Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: bambus bambusowi nierówny?

Mieszany widok

Domyślnie bambus bambusowi nierówny?

Od kilku tygodni poszukuję w internecie dobrych, grubych wkładów bambusowych. Kupiłam ostatnio kilka, miały być złożone z 4 warstw(2 bambus, 2 mikrofibra) ale są takie cieniutkie... cieńsze niż te z samej mikrofibry. Powiedzcie mi czy one po kilku praniach trochę nabiorą chłonności czy poprostu dałam się oszukać? Napiszcie proszę gdzie mogę kupić jakieś chłonne fajne wkłady bo już niedługo zostawię dziecko z nianią, a wiecie jak to jest...

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Jeżeli kupowałaś takie z allegro to ja też kiedyś taki kupiłam bambus jest w nim cieniutki i marny grubszy się nie zrobi wręcz przyklapnie, od niedawna kupuję wkłady u KOKOSI (sylviontka) i te są super chłonne i grubaśne a składają się tylko z 2 warstw bambusa a są nieporównywalne z tymi z allegro. Moja córa ma ponad 2 lata i jej spokojnie wystarczają. Używam po 2 wkłady na raz.
    Ostatnio edytowane przez kamilam ; 12-02-2013 o 18:36

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

bambus generalnie nabiera chłonności po praniu.
    Ja z chłonnych bambusików polecam ecodidi i KOKOSI

Chusteryczka Awatar ewula
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

tak, tak, KOKOSI są super. W porównaniu z wkładami z mikrofibry cienkie, ale chłonność sporo lepsza.
    Adaś - 22.IV.2012 i Ania - 08.III.2014

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Nie wszystkie wkłady bambusowe z allegro to zło a cienkość wkładu to IMO zaleta nie wada. Ja mam takie z allegro też i są cienkie ale chłonniejsze od mikrofibry. Ecodidi dla mnie są za grube i ta frota taka ręcznikowa... Na Kokosi właśnie czekam.

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

wkłady bambusowe dopiero po kilku praniach nabierają swojej pełnej chłonności, upierz je ze 3-4 razy i zobacz czy coś się poprawi, choć grubsze się raczej nie zrobią, ale chłonność może być ok

ja używam kokosi, są godne polecenia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Najlepsze i najbardziej chlonne wkłady bambusowe jakie miałam to Little Lamb, takie duże do składania. Są GENIALNE!
    A. 02.2010, T. 06.2012

Uprawnienia umieszczania postów