no i Twoja chusta to nie do końca to o co nam chodzirozglądnij się tu po chustostraganie, na pewno znajdziesz coś porządnego dla siebie, bo z tego co masz raczej trudno będzie cokolwiek zawiązać.
no i Twoja chusta to nie do końca to o co nam chodzirozglądnij się tu po chustostraganie, na pewno znajdziesz coś porządnego dla siebie, bo z tego co masz raczej trudno będzie cokolwiek zawiązać.
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
Kochana !!! Ależ fajnie że chcesz chustować
ale do rzeczy...
Chusty różnią się SPLOTEM oraz SUROWCEM z jakiego zostały wykonane
ELASTYKI - w większości bawełniane, splot rozciągliwy czyli elastyczny, jak ściągacz
CHUSTY TKANE - mogą być bawełniane, ale nie tylko, również z domieszkami, np. wełny, bambusa, lnu itp.
Dla dziecka malutkiego bawełna jest ok
Chusta którą masz - hmm... podejrzewam że to zwykła pościelówa (choc wiem że pojawiły się te pasaki też skośnokrzyżowe, może poszperaj po allegro http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
i pokaż nam którą masz.
JEŚLI CHCESZ MOGĘ PODAROWAĆ CI ELASTYKA, ZA KOSZTY PRZESYŁKINOWEGO, GABI.
Ja też jestem z Krakowa, z tym że ostatnio mało mobilna i nie bardzo miałabym sie jak spotkać żeby przekazać osobiście.
W elastyku jest wygodnie tak mniej więcej do 4 miesiąca potem dziecko już za ciężkie i trzeba przejść na tkaną - i tu polecam polskie NATI lub tańsze Litte Frog
Mama Kubusiai Basi
Oczywiście, że chcę!
Właśnie, odnośnie tej NiMar - to co mnie zaniepokoiło to to, że ona mi się wydaje jakaś cienka. I chusty chyba nie są "jesnostronne", że wyraźnie widać prawą i lewą stronę, gdzie nie ma w ogóle wzoru. Taki mi się ten materiał wydawał.."zwykły" i mało solidny jakiś.
Chętnie spróbuję czegoś innego, elastycznej może na początek, potem tkanej.
Wiecie - dla mnie chustowanie to niesamowite ułatwienie - korzyść jeszcze większa niż dla zdrowej mamy.
Ogromnie dziękuję za rady i wszelką pomoc.
Proszę o szczegóły na pw odnośnie kosztów przesyłki chusty:*
to jutro dogadamy sie na pw
tyle mnie dobrego tu na forum spotkało że teraz ja mogę coś dla Kogoś zrobić
spadam do mojej marudy ząbkującej
dobranoc
ps. gdybym zapomniała to mi się jutro przypomnij, bo mam 4-latka rozrabiaka, 4 miesięczniaczkę ząbkującą i... remont ...![]()
Mama Kubusiai Basi
To się u Ciebie dzieje rzeczywiście
Przypomnę się, dziękuję raz jeszcze:*
Popieram w elastyku bedzie Ci narazie wygodniej dużo, a potem może pouch albo kółkowa
Napewno w Krakowie znajdzie sie jakiś kompetentny doradca. Ja jak chcesz mogę Ci nagrać filmik z kołkową i elastykiem motanym na siedząco i wysłać na maila jutrochcesz?
Pozdrawiam
Oczywiście że chcę.
Wspaniali ludzie tu są, :*
Strasznie mi się podoba ten wątekJest taki ... optymistyczny i wiosenny
![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
czekolada:*