Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Witam serdecznie! :)

Chustonówka Awatar wolfchild
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Witam serdecznie! :)

jestem mamą dwumiesięcznej Matyldy. Na forum trafiłam szukając opinii i informacji o chustach i pieluszkach wielorazowych. Z pieluszek wielorazowych próbowałyśmy tylko małe me - ale zawsze się nam przeleje (Mała waży teraz 4,5kg). Z chust próbowałyśmy tylko elastyczną tuli - no i chyba, albo elastyczna nie dla nas, albo coś źle robię - jak wkładam ją śpiącą, to śpi, ale jak spokojną, ale nie śpiącą, to zawsze mi zaczyna płakać
    No i tyle na razie. Powoli zaczynam myśleć o chuście tkanej, może bardziej nam przypasuje. A może macie dla mnie jakieś podpowiedzi, co może być nie tak?
    pozdrawiam serdecznie,
    Ola

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Witaj Olu,
    co do elastyka nie podpowiem, bo nie mialam
    Ja radze od razu ruszac z tkana

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar dzieckoziemi
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Witaj Olu!

Jeśli chodzi o chustowanie elastykiem to u nas sprawdził się znakomicie, jak Ala była maleńka - tak ja fajnie opatulał z każdej strony. Jak córcia robiła się zmęczona, to najpierw cyc, a potem w elastyka i zasypiała jak złoto.

Teraz nosimy się w tkanej, też jest git, ale Ala przywyczajona jest do noszenia, bo w sumie nosimy się non-stop od urodzenia, a jej chyba wsio jedno, czy to taka chusta czy inna.
    "Szczęście to takie NIC, które może być WSZYSTKIM."

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

witaj Olu ja polecam zmianę chusty na tkaną; a co do pieluszek- spróbuj może innych, bo niektórym dzieciom dany krój po prostu nie pasuje

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Witaj! fajnie, że dołączyłaś do forum Pewnie za chwilę zostaniesz zasypana poradami, co z tą chustą i tymi pieluchami Małe me są jednymi z najfajnieszych pieluch, z jakimi miałam do czynienia, ale co pupcia, to inne przypadki. Może smarowałaś pupkę dzieciątka tłustymi kremami? Albo prałaś w środku, który je zatłuścił? Albo po prostu fason jest nie ten
    „Ekologia zaczyna się od pościelenia łóżka, wzięcia prysznica, umycia zębów po jedzeniu i zmycia naczyń. Nie mówcie mi o wielkiej ekologii. Jeśli zrobicie podstawowe rzeczy wokół siebie, to panujecie nad swoim życiem. Pierwsza rzecz w ekologii, to zadbać o to, co jest wokół. Nie można myśleć o całej ziemi i o wszystkich ludziach, a nie robić nic w swoim życiu.” (W. Wharton)

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

witaj i rozgość się w sprawie chust nie pomogę bo my przeczekaliśmy do czasu mt i ergo
    ale jeśli chodzi o pieluszki to do niektórych trzeba dojrzeć zdarza się, że na każdym etapie pieluszkowania i rozwoju co innego nam pasuje nam na początku najlepiej pasowały otulacze + wkłady lub formowanki, z czasem AIO/SIO i kieszonki trzeba niektórych kombinacji popróbować, zanim się swój idealny stosik pieluch uzbiera my czasem zmieniamy co nieco małe me niestety nie znam... choć zawsze chciałam wypróbować, ale nowe są dosyć drogie a tu na bazarku ciężko trafić ;p także trzymam kciuki nie zrażaj się spróbuj także innych pieluszek... a może rozmiarowe będą lepiej leżały?? dziewczyny szyjące tu na forum może coś na zamówienie wyczarują my bardzo lubimy pieluszki kokosi, Agny (ZuFiZo) czy nappime
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Chustonówka Awatar wolfchild
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki za powitanie i rady!
    No, to będziemy próbować i innych pieluch i chusty tkanej.
    Co do pieluch - to muszę doczytać tutaj jak prać, żeby było dobrze, bo o tym nie pomyślałam, kurcze
    W przyszłym tygodniu spróbujemy bawełnianej LL. Zobaczymy, czy uda mi się ją dobrze zawiązać i jak Mała będzie się czuła.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Witam, czuj się jak u siebie
    kosmetyczka, makijaz masaz szczecin

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

hej hej

Uprawnienia umieszczania postów