Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: dziecko wygina sie w chuscie

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie dziecko wygina sie w chuscie

Witam, moze cos mi doradzicie. Moj mlody ma 4 msc, chustowany jest od 7 tyg zycia, teraz nosimy sie w tkanej nati, zawsze w kieszonce.tylko takiego wiazania nauczyla mnie instruktorka, a sama nie mam odwagi sie uczyc z neta. Od kilku dni maly strasznie sie wierci I wygina w chuscie. Generalnie od poczatku nosze go po domu, w chuscie spi I uspokaja sie. Ale teraz, zanim usnie, najpierw wygina sie w prawo, za nic nie potrafie mu nozek podciagnac do pepka mniej wiecej, potem troche sie szarpie I dopiero zasypia. Wtedy dociagam chuste I poprawiam jego ulozenie. Bylismy u pediatry, pytalam, czy nie widzi asymetrii, czy napiecie miesniowe jes ok. Podobno wszystko gra, ale lekarz wielkiego zaufania nie wzbudza. Moze znaczenie ma fakt, ze maly zaczyns byc mocno mibilny, przewrca sie na brzuszek, wiegrza nozkami, kiedy nie spi. A moze zle go wiaze? Pytalam dziewczyny, ktora mnie uczyla, niby ok, dobrzd dociagam, ale troche sie martwie. Nie chce mlodemu krzywdy zrobic, tym bardziej, ze sporo czasu w chuscie spedza.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Twój synek mówi w ten sposób: noś mnie na plecach mamo, chcę widzieć do przodu
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Naturalna ciekawość świata spróbuj wymiennie na początek biodro wprowadzić i jak się pewniej poczujesz plecy. Z przodu na tym etapie może się też lepiej od kieszonki 2x sprawdzić, musiałabyś przetestować (i też pamiętać o podciągniętych kolankach i zawiniętej miednicy). Śmigaj do wątku z filmami instruktażowymi i próbuj
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustonoszka

Domyślnie

Ale raz, ze on nie siedzi sam, a dwa, ze w chuscie spi. Inaczej nie da rady spac s dzien. Moze spac w tych wiazaniach? Nie smiejce sie, ale ja sie serio boje, ze na plecach zle zawiaze I mlody wyleci...

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eloiz Zobacz posta
    Ale raz, ze on nie siedzi sam, a dwa, ze w chuscie spi. Inaczej nie da rady spac s dzien. Moze spac w tych wiazaniach? Nie smiejce sie, ale ja sie serio boje, ze na plecach zle zawiaze I mlody wyleci...
    Nic na sile sama musisz poczuc sie pewnie w ty wiazaniu poprobuj z misiem a pozniej z instruktorka do ktorej masz zaufanie Ja tez cw z youtubem a pozniej pod okiem instruktorki wlasnie w takim wieku Powodzenia

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eloiz Zobacz posta
    Zgadzam się w całej rozciągłości z IzaBK. A wiązanie na plecach jest bezpieczne dla dziecka niesiedzącego - można w nim nosić już noworodka. Spać może bezpiecznie i jak poprawnie zwiążesz, to na pewno nie wypadnie! IMO jest to najprostsze wiązanie Ale z pomocy doradcy na pewno warto skorzystać i to nie po własnych próbach.
    Powodzenia!
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustonoszka

Domyślnie

A co z trzymaniem przez dziecko glowki? Moje jeszcze nie trzyma b mocno I pewnie. Lekarz sie nie przejal, ale na filmiku lennylamb jest napisane, ze ma trzymac.albk moze moge prosic o konkretny filmik do wiazania na plecach? Dzieki za sugeste, nie wpadlabym, ze mu juz zle z przodu

Uprawnienia umieszczania postów