Dopiero wyczaiłam wątek. Gratulacje.
] .. ...o o
. .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
... /\( , , )/\
^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.
Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012
e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb
wymianka eko
Debrah, jesteś super!
no właśnie, jak tam elastyczna gabi ? sprawdza sie ?
Mama Kubusiai Basi
Wybaczcie nieobecność!
U nas wszystko w porządku - oczywiście nosimy się
Wrzucę troszkę fot dziecia + jedno w chuście, ale to był jeden z pierwszych spacerów - wtedy miałam problem bo mi za wysoko wychodziło (głowka dziecka), teraz jest już dużo lepiej, załapałam jak zawiązać.
(ja tam trochę niewyjściowa, ale cóż)
Obawiam się trochę mega upałów..i zastanawiam nad rozwiązaniem na przyszłość.
Może nosidło, może tula np...?
A tak poglądowo - możecie ocenić np takie nosidło? to też wisiadło a ergo tylko z nazwy?
http://allegro.pl/womar-nosidlo-nosi...275628031.html
?
Jeszcze raz dziękujemy za podarowanie chusty - codziennie w użyciu![]()
Ależ wy piękni jesteście!!! wszystkie zdjęcia super, ale pierwsze z kruszynką
Eco to ergonomik, gdzieś były opinie na forum a i chyba nawet vernea sprzedawała, jak sie nie mylę. (albo jak zwykle coś pomieszalam)
Nosidło na lato może być wygodniejsze, jest więcej przewiewu![]()
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
Dlatego między innymi zapytałam - bo kurdę już jest gorąco (mi teżżżż) a wiem, że będzie gorzej i nie wiem czy chusta tkana czy elastyczna - ma tu znaczenie.. W nosidle dziecko bardziej odkryte jest.
Kurczę tak się rozglądam, boo TULA trochę dużo kosztuje, a moje niewprawione oko nie może dojrzeć różnić między TULĄ a tym ergonomikiem z Womara. Aczkolwiek wiem, że Womar ma wisiadeł dużo w ofercie i to już jest dla mnie mocno podejrzane. Wypowie się ktoś?
Za komplement dziękujemy:*
Tula jest ok
Womaru nie polecam
I faktycznie rodzaj chusty ma znaczenie, Ty masz elastyka, tam są 3 warstwy materiału na dziecku, w tkanej można np. w kieszonke zawiązać, wtedy już tylko jedna warstwa jest.
No i to z czego chusta jest też ważne. Np. bambus jest fajny na lato, a wełna na zimę itp.
W nosidle niekoniecznie będzie Wam chłodniej, jak upał to i nago gorąco![]()
Mama Kubusiai Basi
Niby jak upał to we wszystkim gorąco, ale mi zawsze było chłodniej, no... mniej gorącow nosidle
![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
A mogłabyś mnie doedukować troszkę dlaczego tamten konkretny Womar jest zły? co w nim jest złego?
Bo ja pewnie wielu rzeczy nie widzę tak jak wy.
Tula dla mnie ma na razie zaporową cenę, ale i Mała nie dobiła do 7kg oraz nie siedzi, więc chwilę czasu mam jeszcze.
nie miałam ani tuli ani womaru w rękach, ale myślę (mogę się oczywiście mylić), że dużą rolę gra tu uprzedzenie do firmy
yanettee popraw mnie, jeśli się mylę![]()
Bo wiecie, mogę teoretycznie zbierać kase na Tulę - no w koncu dozbieram- tylko ja zwyczajną refleksję mam - bo sama jak zobaczyłam firmę to mi się uprzedzenia pojawiły - czy to tak faktycznie nie jest? że tula jest naj, bo TO "PRZECIEŻ TULA", a Womar - dziwne by było jakby coś dobrego wypuścił, mając jednocześnie wisiadła w ofercie...
Super wygladacie, a coreczka jest sliczna.
A nie masz mozliwosci pozyczenia nosidla?
