-
Chustonówka
Pozdrowienia z Rzeszowa i prośba do wszystkich
Witam wszystkie Chustomamy 
Parę słów o mnie:
jestem świeżą fizjoterapeutką, zainteresowaną chustami już od jakiegoś czasu.
Na razie bez dzieci, ale jak tylko przybędą, to chusty pójdą w ruch 
Moim staraniem jest teraz pisanie pracy magisterskiej poruszającej zagadnienia zalet i wad noszenia dzieci w chuście - zdrowych i z różnymi chorobami, nieprawidłowościami.
Na razie tylko staraniem, bo nie wiem czy uda mi się dotrzeć do wystarczającej ilości literatury na ten temat - w pismach medycznych, najlepiej z badaniami...
Wiem że tutaj są bardzo doświadczone osoby, obyte w tych tematach, mające kontakty z wieloma lekarzami różnych specjalności.
Dlatego jeśli któraś z was może mnie wesprzeć w tym temacie, to proszę - pomóżcie 
W Polsce jest to dalej mało znany temat, więc szukam głębiej, natomiast słabo znam obce słownictwo medyczne.
Dlatego mam też prośbę do osób będących za granicą, o pomoc w szukaniu artykułów anglo- i niemieckojęzycznych.
Jakie słowa klucze mogłabym wpisywać do wyszukiwarek? Póki co spotkałam się z takim wyrażeniem "carrying babies and children in wrap" Jeśli są jeszcze inne określenia to proszę o pomoc
(bardziej ufam ludziom obytym z tymi tematami niż słownikom)
A jeśli wiecie że w jakimś kraju przeprowadzano jakieś badania z tym związane, to też proszę o kontakt.
Pozdrawiam ciepło
Majka
Uprawnienia umieszczania postów