wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
z bambusowej kikko plamy schodza bardzo ladnie nawet w 60 C
A. listopad 2012
ja raz na jakis czas piore w 95C i wtedy wszystkie plamy schodza![]()
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
Super kupy mojej córki potrafią nie schodzić w żadnej temperaturze... Tzn. plamy, bo kupy schodząTetrę staram się prać zbiorczo na 90-95st. Po co gotować? Te 5 st. chyba nie robi większej różnicy bakteriom.
Tetrze muślinowej za to taka temp. u mnei nie szkodzi wcale. Nawet myjki welurowe wychodzą z niej obronną ręką![]()
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
Na plamy najlepsze wywieszenie na dworze. Najlepiej na slonce, ale nawet jesli nie ma to 2 dni w promieniach UV zrobia swoje.
A. 02.2010, T. 06.2012
Pierwszy raz wygotowałam wszystkie pieluszki (tetra, ecopi) i wkłady (bawełna, bambus). Efekt? Nawet jedna z muślinowych niebielonych stała się biała.Pieluszki nie maja plam po kupce i są pachnące. Moczu nawet na nich nie czuć po sikaniu.
![]()
Ja jedynie jak tetra miala sporo plam to wrzucalam do pralki na 90 st
A jak tetra bambusowa reaguje na kwaskowanie? Ewentualnie, co zrobić z zażółconą myślę, że od moczu tetrą b.? Wymoczyć w gorącej wodzie z kwaskiem? Wolałabym mimo wszystko, żeby się bardzo nie skurczyła, wodę w kranie mam miękką
Najmłodsza 31.10.2012
Niestety tetra bambusowa w wysokiej temperaturze kurczy się więc bałabym się gotować ale możesz wymoczyć w ciepłej nie gorącej wodzie z proszkiem może plamy zejdą.
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
wymocz w wybielaczu tlenowym
A. listopad 2012
Spróbuję, mam nadzieję, że zejdą, te plamy zacieki to od moczu chyba, bo kupki to w nocniczku lądują
Najmłodsza 31.10.2012