a czym pieluchujesz?
U niektórych dzieci skóra musi się przyzwyczaić, czasem reaguje odparzniem
może to uczulenie na polar albo nie lubi mieć mokro?
a czym pieluchujesz?
U niektórych dzieci skóra musi się przyzwyczaić, czasem reaguje odparzniem
może to uczulenie na polar albo nie lubi mieć mokro?
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
u mnie tez tak bylo...Chyba to kwestia przyzwyczajenia.
Koleżanka dziś zaczęła, moja Hanka jeszcze w brzuchu,ale obie jesteśmy nastawione na wielo. Deklarowała że zaczęła od formowanki bawełnianej, ewentualnie ma jeszcze flanelową. Potem kieszonka od pupy z mikropolarem... Pisze że zmieniała pieluszkę co półtorej godziny, w zasadzie po każdym siku. No nie chciałabym aby się zniechęciła.
jak Lenie szly zeby to mi sie odparzyla prawie do krwi w ciagu 30 minut... Moze to to?
tutaj może być prawda, gdyż Pitek nosi wielorazówy od ponad 7 miesięcy i na początku pupcia była lekko różowiutka,ale szybko przeszło.. a teraz od 2 dni czerwona :/ więc skłaniam się ku wypowiedzi że przyczyna leży w zębachbo na dole coś już czuć idzie pierwszy ząbek... w końcu
![]()
ja bym stawiała na mikropolar
ale nówki czy używki?
i w czym były prane (ewentualnie - czy były prane przed?)
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Mała ma 5 tygodni - to chyba jeszcze nie zęby ??
Pieluchy nowe, ale muszę się dopytać czy je wyprała przed - myślę że tak ! Flanela i bawełna to były formowanki szyte, wcześniej uprane w płatkach.
Oj, to maleństwo jeszczeByć może nie toleruje mokrej pieluszki. Albo jeszcze w jednorazówce złapała do moczu jakieś bakterie, które teraz powodują zaczerwienie.
„Ekologia zaczyna się od pościelenia łóżka, wzięcia prysznica, umycia zębów po jedzeniu i zmycia naczyń. Nie mówcie mi o wielkiej ekologii. Jeśli zrobicie podstawowe rzeczy wokół siebie, to panujecie nad swoim życiem. Pierwsza rzecz w ekologii, to zadbać o to, co jest wokół. Nie można myśleć o całej ziemi i o wszystkich ludziach, a nie robić nic w swoim życiu.” (W. Wharton)
a dobrze te pieluchy wyplukala?![]()
C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe