na rozdrożu,ech... i trzeba zdecydować przyznam,że wizualnie LennyLamb wygrywa

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Sta_sienka, ja od razu spytam, bo nie widzę - z jakiego miasta jesteś? Najlepiej jest przymierzyć... Każdy może mieć inne wrażenia.

Chustofanka

Domyślnie

Z Kielc. Wrażenia -tak, ale subiektywną opinie i tak bym z chęcią poznała jeśli nosiłaś w LL i Tuli

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Jeśli chciałbyś przymierzyć to na fb jest grupa Nosimy w świętokrzyskim, sporo nosideł dziewczyny mają i spotykają się często w Kawce
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustomanka Awatar madź.

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie dobierania wielkości, tak ogólnie, bo jestem zielona w temacie, a szykujemy się do zakupu pierwszego nosidła. Czy powinnam najpierw wymierzyć dziecko, czy automatycznie mogę założyć, że jak jest prawie ośmiomiesięczniakiem, to np. Tula będzie dobra? Bo ja właśnie tak trochę nie rozumiem tych paneli, wymiarów...
    Dzięki
    Ri: Lipcowe Maleństwo 2015
    Jo: Listopadowe Maleństwo 2017
    Ce: Kwietniowe Maleństwo 2020

Uprawnienia umieszczania postów