-
Chustonoszka
Potrzebna porada
Witam,
Zastanawiamy się z mężem nad kupnem nosidełka ergonomicznego. Sprawa wygląda następująco: mój 5 miesięczny synek waży 7 kg i uwielbia się nosić na rękach, tym bardziej, że w domu do noszenia oprócz rodziców ma też dziadków, prababcię i dwóch wujków. Niestety waży coraz więcej i lżejszy nie będzie. Nie siedzi jeszcze sam, ale podciągnięty utrzymuje pozycję a główkę trzyma już od jakichś 2 miesięcy. Uwielbia nosić się przodem do świata - wiem, że w nosidełku ta pozycja jest niedopuszczalna, ale na rękach staram się, by plecki miał w literkę C i pupcię dobrze podpartą. Zresztą często odwracam go do siebie, żeby ręce odpoczęły. Niemniej maluch uwielbia obserwować świat i domaga się właśnie takiej pozycji. Myślę, że w nosidełku może będzie mu odpowiadała pozycja na plecach, ale jak przeglądam zdjęcia na forum to zaczynam się coraz bardziej martwić, bo wygląda na to, że w większości nosideł maluch widzi głównie plecy rodzica. Doradźcie w jakim nosidełku maluch będzie miał najlepszy widok. A może w egro można sobie posadzić pięciomiesięcznego maluszka trochę wyżej - tak, żeby na przykład jego główka była na wysokości naszej. Ogranicza nas tez budżet, bo gdyby nie to to pewnie zdecydowałabym się na Bondolino - choć nie do końca przekonują mnie te wiązania, boję się, że będą się obluzowywać i trzeba będzie co chwilę dociągać. Podoba mi się Womar Eco2 i cena też dość przystępna. A może macie jakieś inne propozycje, bądź uwagi. Z góry dziękuję za pomoc, bo to ma być nasze pierwsze nosidło i nie chcielibyśmy wtopić ani niepotrzebnie stresować syna.
Uprawnienia umieszczania postów