Debrah - chusty elastyczne też w większości są 100% bawełny, tylko są dzianinowe, dlatego elastyczneNapisz jaką masz (firma), albo poka zdjęcie, to na pewno odszyfrujemy
I koniecznie zdradź skąd jesteś - a nuż masz obok pomocną chustomamę forumkębogatą w chusty
Zdecydowanie wydaje mi się, że taka wyjątkowa chustomama jak Ty powinna przetestować różne chusty, żeby wiedzieć, w której będzie najlepiej
Halo halo!!! A gdzie są nasze wszechwiedzące doradczynie chustowe!??? Że też żadna jeszcze nie zajrzała do tego wątku??
Moja rada dla Ciebie jest taka sama jak pozostałych: najlepiej będzie, jeżeli ktoś doświadczony Ci pomoże dobrać rodzaj chusty i wiązanie tak, aby było Ci maksymalnie wygodnie. Może się okazać, że 5 metrów materiału i dociąganie to w Twoim przypadku za dużo zachodu (bo masz za plecami wózek, ja nie potrafiłabym wiązać siedząc na krześle...), może wystarczy elastyczna (której nie trzeba dociągać) na początek, a potem jakieś wygodne nosidło ergonomiczne?
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
Chusta ma metkę z bociankiem, pisze NiMar, 100% bawełna, jest w kolorowe pasy (tylko z jednej strony). Brzegi ma ścięte na skos.
Pożyczona dla rozeznania czy to się sprawdzi w moim wypadku, jeśli tak - to kupię swoją.
Jestem w stanie wstać z wózka, mogę wiązać na krześle itp itd, byle w pozycji siedzącej - więc oparcie wózka w samym zawiązaniu przeszkodą nie jest, mogę się zamotać gdzie indziej, a potem na wózek usiąść.
Probowałam przed chwilą kieszonkę na zewnątrz - to co mi nie wychodzi to to, że jest..zbyt "sztywno" - nie wiem, mam doścluźno te ramiona "X" puścić? Bo ciągle jak robię to dziecko ma "za ciasno", mam problem, żeby się wygodnie "zapadło" w materiał. No i jeszcze muszę wyczaić jak ustawić sobie wysokość, tj. na jakiej wysokości pupa dziecia w stosunku do mojego ciała , bo teraz to mnie głową smyra po twarzy, jest za wysoko)
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale jestem drobną (xs, 160 cm wzr) osobą.
Jeśli chodzi o to skąd jestem: kraków.
zagladnij moze na podforum Krakow http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/120-Kraków
napewno znajdzie sie ktos chetny kto pomogl by Ci tzn. pokazal w realu jak wiazac
powodzenia![]()
w krakowie jest wielu doradcow
napisz do kogos na pewno cos doradzi
na pewno Pasiata organizuje regularnie warsztaty i spotkania
albo zajrzyj na jakies chustospotkanie do famigi w srody po poludniu na pewno znajdzie sie pare osob ktore beda mogly cos doradzic i pokazac rozne chusty tylko daj znac w watku ze bedziesz zeby przyniesc rozne chusty![]()
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013
no i Twoja chusta to nie do końca to o co nam chodzirozglądnij się tu po chustostraganie, na pewno znajdziesz coś porządnego dla siebie, bo z tego co masz raczej trudno będzie cokolwiek zawiązać.
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
no to masz produkt chustopodobny bo to chusta nazwać nie można tak naprawdę, bo to tylko kilka metrów matriału. Nimar robi tez dobre chusty ale nie są one w pasy. Na razie sobie ponoś w tej chuście elastycznej od yanette ale one są tak naprawdę do 8-9kg. Skontaktuj się z doradczynią czy innymi chustomamami, zamotaj si w ich chusty i będziesz wiedziała co lubisz. Ja jak zawązałam sie pierwszy raz w chustę tkaną wiedziałam już że nie będę już nosić w elastycznej i rzeczywiście poszła w odstawke, w końcu sprzedałam (zaczynałam sama od chusty ellastycznej, krótko sie w niej nosilam)
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)