Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Witam z Kalisza

Mieszany widok

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

cześć

Chustonówka
    Miejscowość
    Kalisz

Domyślnie Witam!

Witam serdecznie, jak się cieszę, że w temacie chust w Kaliszu coś się rusza)) Jestem chustującą mamą dwójki chłopców i doradcą noszenia Chętnie pomogę!

Chustonówka
    Miejscowość
    Kalisz

Domyślnie chusta

Jakoś jeszcze wszystkiego nie napisałam a już zamieściłam, ale to chyba dlatego żem po raz pierwszy.
    Co do chusty to spokojnie wystarczy Wam ta 4 metrowa, przecież chusty nie wiąże się wzdłuż tylko wszerz człowieka, więc Wasz wzrost nie ma aż takiego znaczenia, raczej gabaryty poziome a z tymi u Was szczupło
    Masz rację, że najlepsza jest skośno-krzyżowa, bo najlepiej tzn. najbezpieczniej nosić w niej od urodzenia.
    Z wiązań polecam kangura - najlepiej zabezpiecza noworodka, tzn. dba o jego prawidłową pozycję w chuście, o kręgosłup, główkę i stawy biodrowe.
    I jeszcze jedno, szczerze odradzam naukę wiązań z instrukcji dołączonej do chusty czy nawet z internetu (you tuba), z mojego doświadczenia wynika, że chusty są nieprawidłowo dociągane, przez co niezbyt bezpieczne, a przecież nie o to chodzi, żeby nosić jakkolwiek. Te instrukcje powinny być jedynie przypomnieniem "jak to dalej było", kiedy już wiadomo jak wiązać poprawnie.

Chustonoszka Awatar Dośka

Domyślnie

Katuszka,
    dzięki za informacje. Chusta powinna jakoś niedługo do nas dotrzeć. Dzięki za podpowiedzi - jak patrze na te wiązania z instrukcji czy z youtube to i tak wydaje mi się, że będę potrzebować pomocy kogoś, kto się na tym zna i powie mi, czy wszystko jest na pewno dobrze. Pewnie się odezwę jeszcze do Ciebie.
    Cieszę się niezmiernie, że tak ciekawie zapowiada sie w naszym (no w sumie męża, ale moim już też) Kaliszu chustonoszenie.

Uprawnienia umieszczania postów