Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: 17 tygodniowe niemowle- czy nie za pozno na rozpoczecie noszebia?

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie 17 tygodniowe niemowle- czy nie za pozno na rozpoczecie noszebia?

Witam! Mam pytanie. Moj synus ma juz 17 tygodni- czy to nie za pozno na rozpoczecie przygody z chustami?? Dodam ze prawie non stop go nosze na rekach ...

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Nigdy nie jest za późno. Po prostu może być trudniej. Zacznij przyzwyczając do chusty, owijaj go w nią, noś go owinietego w chustę na rękach, a potem spróbuj motać. Dzieci w tym wieku zaczynają się już bardziej ruszać i motanie go może być bardziej uciążliwe. Może płakać podczas wiązania, nawet bardzo płakać, ale potem powinno być dobrze
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonoszka

Domyślnie

Za późno na pewno nie Tylko trochę cierpliwości potrzebujesz i po kilku dniach pewnie się przekona. A jak nie przekona, to odczekaj tydzień i spróbuj znowu.
    Ja tak miałam z chustą kółkową. Młoda nie akceptowała chusty, więc dałam spokój, ale po dwóch tygodniach spróbowałam znowu i Młoda się przekonała i odkryła, że na biodrze siedząc wszystko widzi
    Powodzenia i do boju

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Mój synek miał prawie pięć miesięcy, jak zaczęliśmy. Pierwsze wiązanie = ryk, bo ja oczywiście guzdrałam się gapowato. Ale następnego dnia, po próbach na misiu, wyszliśmy na dwór i młody się śmiał w głos HA HA . Z tym, że ja zaczynałam od bondolino, nauka wiązania tkanej czeka mnie w najbliższej przyszłości.
    Spróbuj koniecznie!
    pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13

Chustonówka

Domyślnie

My tez zaczynalysmy dosc pozno ale wkladalam ja juz zmeczona i glaskalam po pleckach i zasypiala sobie
    Choc czasem krzyczala okrutnie i odpuszczalam albo zmienialam szybko otoczenie i latwiej uspokajala sie
    Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez luska ; 22-02-2013 o 21:34

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Z tym, że "nigdy nie jest za późno" ośmielę się nie zgodzić, bo są różne dzieci i generalnie im starsze, tym może być gorzej, ale jak chce się nosić to próbować trzeba Ja moją starszą córę zaczęłam nosić, gdy miała 3,5 miesiąca, więc tak mniej więcej jak Twoje młode teraz i była rasowym chuściochem bezwózkowcem
    Ostatnio edytowane przez Bonita ; 22-02-2013 o 21:41
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustoholiczka

Domyślnie

ja mojego zaczęłam miesiąc przed drugimi urodzinami
    przegięłam?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gavagai Zobacz posta
    ja mojego zaczęłam miesiąc przed drugimi urodzinami
    przegięłam?
    Zdecydowanie

17tygodni powiadasz... No cóż, każdy egzemplarz jest inny, może mu się na początku nie spodobać skoro na rękach mu dobrze - a może masz na stanie idealnego chuściocha i jeszcze o tym nie wiesz?
    A chustę już masz czy dopiero się zastanawiasz?

Bo wiesz, dzień bez chusty dniem starconym prędziutko na bazarek i rozpocznij już dziś ćwiczenie węzłów
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie

Dziekuje za podtrzymanie na duchu ... Yeraz tylko musimy pojechac kupic chuste i "pokombinowac" troszke i miejmy nadzieje ze synus sie przyzwyczai pozdrawiam

Chustonoszka Awatar A.J.
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mi się wydaje, że jak rodzic jest przekonany do tego co robi to dziecko to wyczuwa dlatego dobrze poćwiczyć wiązanie na miśku tak żeby mieć wprawę i większą pewność siebie przy wiązaniu dziecia i oswajać z chustą na różne sposoby np. robiąc hamak
    Andrzej 04.06.2012
    Łukasz 06.04.2015
    Mój blog

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie

Dziewczyny a takie jeszcze jedno pytanie- czy polecacie (a jesli nie to dlaczego) te chusty ze splotem plociennym? Jakos te zeskosnokrzyzowym do mnie nie przemawia- dla mnie to Typowa narzuta ...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Co masz na mysli piszac "splot plocienny"? Mozesz zalinkowac nad cyzm sie zastanawiasz?

