Chmm tak podczytuje watek - a czy nie wygodnej poprostu kupic kompieluszcze kokosi robi takie na napy i jest super. Jak sie czesto chodzi to sie oplaca. Mozna tez czasami kupic w lumpku za grosze.
Cześć!
Jestem tu nowa i mam pytanko odnośnie pieluch wielorazowych na basen - ktoś próbował / słyszał / wie o tych kąpilowych Close Parents? Ja chodzę z maluchem na zajęcia, więc opłacałoby mi się zakupić taką pieluchęA na basen chodzimy odkąd Młody skończył 5 m-cy
![]()
Ooo, że też nie wpadłam na to żeby małemu ubrać kieszonkę zamiast jednorazówek do wody. Czaiłam się na bazarku na kąpieluszkę a mam jedną taką kieszonkę do poświęcenia. Jutro stestujemy to rozwiązanie![]()
Ja też polecam kąpieluszki wielorazowe na basen, jednorazowe jednak zawsze nasiąkały wodą a te wielorazowe są super. Ja akurat miałam kąpieluszkę Kokosi bo jest oszczędna ma kilka nap do regulacji, super się sprawdza na maluszku i na większym maluchu.
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Podbiję, może docelowo nie chcę zastąpić kąpieluszek kieszonkami, ale stosowniejszego wątku nie znalazłam. Choć basen chcę nagrać na dniach, to pierwszą wizytę pewnie w kieszonce zaliczymy. Milovia? Bo ma wkładanie wkładu z przodu, unikniemy balona?
Bardziej jednak chcę się dopytać jakie kąpieluszki polecacie?
Sama rozważam Agis z forum, kokosi i dudusia widziałam. Jest jakiś hit wśród kąpieluszek?
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
używałam kąpieluszek kokosi i babyetty, z obu byłam bardzo zadowolona. babyetta o kroju majteczek, zgrabniejsza (nie robi się balon pod wodą) i gumki mocniej trzymają. wygląda na małą, ale starcza do końca wieku pieluchowego. ma jednak od pupy bawełnę niebieloną i przez to bardzo długo schnie (nawet 2 dni). kokosi z coolmaxem o wiele szybciej.
ale... z perspektywy czasu nie kupowałabym kąpieluszek w ogóle, tylko założyłabym dobrze dopasowaną (szczególnie przy nóżkach) kieszonkę bez wkładów. siuśków i tak nie wyłapie, bo po wejściu do basenu wkład nasiąka momentalnie. chodzi więc tylko o zabezpieczenie przez kupką, a tu wystarczą dobrze trzymające gumki w kieszonce
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
jul, dzieki. Jak napisałaś to dopiero mnie olśniło, że to chyba najlepsze rozwiązanie, bo to duży chłop już jest, gdzie mu wystąpić na basenie w pieluchach. Co prawda nie odpieluchowany jeszcze, martwię się, bo jak wyczuje coś przy pupie to od razu sika, ale dwójki myślę że nie strzeli.
kustafa, też się biłam z myslami czy to potrzebne, a ze kieszonka to w sumie to samo.
Dobra dziewczyny, jutro mam po drodze decathlon to wejdei ewentuanie kieszonkę z coolmaxem mamy, zobaczymy w praniu co sie sprawdzi.
Nie wiem teraz od jakiego wieku mają szkółkę, młodszego wzięłabym szybciej jak ze starszym nam pyknie, nie chce sie zbierac kolejne dwa lata, jak juz oswoimy basen... problemem jest ze ja plywac nie umiem, wody sie boje i maz musi z nim chodzic, a maz to tez typ taki jak ja ze do wszystkiego sie zbieramy dluuugo.![]()
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019