Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Bunt - może ktoś doradzi?

Chustonówka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie Bunt - może ktoś doradzi?

Mój syn ma w tej chwili prawie 14 m-cy i kilka dni temu zaczął chodzić . Stosujemy raczej lajtowe EC - synek jest cały czas w pieluszkach wielorazowych (różnie na przestrzeni historii - dające i nie dające uczucie suchości), w nocy ostatnio na jednorazówce. Wysadzaliśmy go z różnym efektem od 7 dnia życia, bardziej udawało się z kupami, siku łapaliśmy tylko niektóre.

Od kilku miesięcy mamy z różnym nasileniem bunt przed wysadzaniem (nocnik, nakładka sedesowa, "wiaderko" na stojaco - różnych opcji próbowałam), chociaż na kupe z reguly da sie wysadzic. Ostatnio sprawa się nasiliła, a dziś nawet dzieć odmówił wysadzenia na kupę i zrobił w pieluchę...
    Z sikaniem sprawa wygląda tak - sciągam pieluszkę, posadzić się nie da, ale jak go puszczę wolno i najlepiej oddalę się kawałek (lub ostatnio on ucieka) siku zaraz ląduje na podłodze. Jak go nie zdążę przyczaić to urządza sobie ślizgawkę.

Czy ktoś miał podobną sytuację? Coś możecie doradzić?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Miał, możemy - odpuścić

Teraz jest zajęty chodzeniem a nie sikaniem i innymi pierdoletami...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Miał, możemy - odpuścić

Teraz jest zajęty chodzeniem a nie sikaniem i innymi pierdoletami...
    Co racja to racja, chociaż ja mam wrażenie, że on od dłuższego czasu jest zajęty... Też czuję, że zawracam mu d... (dosłownie i w przenośni tym wysadzaniem, więc już zaczęłam proponować nocnik dużo rzadziej.

A jak to wyglądało u was? Odpuściliście zupełnie na jakiś czas? Jak wyglądał powrót?

U nas już była taka dłuższa przerwa (~6-9 m-c) i w pewnym momencie puściłam Leo trochę z gołą pupą, po czym zaczął sygnalizować. Niestety trwało to tylko 2 tygodnie, po czym sygnalizować przestał i zaczął się buntować przy wysadzaniu. A potem bywało różnie, z przewagą niechęci z przebłyskami powrotu do nocnika/ubikacji.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Polecam Ci grupę wsparcia
    Tam jest duużo doświadczeń i rad
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Mamy ten etap teraz Ale ja wiem co się święci. Możesz mi wierzyć lub nie, ale jak zobaczyłam kupę w pieluszce od razu wiedziałam, że nazajutrz będzie siusiu w pieluchę a dwa dni później nieprzespana noc- zęby najprawdopodobniej
    Odpuść, to nie wyścigi do nocnika, choć człowiek się do dobrego szybko przyzwyczaja, wiem wiem

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Ja się nie znam na EC, ale moim zdaniem jest zajęty chodzeniem po prostu- weisz jaki to dla niego jest wyczyn i wysiłek, jakiej wymaga koncentracji?
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Uprawnienia umieszczania postów