Sa tez chusty skosno-krzyzowe caliem gladkie, w jednym kolorze.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3024970009

Np cos takiego. Jako pierwsza chuste wole kupic cos tanszego- jakny sie maly nie przyzwyczail to nie bedzir mi szkoda ...
    A te ze splotem skosnokrzyzowym to nie podobaja mi sir dlatego ze sa kolorowe tylko chodzi typowo o wyglad- taka gruba i jakas taka ...

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Takiej jak ta zalinkowana to bym nie kupiła...
    I nikomu nie polece
    Bo w takim przescieradlowym materiale jest po prostu nie za wygodnie...
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie

A jaka polecasz?? I tak zeby cena byla rozsadna

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Zdecydowanie skosnokrzyzowa
    Najlepiej nie za grubą, pasiasta natibaby, lenny lamb, little frog (kolejność przypadkowa) byłaby myślę dobra
    Zaloz temat w dziale kupię, okresu wstępnie kolory, cenę i czekaj na oferty
    Na pewno się jakieś pojawia.
    A ze skosnokrzyzowa chusty jest tak że jak ci nie podejdzie to na pewno się potem sprzeda
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaladusia Zobacz posta
    A jaka polecasz?? I tak zeby cena byla rozsadna
    SKOŚNOKRZYżOWE firm: almelle, azimi, nimar, little frog, nati, lenny lamb - używki poniżej albo troszkę powyżej stówki można nawet dorwać - i za tyle samo sprzedać jakby co Taka za 60zł się potem max za 20 sprzeda a co się nawkurzasz to Twoje... Ja mam w celach pokazowych 5metrów flaneli do porównania dla nieprzekonanych do "wydatku"

Nie kupuj niczego co jako nowe kosztuje mniej niż stówę - serio, to jak koszulki za 3zł z marketu versus taka za 6zł uzywana z lumpka dobrej firmy...

Aaaa mozesz kupić jeszcze jakiś żakard (w sensie wzorek) ale też dobrej, chustowej firmy, tudzież chustę tkaną diagonalnie czyli skośnie np starego, używanego girasola i zasadniczo do tego się wybór ogranicza przy pierwszych chustach które mają służyć do noszenia
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Dziewczyny dobrze pisza- nie kupuj czegoś zbyt taniego, bo się zniechęcisz- bedzie Ci trudno zawiązać, a przede wszystkim- dociągnąc, chusta bedzi piła w ramiona itp.... Duzo lepiej kupić uzywaną, za podobną cenę, a dobrej firmy. Tutaj na forum, dziewczyny sprzedają cudeńka w dobrej cenie.

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnow

Domyślnie

Dzieki za wszystkie rady - zrobilam tak jak mowilyscie i zainwestowalam w (tak mysle) lepsza skosnokrzyzowa chuste firmy babylonia jutro powinna przyjsc- misiek przygotowany, najpierw pocwicze na nim a pozniej z synkiem sprobujemy mam nadzieke ze sie nam uda bo straaaaaaasznie bym tego chciala i nawet moj maz (povzatkowo sceptycznie do tego nastawiony) chcialby malego w ten sposob nosic

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

NAuczycie się Moja córa miałą 5 miesięcy jak zaczęliśmy, na początku trudno się było jej przyzwyczaić i dłużej niż 15 minut nie chciała w chuście siedzieć ale teraz jest z niej chuścioch pierwsza klasa a ma już 11 miesięcy

Uprawnienia umieszczania postów