Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Co dokupić do tkanych Nati i Hoppediz letniej?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Co dokupić do tkanych Nati i Hoppediz letniej?

Witajcie
    Jestem mamą 4,5 miesięcznego ciężarka (waży ponad 7 kilo już), nosimy się od skończenia 2 tygodnia życia, ale nieregularnie. Mam pasiaka Nati oraz tkaną letnią Hoppediz, gdzieś w szafie czai się jeszcze elastyk, od którego zaczynaliśmy.
    Chciałabym coś dokupić (i ewentualnie sprzedać wtedy Nati) i nie wiem, co będzie najpraktyczniejsze - kolejna długa tkana, tkana krótka, kółkowa, czy MT?

Noszę przeważnie ja i potrzebuję czegoś dobrze nośnego (bo dziecko ciężkie się zapowiada) - pod tym względem Nati mi odpowiada. Wydaje mi się jednak taka gruba i ciężka, węzeł jest duży i mnie denerwuje... Hopek ma malutki węzeł, ale chyba nośność gorszą? Teraz tego nie odczuwam jeszcze, ale do lata mój chłopak pewnie ponad 10kg osiągnie

Doradźcie coś, proszę.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

dokup sobie coś krótkiego na plecak prosty (w okolicy 3,6 - zależy, jaki rozmiar nosisz)
    przypuszczam, że latem będzie Wam tak najwygodniej, tym bardziej przy cięższych dziecku

(chyba że nosidło, ale tu nie doradzę, bo jestem tylko chustowa)
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Ja - niezaleznie od calej reszty - polecam kółkową. Naprawde, warto zainwestowac. Moj syn tez z tych ciezkich, a nie wyobrazam sobie zeszlego lata i wakacji bez kółkowej.
    Moze nie na baardzo dlugie spacery. Ale ja tak lubilam w niej nosic, ze i na dlugie ja bralam.

<Miejsce na mądry cytat>

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

I da rady nosić w kółkowej bez bólu pleców? Bo ja zawsze miałam problemy z bólami w części krzyżowej, na szczęście przy normalnej chuście mnie nie boli, bo ciężar rozłożony jest symetrycznie.

A rozmiar nosze 38, wzrost 170cm.

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja również polecam tkaną ok 3.6m na plecaczki albo nosidło
    A bez kółkowej się obyliśmy, możesz się zapisać na testy, albo od kogoś pożyczyć, żebyś wiedziała czy to dla Ciebie. Nam nie podpasowała i wygodniej mi było młodego wrzucić na plecy niż w kółka...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

przede wszystkim sprzedaj elastika, zaraz dziecko nie będzie sie nadawało do noszenia w nim
    kup kółkową na szybkie akcje ( i to piszę ja, która kółkową ma i w niej nie nosi, bo jakoś nie ma między nami chemii) albo nosidło albo krótką
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów