Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 174

Wątek: japanese knot aiko

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

A już wiem.

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

wiem, że teraz to się nie zdarza,ale co by było gdyby Oscha sprzedała przez przypadek za dużo chust i zabrakło dla Ciebie? Wiem, że daje rekompensatę... Nie widzę nic złego w sprzedaży chust za więcej niż retail, ale na litość boską - sprzedawajmy to co jest w naszym fizycznym posiadaniu!!!

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamila Zobacz posta
    Jaja to nie sa takie do konca. Praktyka niezgodna z prawem, by wystawiac cos czego nie ma sie w posiadaniu. Do tego krew sie gotuje u wiekszosci mam, na stronie oschy, grupach fb.
    Aukcja zdjeta ale na scianie Oschy link bedzie wisial na wieki wiekow, a tam czarno na bialym, ze z Polski. Troche nieciekawy pryzmat. Mi tam nie do smiechu jakos
    Cytat Zamieszczone przez zoana Zobacz posta
    Się podpiszę pod Kamilą.
    Niestety stawia nas to w złym świetle
    Nie chcę zabrzmieć jak mentor o kryształowym sumieniu, bo tak nie jest.
    To, że na chustach Oschy ciągle można sporo zarobić jest faktem. Widać to na bazarkach, swapach itp.
    Natomiast bardzo się patrzy na ręce osobom które sprzedają chusty ze zdjęciem swatchowym.
    Od dawna tego typu praktyki są zapisami w regulaminach zablokowane na swapach trzeba mieć fotkę IR (rzeczywistą), także tam, taka akcja by nie przeszła, wiem to bo sama zgłaszałam wielokrotnie akcje jednej - tez polskiej mamy, która Nati sprzedawała bo wariackich cenach dysponując jeszcze fotkami Nati. Na nieszczęście miała 15 minut autem do siedziby Nati, więc chusty miała godzinę po wypuszczeniu u siebie. Dziś jej aukcje z limitami wiszą tygodniami, bo zła fama o niej już popłynęła daleko.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Chustowego świata takie rzeczy nie bawią, będzie wrzawa, tak, jak i z natkami było.
    Dla mnie to kompletnie bez klasy

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

bez klasy to jest tutaj się nie przyznawać ile chust wpadło i ze wszystkimi iść na zagraniczne handlować.

co innego pomagać każdej, która poprosi, a jedną szmatkę kupić dla zysku.

tak uważam ja.

rozpędzacie się mocno. widać takie to całe "chustoświrstwo"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jborowa Zobacz posta
    bez klasy to jest tutaj się nie przyznawać ile chust wpadło i ze wszystkimi iść na zagraniczne handlować.

co innego pomagać każdej, która poprosi, a jedną szmatkę kupić dla zysku.

tak uważam ja.

rozpędzacie się mocno. widać takie to całe "chustoświrstwo"
    to dlaczego nie można było poczekać, aż dostanie się chustę w swoje łapki?? Tak się nie robi.

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Wiecie co, ja sie tu nikogo osobiscie nie czepiam i nie wymadrzam. Chusta twoja, zrobisz z nia co zechcesz. Zawsze oponowalam przeciwko atakom na mamy, ktore sprzedaja za duzo wiecej niz kupily. To jest kazdego prywatna sprawa - nie podoba sie, nie patrz, nie komentuj, zamknij internet, wyjdz z domu, wez spcer i kilka glebokich oddechow Za ile i kto sprzedaje wolna droga.
    Problem tylko jak szybko mozna wystawic, ale to tak na przyszlosc teraz - bo wydaje mi sie, ze autorka dzisiejszej "afery" jest na tyle bystra, ze sama juz dawno wyciagnela wnioski
    Marcel 3 lata

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Dziewczyny spokojnie!

Oczywiście uważam, że nie było to fajne co by 10min po akcji zakupu aukcje wystawiać. Sama tez od razu do Marciuli napisałam, żeby lepiej aukcje wycofała bo się zrobi dym.
    Dym się zaczął, ale liczę że sprawa szybko ucichnie.
    Nie oszukujmy się każda z nas kupując jakiś limit liczy na zysk. Nawet kupując dla siebie i tak kiedyś daną szmatę będziemy chciały sprzedać. Fajnie jest móc zarobić....

I Marciula i jborowa to nowe osoby na forum. Nie koniecznie muszą znać zasady jakie panują.

dziewczyny pamietajcie że cała afera jest o to , że aukcja została wystawiona zaraz po zakupie, stad każdy wie że nie jest mozliwością aby dany produkt posiadać fizycznie.

Myślę że dziewuchy nauczkę dostały, czasami warto poczekać nie ma co być w gorącej wodzie kąpanym. Zysk kusi wiem ale czasami trzeba wziąć na wstrzymanie.
    Żeby Wam smutno nie było mnie też sie ostatnio dostało, za to że na PW zaproponowałam jednej dziewczynie chuste której jeszcze nie miałam. Miałam pecha trafiłam na moda noo ale jakoś wybrnęłam- chyba

no a złej renomy o polkach mogą sie bać tylko te co hihihi nastawiają sie na zakupy dla zysku a jak ktoś kupuje dla siebie i od czasu do czasu na bazarku się pojawia myslę że za bardzo nie odczuje smrodu

sama echhh lubie zarobić... żeby nie było. Ale ja za bardzo szczęscia nie mam - kto mnie zna ten wie dobra i tak już za duzo powiedziałam. Spadam bo i się Miśka po pachy urąbała.... fuuj.
    Dziewczyny głowa do góry a następnym razem pamietajcie żeby trochę odczekać

Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Wiecie co, ja sie tu nikogo osobiscie nie czepiam i nie wymadrzam. Chusta twoja, zrobisz z nia co zechcesz. Zawsze oponowalam przeciwko atakom na mamy, ktore sprzedaja za duzo wiecej niz kupily. To jest kazdego prywatna sprawa - nie podoba sie, nie patrz, nie komentuj, zamknij internet, wyjdz z domu, wez spcer i kilka glebokich oddechow Za ile i kto sprzedaje wolna droga.
    Problem tylko jak szybko mozna wystawic, ale to tak na przyszlosc teraz - bo wydaje mi sie, ze autorka dzisiejszej "afery" jest na tyle bystra, ze sama juz dawno wyciagnela wnioski

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

w sensie, kiedy chustoświat pozwala? ach ten chustoszau i chustoszauowe (niepisane) zasady

ale fakt faktem - jakbym nie upolowała to też pewnie coś by mnie strzeliło; czytaj: ZAZDROŚĆ. tylko aż czy tak, żeby komuś na ebay zaglądać? wypisywać wiadomości? toż to max prywata!!!
    Ostatnio edytowane przez jborowa ; 06-03-2013 o 18:08

Domyślnie

w sensie, kiedy chustoświat pozwala? ach ten chustoszau i chustoszauowe (niepisane) zasady

ale fakt faktem - jakbym nie upolowała to też pewnie coś by mnie strzeliło; czytaj: ZAZDROŚĆ. tylko aż tak, żeby komuś na ebay zaglądać? toż to max prywata!!!
    Pójdę za radą Kamili - nie patrzę, nie komentuje, idę poleżeć, bo na spacer jeszcze nie mam siły.

Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

ale fakt faktem - jakbym nie upolowała to też pewnie coś by mnie strzeliło; czytaj: ZAZDROŚĆ. tylko aż tak, żeby komuś na ebay zaglądać? toż to max prywata!!!
    we wszystkich regulaminach bazarkowych jest taki zapis.

Ale fakt, przecie nie każdy kto chuste wystawia musi na forach bywać i wiedzieć co i jak.... noo ale wiesz my tu wszystkie od razu wiedziałysmy kto i co

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    Dziewczyny spokojnie!
    i zapewniam - ja się nie denerwuję. ino dziwię.

i jeszcze bardziej czekam na mojego Ooki !!!

Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

i zapewniam - ja się nie denerwuję. ino dziwię.

i jeszcze bardziej czekam na mojego Ooki !!!
    hehehehehehe zobaczysz ze jeszcze nie raz sie zdziwisz , dobra spadam sie połozyć bo 39 mi termometr pokazuje...

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Przynajmniej urozmaiciłyśmy wielu osobom ten dzień, niektórym kupując chusty innych denerwując/doprowadzając do szału, że sprzedajemy chusty... Cóż, takie życie, nie zawsze każdy jest zadowolony - no ale nie rozumiem co zasady panujące na forum mają do ebaya? Przecież ewentualnie konsekwencje związane z niedostarczeniem chusty miałabym ja - więc skąd ten szum? Bo ktoś mógł zarobić szybciej niż inny? A jak ktoś na fb trade Oschy zaproponował wymianę na chustę z dzisiejszego polowania to szumu nie było.... Dziwne.
    Ogólnie te niepisane zasady są w takim razie bardzo elastyczne, więc dla mnie nie są zasadami. Na tym forum oczywiście nie mam zamiaru sprzedawać tego, czego nie mam, ale nie rozumiem dlaczego uważacie, że przez tą aukcję któraś z Was może mieć problemy. Ba! Nawet cała Polska!
    Ja się winna niczego nie czuję, polowania uważam za zabawę, sama dla siebie dzisiaj nic zresztą nie kupiłam.... Wnioski? Chyba powinnam znaleźć więcej pomysłów na nicki, żeby w każdym miejscu widnieć pod innym.

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

+ i - mojego internetu dziewczyny: plusy takie, że zawsze (oby) Wam coś ustrzelę. "minusy" zaś - zawsze ustrzelę jedną więcej na zarobek, no. z czegoś trzeba płacić za te oszeokinamiroses
    Ostatnio edytowane przez jborowa ; 06-03-2013 o 18:33

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Wiecie co, mialam tu argumentowac ile sie da, ale sil juz wieczorna pora mi brak, a i rece mi opadly po respondach - wiec robta sobie co chceta.
    CHyba sie nie zrozumialysmy, bo mam wrazenie, ze myslicie, ze jestem przeciwko wam

Powiem wam, ze ani ostatnie zakonczone aukcje Roze Vaniliowe (330 funtow), ani Roze Nova, ani Roze Ember nie zostaly zaplacone na ebayu. Ta NV Tiree co poszla za 410 funtow kilka dni temu tez nie. Ale to tylko taka ciekawostka.
    Marcel 3 lata

Domyślnie

O, serio?

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

uhm Po ebay'u krazy "mafia", ktora nabija ceny na Oschach a potem nie placi
    Zaczelo sie latem zeszlego roku jak dziewczyna sprzedawala SN Blue Ice. Widzac jak cena leci w gore myslala, ze pojedzie na wakacje *all inclusive* po zakonczeniu aukcji . A tu zonk - kupiec wykrecil sie slowami, ze zle kliknal i tyle.
    Te ostatnio zakonczone aukcje tez zostaly nabite, dla jaj przez te osoby (nie wiem czy te same, czy inne). W kazdym razie potrzeba minimum dwoch osob by na zmiane nabijac sume.
    Chcac zostawic negatywna opinie na ebay trzeba zaplacic oplaty za aukcje, czyli 10% z zakonczonej sumy + oplata stala za aukcje.

No nic, w kazdym razie komus moze udaje sie sprzedac na ebay'u i dostac zaplate, za to sa tez osoby, ktore sa nabite w butelke i tyle - a my tu sie podniecamy widzac na jakich cenach koncza sie aukcje
    Marcel 3 lata

Domyślnie

Ja sprzedałam raz na ebayu chustę. Za sporo . Chociaż teraz pewnie dostałabym za nią więcej.

Uprawnienia umieszczania postów