Pokaż wyniki od 1 do 20 z 100

Wątek: Nietypowa mama - i chustowiązanie?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Debrah Zobacz posta
    Dziękuję za rady!
    Czyli rozumiem, że tego wiązania na tej bawełnianej nie powinnam robić? http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0
    To jest wiązanie dla chusty elastycznej, zatem nie
    A jaką masz chustę tę bawełnianą? Jakiej firmy?
    Witek 2012

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Debrah - chusty elastyczne też w większości są 100% bawełny, tylko są dzianinowe, dlatego elastyczne Napisz jaką masz (firma), albo poka zdjęcie, to na pewno odszyfrujemy
    I koniecznie zdradź skąd jesteś - a nuż masz obok pomocną chustomamę forumkę bogatą w chusty Zdecydowanie wydaje mi się, że taka wyjątkowa chustomama jak Ty powinna przetestować różne chusty, żeby wiedzieć, w której będzie najlepiej
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Halo halo!!! A gdzie są nasze wszechwiedzące doradczynie chustowe!??? Że też żadna jeszcze nie zajrzała do tego wątku??

Moja rada dla Ciebie jest taka sama jak pozostałych: najlepiej będzie, jeżeli ktoś doświadczony Ci pomoże dobrać rodzaj chusty i wiązanie tak, aby było Ci maksymalnie wygodnie. Może się okazać, że 5 metrów materiału i dociąganie to w Twoim przypadku za dużo zachodu (bo masz za plecami wózek, ja nie potrafiłabym wiązać siedząc na krześle...), może wystarczy elastyczna (której nie trzeba dociągać) na początek, a potem jakieś wygodne nosidło ergonomiczne?
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustonówka

Domyślnie

Chusta ma metkę z bociankiem, pisze NiMar, 100% bawełna, jest w kolorowe pasy (tylko z jednej strony). Brzegi ma ścięte na skos.

Pożyczona dla rozeznania czy to się sprawdzi w moim wypadku, jeśli tak - to kupię swoją.

Jestem w stanie wstać z wózka, mogę wiązać na krześle itp itd, byle w pozycji siedzącej - więc oparcie wózka w samym zawiązaniu przeszkodą nie jest, mogę się zamotać gdzie indziej, a potem na wózek usiąść.

Probowałam przed chwilą kieszonkę na zewnątrz - to co mi nie wychodzi to to, że jest..zbyt "sztywno" - nie wiem, mam doścluźno te ramiona "X" puścić? Bo ciągle jak robię to dziecko ma "za ciasno", mam problem, żeby się wygodnie "zapadło" w materiał. No i jeszcze muszę wyczaić jak ustawić sobie wysokość, tj. na jakiej wysokości pupa dziecia w stosunku do mojego ciała , bo teraz to mnie głową smyra po twarzy, jest za wysoko)

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale jestem drobną (xs, 160 cm wzr) osobą.
    Jeśli chodzi o to skąd jestem: kraków.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

zagladnij moze na podforum Krakow http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/120-Kraków
    napewno znajdzie sie ktos chetny kto pomogl by Ci tzn. pokazal w realu jak wiazac
    powodzenia

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

w krakowie jest wielu doradcow
    napisz do kogos na pewno cos doradzi
    na pewno Pasiata organizuje regularnie warsztaty i spotkania
    albo zajrzyj na jakies chustospotkanie do famigi w srody po poludniu na pewno znajdzie sie pare osob ktore beda mogly cos doradzic i pokazac rozne chusty tylko daj znac w watku ze bedziesz zeby przyniesc rozne chusty
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

no i Twoja chusta to nie do końca to o co nam chodzi rozglądnij się tu po chustostraganie, na pewno znajdziesz coś porządnego dla siebie, bo z tego co masz raczej trudno będzie cokolwiek zawiązać.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Debrah Zobacz posta
    Chusta ma metkę z bociankiem, pisze NiMar, 100% bawełna, jest w kolorowe pasy (tylko z jednej strony). Brzegi ma ścięte na skos.

Pożyczona dla rozeznania czy to się sprawdzi w moim wypadku, jeśli tak - to kupię swoją.

Jestem w stanie wstać z wózka, mogę wiązać na krześle itp itd, byle w pozycji siedzącej - więc oparcie wózka w samym zawiązaniu przeszkodą nie jest, mogę się zamotać gdzie indziej, a potem na wózek usiąść.

Probowałam przed chwilą kieszonkę na zewnątrz - to co mi nie wychodzi to to, że jest..zbyt "sztywno" - nie wiem, mam doścluźno te ramiona "X" puścić? Bo ciągle jak robię to dziecko ma "za ciasno", mam problem, żeby się wygodnie "zapadło" w materiał. No i jeszcze muszę wyczaić jak ustawić sobie wysokość, tj. na jakiej wysokości pupa dziecia w stosunku do mojego ciała , bo teraz to mnie głową smyra po twarzy, jest za wysoko)

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale jestem drobną (xs, 160 cm wzr) osobą.
    Jeśli chodzi o to skąd jestem: kraków.
    no to masz produkt chustopodobny bo to chusta nazwać nie można tak naprawdę, bo to tylko kilka metrów matriału. Nimar robi tez dobre chusty ale nie są one w pasy. Na razie sobie ponoś w tej chuście elastycznej od yanette ale one są tak naprawdę do 8-9kg. Skontaktuj się z doradczynią czy innymi chustomamami, zamotaj si w ich chusty i będziesz wiedziała co lubisz. Ja jak zawązałam sie pierwszy raz w chustę tkaną wiedziałam już że nie będę już nosić w elastycznej i rzeczywiście poszła w odstawke, w końcu sprzedałam (zaczynałam sama od chusty ellastycznej, krótko sie w niej nosilam)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów