Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: czy wypada kupić ...

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

U nas na osiedlu bardzo dużo młodych mam nosi swoje dzieciaczki w chustach, ja nie nosiłam, a teraz bym bardzo chciała spróbować. Może jak mi bedzie dane mieć 3 dziecko to na pewno spróbuje.

Wydaje mi się, że pare lat temu nie bylo to tak popularne, przynajmniej w moim środowisku, teraz się to zmieniło.

Co do ceny, to jak widzę ile one kosztują to jestem w szoku. Wydaje mi się, że ceny niektórych chust są mocno przesadzone. Ale dla każdego produktu jest odpowiedni klient. Jeśli kogoś stać to kupuje

W Polsce niestety jest coraz gorzej, zarobki są marne, a wszystko jest coraz droższe. Dlatego takie chusty to niegługo będzie wyznacznia luksusu.

Domyślnie

poza tym chusty idą jakimś dziwnym kanałem dystrybucji... te z zagranicy..... bo z tego co widzę to na ich dochody to tak jakby u nas dać 50 zł na chustę a u nas to masakryczny wydatek. A nasi producenci idąc tym tropem nie spuszczają z tonu i sypią podobne ceny. Tak mi się wydaje z moich rocznych obserwacji i poszukiwań....

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Nową, łatwą do złamania, jak mniejszy budżet to może Little Frog czy Magarynkę, z testów wynika, że dla maluszków są super, a jak większy to jakiegoś Didka żakardowego cienkiego albo natkowy jedwab

wśród polskich firm jest coraz większa konkurencja i imo ceny nie są zaporowe, jak nową przyzwoitą skośno-krzyżową chustę można kupić za 150 złotych a nawet mniej, a pamiętaj, że materiał powinien mieć atesty na wytrzymałość czy nietoksyczność chociażby, nie mówię o splocie niepościelowym.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar tintirinka
    Miejscowość
    Wiocha pod Warszawą

Domyślnie

Ja bym wolała żeby że mną skonsultować prezent dla mnie - szczególnie taki, gdyż kolory itd.
    Wolałabym lepszą chustę używaną, niż nową w tej samej cenie.
    Wolałabym żeby osoba obdarowujaca mnie, porozmowiala że mną i uzgodniła co i jak.
    Szczerze i otwarcie

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Ja mam Little Froga, te chusty wydaja mi sie calkiem ok na prezent. Nowa mozna kupic za mniej niz 200zl, sa ladne, na sam poczatek wystarczy . A jezeli kolezance chustowanie sie spodoba i zapragnie chusty z gornej polki, wtedy sama zdecyduje czy sobie kupi nowke czy uzywana.

A. listopad 2012

Domyślnie

ja miałam little frog, nawet fotka w stopce jest w tej chuście i powiem........... że byłam zadowolona z niej do czasu aż nie kupiłam girasola. Widać różnicę w noszeniu od razu. Nie wiem co jest nie tak ale po pewnym czasie wpijała się....może to tylko moje zdanie i może coś źle robiłam ale wolałabym jej kupić coś o splocie diamentowym... czy to dobry pomysł? Popatrzę też nate pasiaki LL może faktycxznie z tego coś wybierzemy.

Uprawnienia umieszczania postów