Pokaż wyniki od 1 do 20 z 235

Wątek: Odparzenia przy stosowaniu wielo...

Mieszany widok

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

a więc - dla przyszłych pokoleń :

po wielo-wielokroktnym strippingu i kilku gotowaniach z kwaskiem, problemu odparzeń nie ma. nie wiem, czy siury były toksyczne czy co, ale powyższe zadziałało
    wielo rulez
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Chustonoszka Awatar pyriela
    Miejscowość
    Sokołów Małopolski

Domyślnie

przy używaniu pieluszek wielo na pleckach u malucha pojawiły się czerwone kropeczki i zaczerwienienia koło siusiaka. Pieluszki prane przed 1 użyciem w Dzidziusiu plus nappyfresh. Zmieniane co max2 godz. Nie używałam żadnych środków na odparzenia. Jakiś pomysł od czego te kropeczki ??

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyriela Zobacz posta
    przy używaniu pieluszek wielo na pleckach u malucha pojawiły się czerwone kropeczki i zaczerwienienia koło siusiaka. Pieluszki prane przed 1 użyciem w Dzidziusiu plus nappyfresh. Zmieniane co max2 godz. Nie używałam żadnych środków na odparzenia. Jakiś pomysł od czego te kropeczki ??
    Uczulenie? Otarcie? A jaki rodzaj wielo stosowałaś?

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

goraco jest, ma podobnie teraz z synkiem, pewnie to od potu. Puszczaj na troszke młodego na golaska i będzie ok. Myślę że nie trzeba będzie niczym smarować
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

mamru
    Guest

Domyślnie

Pyriela a może Synek ząbkuje? U nas ząbkowanie oznacza zawsze odparzenia

Chustonówka Awatar KASIAB
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A swoją drogą Dzidzius też moze uczulać,bo to niby proszek dla dzieci a jak poczytasz skład,to niewiele sie rozni od normalego...
    Kasia, swingująca mama Antka, 14 10 2012

Chustofanka

Domyślnie

No to ja mogę się pochwalić wielo stosuję już jakoś ponad rok(żałuję,że nie dłużej)i jak w jednorazówkach synuś odparzał się bez względu na firmę tak w wielo problem zniknął jak reką odjął.Nie ma po prostu nie ma i już!!!!.
    Po jednorazówkę sięgam tylko na spacer jak chcę by mały się wybiegał a ja mogę odpocząć nie sprawdzając co chwilę czy się nie przesikał.
    U nas dwa siki i pielucha na wylot przesikana a mały do przebrania cały więc wielo w domu w dzień i w nocy a na dwór pampek,bo jak ktoś słusznie zauważył nie gryzą
    U nas jedynym i niezastąpionym kremem na odparzenia przy jednorazówkach był S.O.S Nivea Baby błyskawicznie goi(nawet skórę psa testowaliśmy)Teraz służy wyłącznie zimą do smarowania buzi przed spacerem.
    Nie warto się zniechęcać i poddawać przy pierwszych niepowodzeniach.Nie każdy od razu jest alfą i omegą w dziedzinie.Ja pierwszą córcię pieluchowalam od pierwszych dni tetrą i foliowymi gaciami wiązanymi na biodrach i tez tyłek jej nie odpadł a wtedy tylko takie były rozwiązania wielo.O dziwo odparzała się mniej niż pampersowana od początku do końca młodsza córcia(nie wiedziałam,że są takie fajne rozwiązania).
    Gdyby udało mi się urodzić kolejna pociechę(o czym marzę)to po wyjściu ze szpitala tylko wielo..
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustonoszka Awatar pyriela
    Miejscowość
    Sokołów Małopolski

Domyślnie

Dopiero kompletuje stosik. Na razie mam kieszonki Milovie, NappiMe, Ecobambino i idą kolejne Wkłady zwykła tetra, bambus i mikrofibra. Mały ząbkuje i jest gorąco może to zwykłe potówki

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja bardzo polecam olej kokosowy na odparzenia. Posmarowanie tym olejem, szczególnie na noc, leczy u nas wszystkie zaczerwienienia.
    Z tym, że ja nie stosuję kieszonek polarowych, a bambusy, więc nie boję się o zatłuszczenie. Tzn. nawet jeśli w bambus wsiąknie trochę olejku, to nie ma problemu z jego dopraniem podczas zwykłego cyklu.

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

my mamy ten sam kłopot.
    Zrezygnowałam z kremu, wcześniej używałam robionego lawendowego i co jakiś czas wychodzą zmiany na pachwinkach, jajeczkach. Nie mam pojęcia dlaczego

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A jakich wielo? Bo kieszonki jak by nie było dużo wspólnego z naturalnym pieluchowaniem nie mają. Polar i PUL to sztuczne tkaniny, może dziecko jednak się trochę przegrzewa w nich, i to małe potówki? My mielismy tak w upały w wakacje, zmieniliśmy na formowanki i wełenkę, i było git. Teraz wróciliśmy do kieszonek,bo jest chłodniej.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów