yaheira, jeśli kupisz indio z wełną, to pierz je tylko ręcznie, nie wiruj w pralce, delikatnie z nim trzeba
yaheira, jeśli kupisz indio z wełną, to pierz je tylko ręcznie, nie wiruj w pralce, delikatnie z nim trzeba
J 2010
M 2014
napiszcie mi proszę czym się różni terra od moss?
Zuzanna (16.02.2011), Lilianna (27.05.2014)
"W obawie, by śmierć nie wydarła dziecka, wydzieramy dziecko życiu; nie chcąc by umarło, nie pozwalamy żyć." J.Korczak
terra with wool tez![]()
Zuzanna (16.02.2011), Lilianna (27.05.2014)
"W obawie, by śmierć nie wydarła dziecka, wydzieramy dziecko życiu; nie chcąc by umarło, nie pozwalamy żyć." J.Korczak
Czy któraś z szanownych Indiofilek mogłaby mi wytłumaczyć jak krowie na miedzy od czego zależy cena tej chusty? Rozumiem, że od rozmiaru/składu/stanu/dostępności, ale jak widzę bawełniane indio w rozm. 3–4 w cenach 200–600 zł to zupełnie głupieję. Planuję zakup plecakowego indio i zupełnie nie wiem, ile warto za nie dać (i za które). Z bazarku znikają szybko, a wraz z nimi znikają ceny, co utrudnia rozeznanieMoże podacie przykładowe ceny (najlepiej z podziałem na kategorie
).
Jest moda na Indio, dlatego znikają szybkoCo do tego ile warto dać, to nigdy nie ma gwarancji, że moda się utrzyma i że np za dwa lata na odsprzedaży nie stracisz, szczególnie, że Indio łatwo zaciągnąc (Ale tez łatwo naprawić
. Ostatnio Didymos bardzo promuje bardzo inny splot- Lisca.
Moje podejrzenie jest takie, że Lisca jest prostsza do utkania, więc jest niższy koszt produkcji, a podobnie unikalna (różne wzorki robią różne firmy, ale splot a nie wzorki- czyli Indio czy Lisca to tylko do kupienia w Diymosie).
Cena na bazarku, po jakiej są wystawiane nie tylko Indio, moim zdaniem zależy od tego kiedy i za ile kupowała to obecna właścicielka i ile czasu uzywala, a takze ila czasu chce poswiecic na sprzedawania. I czy to limit czy standard Indio. Nowe chusty (jedno-dwuroczne) na pewno będą droższe niż chusty z dłuższa historią, n-tej włascicielki. Na polski rynek chust jakiś tam wpływ ma też rynek wtorny chust- niemiecki - ebay kleinanzeigen - ale chyba jednak wciaz malo osob decyduje sie na korespondencje bezposrednia z DE ,i poniesienie ryzyka i ceny transportu z DE do PL.
Dzięki! Już jaśniejCzy poszczególne bawełny oprócz koloru różnią się właściwościami czy też fakt bycia mniej lub bardziej pożądanymi (a zatem i różnica w cenie) wynika li tylko z ich walorów estetycznych/kolekcjonerskich?
No i jaka jest zatem dobra/normalna cena za nielimitowaną bawełnę rozm. 4 w bdb stanie? 300? Mniej? Więcej? Ostatnio mi mignęło indio ultramaryna za 280 zł i poszło od ręki... Ach, i nie chodzi mi o wartość wirtualną i to, czy stracę/zyskam przy sprzedaży, bo raczej przywiązuję się do rzeczy i jak pokocham to nie oddam i będę kolejne (oby!) dzieci nosić
Po prostu chcę kupić fajne indio dla siebie i nie przepłacić np. za to, że jest bardziej unikalne. A podoba mi się zdecydowana większość
![]()