źle się wyraziłam pisząc "sztywny" - chodzi mi o materiał podszyty czymś miękkim, gąbką? w ręku nie miałam, tak mi to wizualnie wygląda.
źle się wyraziłam pisząc "sztywny" - chodzi mi o materiał podszyty czymś miękkim, gąbką? w ręku nie miałam, tak mi to wizualnie wygląda.
mam kilka różnych nosideł, z mt jakoś mi nie po drodze.
panel jest tylko materiałowy, mniej lub bardziej wiotki w zal. od konkretnego materiału, może mieć wypełnienie niewielkie w okolicy nóżek dziecka, żeby tam się nie odgniatało i było maluchowi wygodniej.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
już rozumiem, dziękuje ci bardzo!
czyli dobrze, że tylko sam materiał - bo mi te nosidła wyglądały tak "plecakowo", czyli, że grube. A widać nie jest źle.
A słuchajcie, jak w praktyce - jak długo się korzysta z chusty/nosidła?? Czy dzieci większe lubią takie noszenie, korzystacie? np dwulatek?
Piękne jesteście obie!
Wydaje mi się, że dobrze by było, byś przymierzyła sobie jakieś nosidło, MT. Może tam, gdzie mieszkasz spotykają się gdzieś dziewczyny i Ci udostępnią?
Ja mam hybrydę (klamra jest tylko w pasie). Może dałoby się ją wszyć z boku, żeby Ci się nie wpijała w plecy? Jeśli chcesz mieć nosidło do wykorzystania z mężem (dłuższy pas), to może Ci przeszkadzać zwinięty pasek (czasami mnie wkurza). Może faktycznie MT byłby dla Ciebie lepszy? Albo krótka chusta do kangurka? Moja córcia uwielbia być noszona w chuście / nosidle, ale lubi też spacery w wózku.Nie wiem, jak długo będzie chciała być noszona.
Debrah a gdzie TY mieszkasz - jesli moge zapytac ?
zdjecia cudne
mnie sie wydaje ze nosidlo bedzie Wam latwiej zalozyc niz MT
krk.
Dlaczego lepiej???
przeczytałam ten wątek o womarze (eco 2) i wygląda nieźle - myślicie, że to głupie maila do nich skrobnąć i o możliwośç przetestowania poprosić?
Poniewaz w nosidle zapinasz tylko sprzaczki , jedna w pasie , druga na wysokosci lopatek , dociagasz pasy i tyle
w MT pasy sa dlugie , trzeba motac - tak sobie gdybam
w sumie jak w chuste motalas to i z MT powinnas sobie tez poradzic
np. moj maz dziecko w nosidlo zapakowal z MT juz sobie poradzic nie umial
urticea pisze ma nosidlo i MT - mysle ze fajnie by bylo jakby sie Wam udalo spotkac i bys sobie oba cudenka za jednym zamachem przymierzyla/przetestowala![]()
Manduca jest wygodna do ubierania na siedząco. Nie raz wyciągałam synka z fotelika i ubierałam w manduce jeszcze siedząc w samochodzie. Na to kurtka z dopinką i już z synkiem pod kurtką wychodziłam z auta. Wszystko szybko szło nawet jak był duży. (Dopiero po zdjęciu kurtki go przerzucałam na plecy). Klamry zawsze są płaskie. Wątpie czy to przy siedzeniu robi taką różnicę - czy klamra czy supeł.
Ostatnio edytowane przez Jazzoo ; 07-01-2014 o 09:14
Jakbyś miała ochotę się spotkać, mam do obejrzenia Manducę, MT i hybrydę Storchenwiege. Mogłybyśmy też spróbować z chustą tkaną, bo Twoja Malutka to chyba jeszcze powinna jeszcze chwilkę poczekać na nosidło a w tkanej będzie wam zdecydowanie mniej gorąco niż w elastyku. Jakby coś jestem do dyspozycji![]()
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011
Jejujakie fajne dziewczyny jesteście
![]()
Też podczytujei naprawde podziwiam
![]()
Sprawa się rozwiązała dość nieoczekiwanie dla mnie - dostałyśmy Tulę w prezencie od babć!
Babcia jedna oczarowana zdjęciami zamieszczonymi na stronie Tuli kazała zamówić natychmiast, jako rzecz niezbędną nam do szczęścia.
Zatem nieśmiało testujemy i bardzo nam się podoba.
5 mcy to za wcześnie, żeby nosić się dłużej?
Główkę trzyma bardzo dobrze i jej nie lata, zresztą chwilę ponoszona zasypia wtulona w moją klatkę piersiową.
Zaraz Wam zarzucę foto.
Śliczne jesteście! No i macie fajne babcie!Na temat nosidła nie wypowiem się. Chyba są od 7 kg (dziecka).
Ja sie merytorycznie nie wyoweim, ale napisze że cudnie wam w tuliSliczne jesteście
![]()
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
wygladacie uroczo, i chyba Ci wygodniej w nosidle. Pozdrowienia dla babc
![]()
A. listopad 2012
Super wyglądacie. I jeszcze raz napiszę - super, że się nosicie!
super!
wyglądacie pięknie! nosidło wygodne, co?
gratulacje dla babć za genialny pomysł![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Dziękujemy![]()