Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: dziecko wygina sie w chuscie

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pasiata Zobacz posta
    IMO żaden nawet najlepszy filmik ani instrukcja nie zastąpią fachowego instruktażu.
    Czym się kierowałaś szukając "lepszego" filmiku? Bo mnie chodziło o to, że tam jest mnóstwo błędów, które czynią wiązanie niepoprawnym - niekomfortowym i nie do końca bezpiecznym.
    A w sieci rzeczywiście można znaleźć różne "kwiatki", również w wykonaniu doradczyń - przykre to, ale ja jako doradczyni staram się robić to, co robię najlepiej jak potrafię i dlatego też wypowiedziałam się w tym wątku
    Pasiata ja nie neguje Twoich rad tylko pisze co mi ulatwilo nauke plecaczka. Instrukcja moze opisuje krok po kroku czynnosci, ale niestety dla mnie przy plecaczku byla niewystarczajaca. Uwazam, ze dobrze jest polaczyc te dwie rzeczy. Napisalam wiec, ze cwiczylam wiazanie z misiem, a pozniej z instruktorka. A filmy sa lepsze i gorsze, jak sama napisalas wiec tym sie kierowalam.

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luska Zobacz posta
    Pasiata ja nie neguje Twoich rad tylko pisze co mi ulatwilo nauke plecaczka. Instrukcja moze opisuje krok po kroku czynnosci, ale niestety dla mnie przy plecaczku byla niewystarczajaca. Uwazam, ze dobrze jest polaczyc te dwie rzeczy. Napisalam wiec, ze cwiczylam wiazanie z misiem, a pozniej z instruktorka. A filmy sa lepsze i gorsze, jak sama napisalas wiec tym sie kierowalam.
    Krótko tylko, bo wykroczyłyśmy poza temat - chodziło mi tylko o to, na jakiej podstawie mogłaś stwierdzić, że jeden filmik jest lepszy a drugi gorszy? Bo w mojej ocenie akurat ten przez Ciebie zalinkowany nie należy do lepszych.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustonówka

Domyślnie

Widzialam wiele gorszych a to wiazanie jest najlepszym jakie znalazlam z malym dzieckiem Jesli chcialabys wniesc cos pozytywnego to moglas napisac jakie bledy popelnila przy wiazaniu i po spr Jesli jeszcze cos Cie trapi to prosze o priv chetnie Ci podesle kilka porazajacych instrukcji na yt bo tu nie miejsce

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Myslalam, ze rola doradcy jest zachecic rodzica do noszenia, a nie przestraszanie i namawianie do prywatnych konsultacji, bez ktorych "nie da sie" dziecka dobrze nosic
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej jasne ze taka jest jego rola
    Co nie zmienia faktu, ze jeżeli Rodzic próbuje, a nadal ma wątpliwości konsultacje zazwyczaj bywają pomocne

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Myslalam, ze rola doradcy jest zachecic rodzica do noszenia, a nie przestraszanie i namawianie do prywatnych konsultacji, bez ktorych "nie da sie" dziecka dobrze nosic
    Przykro mi, że tak zostałam zrozumiana - nie to miałam na celu

Rzeczywiście lepiej na pw...
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Leszno Rawicz

Domyślnie

Odswieze temat.
    Dzisiaj bylismy na pierwszym spacerze w chuscie. Chusta koszmarnie "dociagnieta", syn w ogole nie chcial wspolpracowac Glowny nasz problem polega na tym, ze mlody nie daje sobie ulozyc nozek w zabke. Jak juz mi sie to uda, to po zawiazaniu i tak sie prezy i prostuje. Dodatkowo nie moge dociagnac gornej krawedzi chusty, zawsze mam tam luzy, J. odchyla glowe do tylu i sobie tak wisi. Przez to Jego prezenie chusta jakos ucieka spod pupy. W plecaku to samo, po kilku minutach chusta wysmykuje sie spod pupy i J. "siedzi" na wezle!
    Da sie to ogarnac, czy chusta nie jest dla nas?
    Mlody od urodzenia nie lubil byc skrepowany, nawet w rozki Go nie zawijalam. Moze byc tak, ze poprostu nie akceptuje chusty i lepiej nosidlo kupic?

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Bez zdjęć trudno pomóc, ale jeśli nawet w kieszonce chusta ucieka spod pupy to na pewno jest jej tam za mało. Tak było u mojego męża jak dociągał córkę - za mało chusty pod pupą + mocne (za mocne) dociągnięcie dolnej krawędzi = rozkraczona żaba i dupka wypadająca z chusty.

Przy wiązaniu plecaka bardzo pomógł mi ten film: http://www.youtube.com/watch?v=iSeFeByfsrA na początku zakładałam mała na plecy kurczowo przytrzymując "trzecią" krawedź małym palcem, teraz dziewczyna się przyzwyczaiła i już nie muszę.

A przy wiązaniu kieszonki ten: http://www.youtube.com/watch?v=gwwgMqZip-s tutaj widać dokładnie ile babka wkłada chusty pod tyłeczek tak malutkiego noworodka. W ogóle polecam filmy tej pani - doskonale tłumaczy, używa pasiastych chust (widać świetnie dociąganie), pokazuje wszystko krok po kroku, a przede wszystkim wiązania pokazuje na swoich własnych żywych i ruchliwych dzieciach, filmy z lalkami mnie nie przekonują.

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amefa Zobacz posta
    Przez to Jego prezenie chusta jakos ucieka spod pupy. W plecaku to samo, po kilku minutach chusta wysmykuje sie spod pupy i J. "siedzi" na wezle!
    Ooo! To my dzisiaj zamotaliśmy małą w plecaku u taty i tak była ciekawa, żeby zobaczyć, co on robi, że przez cały czas prężyła się. W końcu wyprostowała nogi i zaczęła stawać na nim, wspinać mu się po plecach. Aż prawie wyskoczyła z "majteczek".

Uprawnienia umieszczania postów