Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: Różnorodne czy jednakowe pieluchy? Jak lubicie?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    Masz jedną zastawę, ale generalnie do zupy - talerze głębokie lub miski, drugie- duży talerz, a na małą kanapkę deserowy? Czy wszystko jesz na dużym?
    No no, do zupy głęboki, na kanapki mały płaski itd Ale wszystkie jednakowo białe, z jednej firmy, jeden wzór. Wcześniej były kolorowe, różnej wielkości np. małe na kanapki (w spadku po babci) i się zastanawiałam, który dziś wybrać? Będę jadła sałatkę i dwie kanapki, więc ten większy, a dziś tylko jedną kanapkę, więc mniejszy, a jak mi brakło właściwej wielkości to byłam niezadowolona Kręćka dostawałam.

Ale to tyle o talerzach, przywołuję się do porządku.
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialawanilia Zobacz posta
    No no, do zupy głęboki, na kanapki mały płaski itd Ale wszystkie jednakowo białe, z jednej firmy, jeden wzór. Wcześniej były kolorowe, różnej wielkości np. małe na kanapki (w spadku po babci) i się zastanawiałam, który dziś wybrać? Będę jadła sałatkę i dwie kanapki, więc ten większy, a dziś tylko jedną kanapkę, więc mniejszy, a jak mi brakło właściwej wielkości to byłam niezadowolona Kręćka dostawałam.

Ale to tyle o talerzach, przywołuję się do porządku.

ubawiłam się

Tak teraz sobie pomyślałam, że nie monotematyczne stosiki mogą wynikać z jakiś kłopotów po drodze Jak np pieluszki przeciekają to się szuka rozwiązań i potem często ma się i to i owo Jak wszystko ok, to nie wszyscy mają ochotę szukać dziury w całym Ja akurat z tych szukających dziur

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Domyślnie

Tytanowa może coś w tym jest. Ja na razie chyba za krótko używam, by mieć wielki wybór. Tzn zanim wybrałam tę właściwą kilka testów było i leży jeszcze w szufladzie. Pewnie kiedyś staną na bazarku
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja mam przeróżne- i wzory i rodzaje pieluszek i dobrze mi z tym tak jak już ktoś napisał- innych używamy na noc innych na wyjścia i w domu

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

ja zaczynalam od wszystkich takich samych, ale potem zaczelam troche eksperymentowac-cos sprzedalam, cos kupilam bo byla akurat okazja i zrobil sie misz -masz-w sumie klopotow nie mialam z tymi pierwszymi , ale korcilo mnie zobaczyc inne
    dzielny moj M.wszystkie rozroznia i nie myli kompletow

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ja z opcj różne - po pierwsze z powodu, o którym pisała tytanow@, po drugie większy fun jak coś się dzieje, no i to całe wielopieluchowanie nieco tajemnicze, nowe (tak, tak, wiem, od zawsze używano szmatek na dziecięce tyłki), stosunkowo trudno dostępne, więc ciekawa byłam różnych rozwiazań. Teraz sprawdzam, co zadziała przy noworodku, odkrywam uroki zapinki snappi i prefoldów

ps. obiadowych talerzy mam dwa rodzaje - codzienny i bardzo świateczny, ale mniejszych, których używamy częściej, eh... nawet nie będę liczyć. Choć z tego powodu dziś awantura przy kolacji, bo córka zmieniła zdanie, i chciała jednak nie pomarańczowy, a zielony talerzyk No i mąż się denerwuje, bo przez rozmaite wielkosci/kształty coraz trudniej dają się układać w szafkach. Pewnie i te pieluchy, i te talerzyki, mówią o nas coś wiecej
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów