a więc - dla przyszłych pokoleń:
po wielo-wielokroktnym strippingu i kilku gotowaniach z kwaskiem, problemu odparzeń nie ma. nie wiem, czy siury były toksyczne czy co, ale powyższe zadziałało
wielo rulez![]()
a więc - dla przyszłych pokoleń:
po wielo-wielokroktnym strippingu i kilku gotowaniach z kwaskiem, problemu odparzeń nie ma. nie wiem, czy siury były toksyczne czy co, ale powyższe zadziałało
wielo rulez![]()
{baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Pyriela a może Synek ząbkuje? U nas ząbkowanie oznacza zawsze odparzenia
A swoją drogą Dzidzius też moze uczulać,bo to niby proszek dla dzieci a jak poczytasz skład,to niewiele sie rozni od normalego...
Kasia, swingująca mama Antka, 14 10 2012
No to ja mogę się pochwalić wielo stosuję już jakoś ponad rok(żałuję,że nie dłużej)i jak w jednorazówkach synuś odparzał się bez względu na firmę tak w wielo problem zniknął jak reką odjął.Nie ma po prostu nie ma i już!!!!.
Po jednorazówkę sięgam tylko na spacer jak chcę by mały się wybiegał a ja mogę odpocząć nie sprawdzając co chwilę czy się nie przesikał.
U nas dwa siki i pielucha na wylot przesikana a mały do przebrania cały więc wielo w domu w dzień i w nocy a na dwór pampek,bo jak ktoś słusznie zauważył nie gryzą
U nas jedynym i niezastąpionym kremem na odparzenia przy jednorazówkach był S.O.S Nivea Baby błyskawicznie goi(nawet skórę psatestowaliśmy
)Teraz służy wyłącznie zimą do smarowania buzi przed spacerem.
Nie warto się zniechęcać i poddawać przy pierwszych niepowodzeniach.Nie każdy od razu jest alfą i omegą w dziedzinie.Ja pierwszą córcię pieluchowalam od pierwszych dni tetrą i foliowymi gaciami wiązanymi na biodrach i tez tyłek jej nie odpadł a wtedy tylko takie były rozwiązania wielo.O dziwo odparzała się mniej niż pampersowana od początku do końca młodsza córcia(nie wiedziałam,że są takie fajne rozwiązania).
Gdyby udało mi się urodzić kolejna pociechę(o czym marzę)to po wyjściu ze szpitala tylko wielo..![]()
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Ja bardzo polecam olej kokosowy na odparzenia. Posmarowanie tym olejem, szczególnie na noc, leczy u nas wszystkie zaczerwienienia.
Z tym, że ja nie stosuję kieszonek polarowych, a bambusy, więc nie boję się o zatłuszczenie. Tzn. nawet jeśli w bambus wsiąknie trochę olejku, to nie ma problemu z jego dopraniem podczas zwykłego cyklu.
A jakich wielo? Bo kieszonki jak by nie było dużo wspólnego z naturalnym pieluchowaniem nie mają. Polar i PUL to sztuczne tkaniny, może dziecko jednak się trochę przegrzewa w nich, i to małe potówki? My mielismy tak w upały w wakacje, zmieniliśmy na formowanki i wełenkę, i było git. Teraz wróciliśmy do kieszonek,bo jest chłodniej.
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'