a nosisz na brzuchu, czy na plecach?
a nosisz na brzuchu, czy na plecach?
Chustę próbowałam na brzuchu. Nosidło zamotałam tak i tak. Byl jeden wrzask
A wyszłaś z domu?
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
a czy nosidło było na tyle wysoko, że oczy dziecka były ponad Twoim ramieniem?
mi mądrze dopytuje. Ja jeszcze dodam, że to taki okres buntu-samodzielności. W tym wieku musiałam przestać chust używać, bo była histeria. Noszenie lekko też, ale moje nosidło ówczesne nie pozwalało oglądać świata zza pleców. Przezwyciężyliśmy i nosimy nadal. Z Laurą nie miałam aż takich akcji, ale pamiętam prostowanie nóżek, wyjmowanie rączek - cyzli coś tam też buntu było.
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Też miałam kryzys w tym wieku - akurat wrzucałyśmy się na plecy. Cośmy się napłakały razemMi pomagała obecności drugiej osoby, która zagadywała córę i jak najszybsze wyjście z domu, nie zatrzymywanie się ani na chwilę!
To minie - teraz już piska z radości nawet podczas wiązania chusty, ale musi być związan na plecach bardzo wysoko, żeby wszystko widzieć!
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
My zaczęłyśmy się cokolwiek nosic (na dłużej niż 5 minut) dopiero jak na plecach zaczęłam nosić- na brzuchu wrzask, chyba ze chora i nieodkladalska. Teraz o dziwo w wieku 11 miesięcy lepiej znosi noszenie niz jak miala 5-6. Są jednak dzieci które nie kochają być noszone![]()
No właśnie, będę potrzebowała jakiejś nauczycielki w związku z wrzucaniem na plecy![]()
u mnie było podobnie u średniej córki, ale u niej okazało się, że miala zaburzenie integracji sensorycznej, nie lubiła byc m.in. zamotana w chustę, ale tez nie chciała spać np w śpiworku. To był oczywiście jeden z objawów.Jak miała ok 7 m-cy trafiłam na rehabilitacje w związku z jej nieraczkowanie, a wyszła tam wtedy tez ta integracja sensoryczna, tak w sumie przy okazji. Pochodzilismy około 3-4 m-ce na zajecia, pocwiczylismy w domu i przeszlo. Z tego wszystkiego w chuste chciala byc motana najwięcej jak miala niecaly rok![]()
Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków
No właśnie u nas też niecały rok i teraz coś się zmienia... Niby nigdy pod względem integracji sensorycznej nie była badana ani diagnozowana ale chyba okej jest bo w śpiworku spała, przytulac się tuli. Mi się wydaje że to bardziej chodzi o jej raptusowy charakter. Poki czegos sobie nie umysli to siedzi w chuscie ale jak tylko jej do glowy przyjdzie ze chce wyjsc to musi wyjsc JUZ I TERAZ, a potem znow na rece. ehh
Z domu nie wyszłam, spróbuję jutro, ale wiem, że nic z tego nie będzie. Nie wiem czy oczy były ponad ramieniem, mały dostał szału podczas motania więc szybko go wyjęłam
a już nic, bo inni zdążyli napisać zanim ja wcisnęłam wyślij![]()
] .. ...o o
. .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
... /\( , , )/\
^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.
Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012
e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb
wymianka eko