Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Witam serdecznie! :)

Mieszany widok

Chustonówka Awatar wolfchild
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Witam serdecznie! :)

jestem mamą dwumiesięcznej Matyldy. Na forum trafiłam szukając opinii i informacji o chustach i pieluszkach wielorazowych. Z pieluszek wielorazowych próbowałyśmy tylko małe me - ale zawsze się nam przeleje (Mała waży teraz 4,5kg). Z chust próbowałyśmy tylko elastyczną tuli - no i chyba, albo elastyczna nie dla nas, albo coś źle robię - jak wkładam ją śpiącą, to śpi, ale jak spokojną, ale nie śpiącą, to zawsze mi zaczyna płakać
    No i tyle na razie. Powoli zaczynam myśleć o chuście tkanej, może bardziej nam przypasuje. A może macie dla mnie jakieś podpowiedzi, co może być nie tak?
    pozdrawiam serdecznie,
    Ola

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Witaj Olu,
    co do elastyka nie podpowiem, bo nie mialam
    Ja radze od razu ruszac z tkana

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar dzieckoziemi
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Witaj Olu!

Jeśli chodzi o chustowanie elastykiem to u nas sprawdził się znakomicie, jak Ala była maleńka - tak ja fajnie opatulał z każdej strony. Jak córcia robiła się zmęczona, to najpierw cyc, a potem w elastyka i zasypiała jak złoto.

Teraz nosimy się w tkanej, też jest git, ale Ala przywyczajona jest do noszenia, bo w sumie nosimy się non-stop od urodzenia, a jej chyba wsio jedno, czy to taka chusta czy inna.
    "Szczęście to takie NIC, które może być WSZYSTKIM."

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

witaj Olu ja polecam zmianę chusty na tkaną; a co do pieluszek- spróbuj może innych, bo niektórym dzieciom dany krój po prostu nie pasuje

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Witaj! fajnie, że dołączyłaś do forum Pewnie za chwilę zostaniesz zasypana poradami, co z tą chustą i tymi pieluchami Małe me są jednymi z najfajnieszych pieluch, z jakimi miałam do czynienia, ale co pupcia, to inne przypadki. Może smarowałaś pupkę dzieciątka tłustymi kremami? Albo prałaś w środku, który je zatłuścił? Albo po prostu fason jest nie ten
    „Ekologia zaczyna się od pościelenia łóżka, wzięcia prysznica, umycia zębów po jedzeniu i zmycia naczyń. Nie mówcie mi o wielkiej ekologii. Jeśli zrobicie podstawowe rzeczy wokół siebie, to panujecie nad swoim życiem. Pierwsza rzecz w ekologii, to zadbać o to, co jest wokół. Nie można myśleć o całej ziemi i o wszystkich ludziach, a nie robić nic w swoim życiu.” (W. Wharton)

Uprawnienia umieszczania postów