Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: zdjecie wisiadlo a ergonomik na cito potrzebe

Mieszany widok

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Nie przekonało
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    Nie przekonało
    Dziwię się, że nie przekonało. Słabo mi się robi, gdy patrzę na to wiszące, biedne dziecko z uciśniętymi jajkami. Wg mnie produkcja wisiadeł powina być zakazana. Tyle się mówi o zdrowiu dzieci, o wszechobecnych wadach postawy, a od małego wsadza się je w wisiadła, chodziki, a potem każe nosić po 10 kg książek w plecakach juz od pierwszej klasy. Paranoja po prostu!
    Ale chyba najgorsza jest nieświadomość ludzka, przez którą krzywdzimy inne istoty, chcac im tak naprawdę pomóc. Myślę, że wielu rodziców nie ma pojęcia o istnieniu nosideł, albo nie mają wiedzy na temat znaczacych różnic między nosidlem a wisiadłem, albo jeszcze nasluchają sië reklam lub naczytają "mądrych" artykułów o zaletach tego czy tamtego wisiadła. Jakaś kampania społeczna by się przydała

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Moją koleżankę chyba powoli przekonuje - już dostałam widaomości z pytaniami o inne nosidła
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonówka Awatar dabrowianka
    Miejscowość
    Podwarszawa/Trójmiasto

Domyślnie

Wiecie jak przekonać? Pożyczcie na kilka dni ergonomika, bo potem już nie da sie wrócić do wisiadła.
    I żadne zdjęcie tej różnicy nie pokaże.
    Niestety moje starsze dzieci wisiały w wisiadłach. Na szczęście nic im nie jest. Teraz najmłodsze noszę w chuście i nie dawno odkopałam stare nosidełko. Włożyłam ja dosłownie na chwile i bardzo sie zdziwiłam.... Poczułam to co zdjęcia nie pokazują. Dziecię faktycznie wisiało, a w zasadzie dyndało luźno. Co oczywiście powodowało od razu niepokój chustowanej córci. Nie ma tego przytulenia, nawet jak sie zamontuje dziecko przodem do nas, a już pleckami do nas to już całkowita masakra.
    Nie wspominając o nieprawidłowej pozycji.
    Bardzo żałuje, że starszaków nie wytuliłam w chuście, czy ergonomiku.
    Trójmama Jagoda (2004), Jędrulka (2006), Iskierka (V.2012)

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

No właśnie to żadna koleżanka, oferta sprzedaży dwóch wisiadeł pojawiła się na naszym lokalnym e-baby szafingu, z opisem, że dziecko przybiera pozycję żabki!

Zdjęcia zdążyła wstawić gabinia, niestety oba wisiadła szybko znalazły nabywców.

Z jednej strony brak świadomości, z drugiej pewnie argumenty finansowe, bo wiasiadła za 30zł, a najtańszy ergonomik to przynajmniej stówka, a dobry ergonomik same wiecie ile.

Za to wczoraj z powodzeniem zachustowałam rodziców korzystających przy starszym dziecku z BB. I nie wiedzieli, że to nie jest dobre rozwiązanie. Nosili też w kieszonkach, a teraz się wygodą noszenia w wiązance zachwycili, mimo trudu nauczenia się wiązań i dobrego dociągnięcia. Właśnie szukam dla nich na bazarku długiej wiązanej.
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

moi znajomi oburzeni jak próbowałam ich uświadamiać ;/ a nosili małą właśnie jak na zdjęciu powyżej [bo ona taka zadowolona była! i nawet zasnęła!]

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

tak o to mi chodziło
    miałam gdzieś w ulubionych w domowym komputerze, teraz biorę do siebie na tablicę - na przyszłośc i ku przestrodze po raz kolejny
    -----------------------

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toffi Zobacz posta
    http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

moi znajomi oburzeni jak próbowałam ich uświadamiać ;/ a nosili małą właśnie jak na zdjęciu powyżej [bo ona taka zadowolona była! i nawet zasnęła!]
    Niektore komentarze po tym zdjeciem sa , ech brak slow.Rzeczywiscie by sie kampania spoleczna przydala.

A. listopad 2012

Uprawnienia umieszczania postów