Tule sa drogie , alternatywnie mozna sobie zamowic nosidelko u mam szyjacych, zawsze bedzie taniej, a recenzje tez maja bardzo dobre
Czy mieszkasz w PL? Bo jezeli tak, to jezeli podliczyc to tych upalnych dni nie ma za wiele. A jezeli sa, to zawsze mozna albo na samch rekach troszke, troszke w tkanej. Moze jakis bambus z bazarku, albo cienka bawelna, juz za 100 zl mozna upolowac ).
Alternatywnie mozna tez zamowic Womar, obejrzec i jezeli sie nie spodoba odeslac, chyba przyjmuja zwroty.
A tak swoja droga mogliby podrzuc tego ergonomika na testy.
A. listopad 2012
Hej
podczytuję Twój wątek i podziwiam.
Co do nosideł mam jedną wątpliwość (tu przyznam się, że w nosidłach nie nosiłam) - czy sprzączki od nosideł nie będą Ciebie uwierały podczas noszenia maluszka? Opierasz się przecież o oparcie od wózka. Wybacz ignorancję, ale tak mi się nasunęło.
Natalia
mama Ali 21.11.2006
i Antosia 11.05.2010
Jeszcze jest mei tai (bardzo fajne pani_olo szyje), zero klamer, uciskania
Jak zawsze niezawodne jestescie - dziękuję za wszelkie sugestie i rady!
Do do klamer w nosidłach - gdzie one wypadają, że oparcie od wózka może z nimi kolidować? w którym miejscu są?
Forumowa znajoma wyszperała wątek o ergonomiku z womara - tutaj na forum - i właśnie sobie go czytam, bo tam są recenzje chustomaniaczek, czyli osób które najbardziej znają się na rzeczy. Prawda, że brałyście udział w projekcie?:> to nie może byc tak źle...
Mei-tei można gotowe kupić czy na zamówienie tylko? jaki to przedział cenowy?
i tu też wchodzi w grę noszenie dziecia kiedy a) siedzi, b) waży ponad 7kg? kiedy można bezpiecznie korzystać??
W ogóle powiem wam, że miło mi jest, bo przyciągamy uwagę ludzkości - ostatnio Młoda + chusta zrobiła furorę u fryzjera - zbieramy życzliwe spojrzenia i uśmiechy;]
A ostatnio też widziałam zachustowanego tatę - extra!
Mój małż nie nosi, bo mu chusta troszkę za krótka, jakoś na styk wypada - dlatego też ergonomik jest opcją dla nas obojga. Ale przyznam się, że jakoś nie jestem zbyt chętna, żeby mu córkę oddać - kocham tą bliskośç noszenia.
Dziecię mi ząbkuje i ślina kapie - rozwiązałyście jakoś problem ślinienia pasów w chuście? my się ratujemy podłożoną tetrówką, chyba nie da się inaczej..
lMei Tai mozna kupic gotowe, ale nie wiem czy jest sens, robione na zamowienie kosztuje okolo 150 zl. Wtedy tez mozna sobie wybrac kolory i dopasowac do wieku dziecka.
Ogolnie dziewczyny mowia,ze jezeli dziecko samo nie siedzi, chusta jest lepsza dla malego kregoslupa. Ale slyszalam tez opinie ze dobrze dopasowany MT tez nie wyrzadzi szkody,
szczegolnie jezeli nie nosi sie dluzej.Zreszta jak nosisz w chuscie to wydaje mi sie, ze po wlozeniu dziecka w nosidlo powinnas widziec jaka jest roznica i sama ocenisz.
Do nosidel, wiem ze sa specjalne ochraniacze na malych podgryzaczy. Ja osobiscie do chusty tak samo jak Ty uzywalam pieluszki tetrowej.
Pozdrawiam cieplo.
Ostatnio edytowane przez inka ; 08-06-2013 o 22:11 Powód: literowki moja zmora
A. listopad 2012
Do siedzenia nam jeszcze trochę brakuje, więc mamy czasu jeszcze ale się wstępnie rozglądam.
Nie chcę dzieciowi wyrządzić krzywdy, w chuście póki co jest nam dobrze więc chwilę poczekamy.
Pomyślę o MT. Czym się ono od nosidła różni tak na prawdę? bo tam też jest taki panel sztywny? klamer nie ma i się wiąże?